Ufaklık bölüm:7

78.7K 2.8K 1.7K
                                    

Medya:Bora

Esma'dan

Ayra denen kızın Uraz'ın yanına oturup Ali'yi sinir etmesiyle birlikte Ali yüzü kıpkırmızı bir şekilde önüne döndü. O kızı istiyordu. Sadece bir hırs olduğu apaçık ortadaydı. Uraz'ın kızı Ali'nin dikkatini her zaman çekerdi zaten. Hep öyle olmuştu. Okula yeniden başlama fikirde çok gereksizdi. Bizimkiler biraz duruldular diye düşünüyordum ama yine dönüp dolaştığımız yer belliydi. Okul.

Can Masal'a ölümcül bakışlar atmakla meşgulken benim saftirik ikizim öndeki kızları kesiyordu. Nasıl bir grubun içindeyim ben böyle. Hepsi başka âlem.

Masal'ı hiç sevmiyorum hatta nefret ediyorum bile diyebiliriz. Can'ı kabullenmek yerine onda kusur aramakla meşgul. Bence kabullenmek o kadar da zor değil. Can'a güvenmek bu kadar zor olmasa gerek.

Çağlar'ın neden dibimize geldiği hakında bir fikrim yok. Ali'yle yaşanan büyük kavgadan sonra sessizdi. Hatta kendisini unutmamızı sağlamıştı. Ama şimdiki kalesi güçlüydü. Ali'yi Ayra sayesinde elinde oynatabilirdi. Can'ı çileden çıkarmasıda hiç zor değildi şuan ki durumda. Çağlar bu kez güçlüydü. Yıkılmış Çağlar gitmiş yeniden dirilen bir Çağlar vardı karşımızda. Güç ondaydı bu sefer.

Uraz sessizliği oynayan ama bu oyunun son darbesini yapacak olan kişiydi. Sertti, sessiz ama bir o kadar da gürültülüydü. Herkesin sınırlarını ölçüp herkesi teker teker yok edecek olandı o. O Uraz Deren'di. Tek başına görünen ama arkasında kocaman ordusu olan. Uraz ve Uraz'ınkiler. Uraz var onlar yok. Uraz'ınkiler hayalet gibi bir varlar bir yoklar.

Son analiz Ayra. Üzgün kendine bir bir yol çizmiş yanlış yolda yürüyen zavallı. Güçsüz. Bu oyunun en güçsüzü. İstenilen kız. Uğruna mücadeleler verilecek kız. Çağlar'ın piyonu. Uraz'ın sessizliği. Ali'nin esas kızı. Ayra Kırca yanlış rolde oynayan salak bir oyuncu. Galiba bu kızdan da nefret ediyorum.

"Sen yine ne düşünüyorsun ?"iyice derine daldığımda Mert'in sesiyle kendime geldim. "Sıradan şeyler "dedim.

"Yine insanlar hakkında bilgi topluyorsun değil mi? Esma şu beynin nasıl bu kadar bilgiyi saklıyor?
bilim insanı olacak kızsın "Gözlerimi belirterek ona baktım. "Zeki olduğumu bilmiyordum. Beni aydınlatığın için sana teşekkür borcum var kardeşim. "dedim dalga geçerek.

"O pizza borcu olsa olmaz mı? "Gülümsedim. Demek ki canı sıkılmıştı. Mert bey ne zaman sıkılsa acıkır da. "Eve gidince yaparız "dedim. Yanağıma makas atıp önde ki kızı kesmeye devam etti. Hepsi mi sapık ,hepsi mi?

"Ali? "Deyip arkaya döndüm. Ayra'yı izliyordu. O çirkinin neresini izliyorsa artık. "Ali? "Birkez daha söylediğimde yine bana bakmadı. Sonunda sinirlenip"Aliii "diye bağırdım. Bütün sınıf bana baktı. Güzelim ya ondandır diye düşünüp egomu okşadım. Evet öğretmenin beni azarlamasının bedelini Ali'ye ödetiyoruz yazın bunu veresiye defterine.

"Esma geldiğin ilk gün dersimi bölmeye utanmıyor musun? "Diye soran hocaya kısa bir bakış attım. Dersi kaynatmamın bir zararı görünmüyordu. "Hayır"dedim. Gözlerini kocaman açarak "Hemen ayağa kalk bu nasıl bir terbiyesizlik "diye bağırdı. Ayağa kalkıp Mert'e göz kırptım. "Hocam dersi o kadar sıkıcı anlatıyorsunuz ki sınıf resmen uyuyor herkes bence bu derse şuan son verebiliriz. " Dememle sınıftan alkış sesleri yükseldi.

"Sana bir soru soracağım bilirsen ders biter, bilemezsen tenefüste de ders işleyeceğiz seçim senin"dedi. Mert altan altan ders biter gençler diyordu. Ve Can bugün ilkez bana baktı bu bir mucize.

"Sorunuzu bekliyorum hocam"dedim altan altan Mert'e "Hangi dersteyiz biz?"diye sordum. "Edebiyat" deyince rahtalamadım diyemem. Hafızam muhteşemdir.

UFAKLIK (TAMAMLANDI)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum