Ufaklık 2 bölüm:18

32.7K 1.4K 403
                                    

(Bölüm sorunlu olduğu için tekrardan yayınladım.)

Şarkıya ve medyaya bakın☝

Hastaneye girerken Uraz gelip elini bana uzattı. Karamsar bir şekilde baktım. "Ayra" dedi. Hadi der gibi. Elini tutdum. Ne kadar istemesemde. Uraz yarım ağız güldü.

Bir kapının önüne geldiğimizde içerden kavga sesleri geliyordu. "Ne oluyor?" diye sordum. Uraz derin bir nefes alıp "Berke olay çıkarıyordur." dedi gayet normal bir şekilde. Kapıyı açıp içeri girdik. Berke doktorun tam önünde durmuş ona saldırmaya hazır bir şekildeydi. "Beyefendi lütfen sakin olun. Hasta yeni uyandı. Yoruyorsunuz onu" diye uyardı. Bakışlarımı yatağa çevirdiğimde bir kız Berke'ye bakıyordu. Kızıl saçları çok güzeldi.

"Sevgili mi yorup yormadığıma sen karar veremezsin. Çık git odadan! Seni istemiyorum."Berke küçük çocuk gibi davranıyordu. "Berke!" Uraz'ın sert sesinden sonra bütün bakışlar aynı anda bize döndü. "Abi kızma boşuna ,gelmiş diyor yemeğine ben karar vereceğim içtiğine ben karar vereceğim kimin odaya girebileceğine de ben karar vereceğim. Sen kimsin! kim? O benim sevgilim ve herşeye ben karar veririm." dedi. Bunların hepsi manyaktı. Uraz'ın elini bırakıp doktora döndüm. "Arkadaşın kişisel sorunları da var da. Siz bizim kusurumuza bakmayın. " doktor bıkmış bir şekilde bakış attı bana. "Onu ben anladım zaten. Allah sabır versin." dedi. Berke doktorun üstüne doğru yürürken Uraz onu tuttu. Doktor da odadan çıktı. "Uslu durmazsınız siz" dedim bıkmış bir şekilde. "Doktorla konuşurken bana sordun mu?" Uraz bana atabileceği en kötü bakışı attı. "Kiminle konuşacağıma ben karar veririm. Sende başlama " dedim. Uraz bana ters ters bakmakla yetindi.

"Uraz'ı susturan bir kız. Vay canına!" baykışlarım adının Pelin olduğunu öğrendiğim kıza döndü. Bana bakıp gülümsüyordu. "Geçmiş olsun." dedim. Yatakta biraz doğrulup elini uzattı. Yanına gidip elini sıktım. "Pelin" deyince bende "Ayra " dedim. Gülümseyip "Bulunmana çok sevindim. " dedi içten bir şekilde. "Bende uyanmana" dedim. Berke sinirle koltuğa oturup "Başka hastaneye gidiceğiz." dedi. Gözlerimi devirmekle yetindim. Uraz Pelin'i gösterip "Seni bulmamızda ki en büyük etken. Kimseye teşekkür etmem. Ama sana teşekkür borcum var. Sevgilimi bulmama yardım ettiğin için teşekkür ederim." dedi.

Berke şaşkınlıkla Uraz'a bakıp "Bana teşekkür yok mu? Pelin'le biz ortaktık." dedi. Uraz ona sert bir bakış atınca sustu. "Zevkti benim için. Berke'yi tanıdım o yüzden benim Ayra'ya teşekkür borcum var." dedi. Berke ona da ters ters bakıp "Ayra bende sana teşekkür edeyim. Sende kapıya et. Ne oluyor?" deyince yüksek sesle kahkaha attım. Ortam değişik bir hâl almıştı.

"Gidelim biz" dedi Uraz. Pelin itiraz ederek "Dahaden tanışmadık" dedi. Bende ayağa kalkıp "Zamanımız var. Hasta ziyareti kısa olur." dedim. Hastane ortamı beni boğuyordu. Pelin anlayışla kafasını salladı. Berke ayağa kalktı. "Bende kahve alıp geleceğim" dedi Pelin'e bakarak. Pelin "Tamam" dedi.

Odadan çıktığımızda Berke bizimle birlikte yürümeye başladı. "Deniz'i bulabildiler mi?" diye sordu. Uraz hayır anlamında kafasını salladı. "Nereye saklandı anlamıyorum. " dedi. Berke "Şehir dışına kaçmış olmasın" dedi. Kimdi Deniz?

"Sanmam hem hangi delikte olursa olsun onu bulacağım bunu biliyor. En yakın zamanda ayaklarıyla gelir. Merak etme." dedi. "Deniz kim?" diye sorarak konuşmaya girdim. Uraz bana dönüp "Sonra" dedi ve asansöre bindik. "Tamam" diyerek konuyu kapattım.

Yeraltına geldiğimde arabayı durdurdu. "Neden geldik?" diye sordum. Bana kısa bir bakış atıp "Biraz zaman geçirelim." dedi. Kafamı tamam anlamında salladım. Arabadan indim. Uraz elimi tutup Yeraltına girdi. "Burası senin mi?" diye sordum bize bakan kişilere bakarak. "Evet" dedi. "Neden her semtin sahibi var ve neden sen onca kişi arasından?"Uraz bana bakıp "Yeraltı benim çünkü benim lafım dinleniyor ufaklık. " dedi. Kim lafı dinleniyorsa o mu oraya sahip olacaktı. Çok saçma. "Peki Harabe orası kimin? Can mı?" diye sordum.

UFAKLIK (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now