Ufaklık bölüm:17

57.4K 2.2K 915
                                    


Medya:Can

Masal'dan

Canım çok feci sıkılıyordu. Çağlar ve Ayra söyledikleri gibi bütün gün uyuyorlardı. Son derse girmemize bir ders kalmıştı. Ve şuan o dersteyiz. Öğle arasında bile uyandıramamıştım. Sabaha kadar dizi izledikleri baya belli oluyordu. Bütün sınıfın gözü onlardaydı. Çünkü sınıfta bu kadar uzun süreli uyuyan tek ikili onlardı. Eve gitmeleri daha mantıklıydı.

"Bunlar neden uyuyor? "Diyen hocaya karşı hemen ayağa kalktım. "Hocam bugün coğrafya sınavı vardı. Arkadaşlarım da sabaha kadar sınava çalıştılar. O yüzden yorgunlar. " Diyerek açıklama yaptım. Öğretmen kaşlarını kaldırıp "Tamam uyusunlar o zaman biz dersimize dönelim "derin bir nefes verip sırama oturdum. Bütün gün aynı yalanı söylemekten dilimde tüy bitti.

Bugün Ali'nin gurubundan kimse okula gelmemişti. Uraz Deren ise ikinci dersten sonra okuldan ayrılmıştı. Bugün sınıf baya sessizdi. Düşüncelerimden sıyrılıp dersi dinlemeye başladım.

Zil çaldığında çantamı alıp Çağlar ve Ayra'nın masasına gittim. Önce Ayra'yı dürttüm. "Hadi Ayra kalk " gözlerini aralayıp ne oluyor anlamında kafasını kaldırdı. "Hadi okul bitti gidelim. "Tamam anlamında kafasını sallayıp ayağa kalktı. Uyku sarhoşuydu. "Ben yüzümü yıkayıp geliyorum. Sen Çağlar'ı uyandır " deyince onu onaylayarak "Tamam sen git ben hallederim. Sınıfta seni bekliyoruz. " Dedim. Ayra sınıftan çıkınca sıra Çağlar'a gelmişti. Ona hâlâ tiripliydim. Tamam gitmesini anlayabiliyorum ama insan benide yanında götürür. Onun yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Ayağımı burktum resmen. Neyse ki bir şey olmamıştı. Annem buz koyup ve krem sürünce ayağım iyileşmişti.

"Şttt kalk "diyerek onu sinirle ittim. İtmemden etkilenmiş olacak ki ayağa fırladı. Gülümsememek için kendimi zor tutdum. "Ne oluyor lan? "Diyerek etrafa baktı. "Bu sınıf niye bomboş bugün de ben mi kitli kaldım. Ayra? Masal? "Diyerek beni görmeden bağırmaya başladı. Ayağına tekme atınca korkuyla küfür mırıldanıp bana döndü. "Masal ne oluyor ?"diye sordu.

"Hiç seni uyandırıyorum sadece"dedim. Gülümseyerek "Bir öldürmediğin kaldı "dedi. "Aaa bu sana az bile  "dedim. Elini saçına götürüp"Sınıf neden boş? "Diye sordu. "Çünkü okul bitti. Ayra gelsin gidelim "dememle Ayra geldi. Montlarını giyindiler ve sonrasında okuldan çıktık. Ayra ile baş başa konuşmamız gerekiyordu. Ayra'nın bana benim de ona anlatmam gerekenler vardı. "Bu akşam seninle ders mi çalışalım mı Ayra? "Diye sordum. Sesimde ki imayı anlayıp "Olur çalışalım "dedi. Çağlar kaşlarını çattıp "Yarın sınav yoktu "dedi. Ah doğruya sınavlar haftaya devam ediyordu.

"Gerçekten yok mu? "Diye sordu Ayra. Kızın hiçbir şeyden haberi yok. "Haftaya devam edecek. Bizde o yüzden gelecekteki sınavlara çalışacağız. "Diyerek açıklama yaptım. Çağlar "Ben size katılamam sakın ısrar etmeyin çünkü eve gidip yemek yedikten sonra uyumayı düşünüyorum. "Dedi ve bizimle vedalaşıp evine doğru gitmeye başladı. "Konuşmamız lazım. Dün neler oldu bana anlatıyorsun. Bende sana anlatacağım.Çağlar gittikten sonra başıma neler geldi bir bilsen " dedim. Ayra bana dönüp "Yine Can mı? "Diye sordu. Bir nevi Can'la da konuşmuştuk ama Can ikinci planda kalıyordu."Tam olarak Can demeyelim. Eczaneye uğrayayım almam gerekenler var"dedim. Ayra kaşını kaldırıp "Ne gibi? "Diye sordu. "Alınca görürsün "dedim.

Ezcaneden ayağım için krem aldıktan sonra Ayra'nın evinin önündeydik. Ayra anahtarla kapıyı açıp içeri girdi. Bende onun peşine tabiki. "Gel sana kıyafet vereyim "dedi ve odasına doğru gitmeye başladı.

İkimiz de üzerimizi değiştirip koltuğa yayılmıştık. Ayra'ya dönüp "Anlat artık"dedim. Ayra tavanı izlemeye başladı. "Aklım çok karışık. Doğruyla yanlışı ayıramıyorum. Her şey çok hızlı gelişti. İstanbul'daki hayatı bırakıp buraya gelmem. Siz... Uraz..."

UFAKLIK (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now