#68

105 4 0
                                    

Ik word wakker gemaakt door een getik op mijn raam. Het is Coldblood. Niemand anders is er wakker door geworden. Ze heeft een brief vast. Ik pak de brief en aai Coldblood. Het is van mijn broer.

Lieve Madison,

Dumbledore heeft me uitgenodigd om langs te komen. Ik wil je graag weer zien en deze keer ook graag je vrienden. Neem je ze mee? Dumbledore haalt je op uit je Common room. Zorg dat je er bent. Ik heb Voldemort gevraagt om me op een missie te sturen naar Hogwarts. Ik leg het je later uit. Wanneer we met ze 2 zijn. Ik blijf er ook een paar dagen slapen.

liefs,

Thomas.

Ik maak Hermione wakker. "Hermione sta op!" zeg ik. "Wat is er?" vraagt ze. "Ik heb een brief van mijn broer ontvangen" zeg ik. En laat haar de brief zien. "Dan gaan we hem vanavond ontmoeten dus" zegt Hermione. Ik knik, "En nu opstaan we gaan ontbijten". Na 15 minuten komt Hermione naar beneden en lopen we naar de grote zaal. Het is nog vroeg waardoor er bijna niemand is. We eten wat en maken nog een beetje huiswerk. "hoe lang zijn jullie al wakker?" vraagt Harry die er bij is komen zitten. "vroeg, Madison heeft een brief gekregen" zegt Hermione en ik geef de brief aan Harry. " Ik ga zo naar Ron toe, wie gaat er mee?" vraag ik. "Ik ga mee en ik zorg dat ik vanavond niks te doen heb" zegt Harry. "Ik ook" zegt Hermione.

We lopen naar Ron toe en ik laat hem de brief zien. "Ik ben er vanavond" zegt hij. "Wanneer mag je weg?" vraag ik. "Nu, ik mag nu weg" zegt hij. "Laten we dan naar common room gaan" zegt Harry. "Wij gaan naar de grote zaal, we zien jullie zo wel" zegt Hermione.

Hermione en ik lopen rustig door de gangen heen opweg naar de grote zaal. "Dus jij en Malfoy" zegt Hermione. "Dus jij en Ron" zeg ik. Ze geeft me een duw. "Bedankt, en ik weet niet wat er is tussen mij en Malfoy" zeg ik. We komen aan bij de grote zaal. We gaan ergens in het midden zitten. "Ze blijft maar naar me staren" zegt Hermione tegen me. Ik draai me om en zie Lavender staren. "Ze is verdrietig" zeg ik. Harry komt naast mij zitten en Ron gaat naast Hermione zitten. Hermione begint een krant te lezen en Harry en ik een boek. Ron staart alleen maar vooruit naar Lavender. Het begint te sneeuwen. "Stop eens Ron je laat het sneeuwen" zegt Hermione. "Hoe had ik het ookal weer uitgemaakt?" vraagt Ron. "Nou ze kwam naar je toe in de ziekenboeg en je zei wat" zegt Hermione. "Het was niet een lang gesprek" zeg ik. "Ik ben blij dat ik van haar af ben maar ze ziet er zo depri uit" zegt Ron. We draaien allemaal om. "Dat is wel waar" zegt Hermione. "Dus je herinnert je helemaal niks meer?" vraag ik. "Geen woord, helemaal niks meer?" zegt Hermione. "Nou een flits" zegt hij, "Maar dat kan niet waar zijn". "Harry dat is Katie" zegt Hermione. Harry loopt weg met z'n boek en begint met Katie te praten. Draco loopt de zaal in en kijkt geschrokken naar Katie. Harry draait zich om en ziet het ook. Draco loopt snel weg en Harry loopt er achter aan. Ik sta op en loop achter Harry aan. Alleen ik kom tussen allemaal eerste jaars terecht die me ophouden. Als ik de trap op loop ben ik ze kwijt. Ik loop verder een gang in en ik hoor spullen kapot gaan. Ik hoor een spreuk bij de wc's vandaan komen. Ik ren er naar toe en zie Draco bebloed op de grond liggen en Harry een paar meter verder. Snape komt de wc in lopen. "Ga nu" zeg ik fluisterend tegen Harry. Hij loopt snel weg en ik ga naast Draco zitten. Snape spreekt een spreuk uit en hij begint te genezen. "Ga miss Celtic" zegt Snape, Ik knik en loop weg naar de common room en daar zie Harry voor zich uit staren naar het boek en Ginny, Hermione en Ron zitten op een stoel naar Harry te kijken. "Je moet dat boek weg doen Harry" zeg ik. "Vandaag" zegt Ginny en gaat naast Harry zitten. Harry en Ginny lopen samen weg met het boek. Het is avond en Dumbledore is nog niet gekomen om ons op te halen voor mijn broer. Ik hoor getik op het raam. Hermione doet het raam open en Coldblood vliegt naar mij toe. Ze heeft een brief vast. Ik lees hem hardop voor.

Lieve Madison,

Er is wat tussen gekomen, Ik spreek je morgen. Je vrienden zijn welkom. Ik zoek jouw wel op.

liefs,

Thomas Celtic

de volgende dag kan ik niemand van me vrienden vinden dus ik loop maar wat door het kasteel heen. Iemand pakt me van achter en trekt me een gangetje in. "Laat me los" zeg ik. De gene laat me los en ik draai me om. Ik zie dat het Draco is en ik vraag meteen "Gaat het?". "het gaat nu" zegt hij. "Das mooi" zeg ik en ik geef hem een knuffel. "Was je er bij?" vraagt hij. "Ja, tot dat ik werd weggestuurd door Snape" zeg ik. "Oh oke" zegt hij. Ik hoor Harry en Ron langslopen en over Felixgeluk praten. "Ik moet gaan" zeg ik. Ik wou weg lopen alleen hij trok me terug en gaf me nog een kus. "Nu mag je gaan" zegt hij.

Ik zit in de Common Room samen met Hermione, Ron en Harry. Harry opent het flesje en drinkt het in een keer op. Nu maar hopen dat zijn plan lukt. "Nou?" vraagt Hermione, "hoe voel je je". "Geweldig" zegt Harry, "Echt heel geweldig". Hermione legt uit waar Slughorn is. Alleen Harry luistert niet en zegt "Ik ga naar Hagrid". "Wat" zeg ik. "Je zou gaan praten met Slughorn" zegt Hermione. "We hebben een plan" zeg ik. "Weet ik wel alleen ik heb een heel goed gevoel over Hagrid, alsof ik bij hem moet zijn vanavond,. Begrijp je?" zegt Harry. We zeggen alle drie tegelijk nee. Hij loopt weg en zegt blij hoi tegen de gene die binnen komt lopen. De gene die binnen komt lopen herken ik al snel. "Thomas" roep ik blij en geef hem een knuffel.

Do I love Him?  \\Harry Potter// ON HOLDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu