#32

189 10 4
                                    

Vandaag was de dag dat we het doolhof in gaan. Ik liep zenuwachtig door de gangen heen. Ik wil dit niet, nu niet nooit niet. Er viel een eenzame traan over mijn wang heen. Ik wou doorlopen totdat ik een donkere gang in werd getrokken. Ik stond oog in oog met Draco...

Hij veegde de traan van mijn wang. Hij trok me in een knuffel. Ik knuffelde hem terug, ik wist niet waarom hij mij in een knuffel trok. Maar het voelde veilig. "Madison je moet bij de wedstrijd zijn kom" ik zag dat Hermione ons aan keek met een glimlach. Ik rolde met me ogen en zei doei tegen Draco. Madison doe voorzichtig, ik wil je niet kwijt zijn hoorde ik de stem van Draco zeggen. Ik voelde hoe ik langzaam rood werd.

Ik sa voor het doolhof samen met Harry, Mad-Eye wenste ons nog succes. Ik keek zenuwachtig naar Harry. Wij en Cedric, cho mochten er eerst in. Wij hadden voorsprong. Cedric gaf me nog een kleine glimlach. Ik kon alleen maar boos kijken.

De kanon ging af, Harry en ik rende samen het doolhof in. We waren eerst gewoon rustig aan het lopen. Maar toen we het tweede kanonschot hoorde begonnen we maar met rennen.

Na een tijdje kwamen we Cedric tegen. Hij zat vast, hoe graag ik hem ook wou achterlaten deed ik het niet. Harry en ik helpen hem omhoog. Cedric waar is cho? Vroeg Harry. Cedric zei dat zij al had opgegeven. Ik knikte, ik werd naar achter getrokken door Cedric. Die me had gered van Viktor, hij was duidelijk onder invloed van een spreuk. Harry riep een spreuk en Viktor viel neer. We gebruikten een spreuk om hem uit het doolhof te krijgen. Dat betekende dat Viktor, Fleur en Cho er uit zijn. Viktor en fleur hun partners die mee het doolhof in gingen waren automatisch er uit.

Ik wist dat je alles via een spreuk kon zien bij het publiek.

DERDE PERSOON POV

Ron en Hermione Keken zenuwachtig hoe hun vriend en vriendin het doolhof in liepen. Je kon meekijken via een spreuk. Het was verdeeld in vieren zo kon je iedereen bekijken. Na een tijdje waren fleur, met haar partner en Cho terug uit het doolhof. Het beeld stond alleen nog maar op Viktor, Harry, Madison en Cedric. Viktors partner is inmiddels het doolhof ook uit. Hermione zei wat tegen Ron "Viktor is onder een spreuk" Ron zag het ook en knikte. Op het beeld te zien zag je dat Madison Cedric hielp toen hij vast zat. Je zag haar ook weggetrokken worden door Cedric, ze ontwijkt allemaal net optijd de cruciatus curse.  Nu was er nog maar 1 scherm over. Viktor werd geraakt door een spreuk van Harry. Madison gebruikte een spreuk om Viktor uit het spel te halen. Ze stonden met zn drieën. Ze hadden de beker gevonden. Maar niemand pakte hem. Ze spraken wat af en rende er met z'n drieën op af. Het was stil, iedereen was stil. De kandidaten waren weg. Net zoals de beker. Iedereen keek paniekerig om zich heen.

Madison POV

We pakte met zn drieën de beker. Het was een via via. Ik keek verbaasd om me heen, we stonden op een kerkhof. Ik wist niet wat er aan de hand was, ik keek naar Harry maar hij wist het ook niet. Hier stonden we dan met zn drieën.

Cedric was dood, door Voldemort. Harry stond vast en ik kon me niet bewegen. Ik zag dat Draco's vader er tussen stond. Hij is een dooddoener, maar dan zou Draco er ook 1 worden. Ik werd uit me gedachten gehaald door een helse pijn. Ik viel op de grond en schreeuwde het uit. Het was niet de cruciatus curse. Lucius Malfoy sprak een spreuk over me uit die ik niet kende. Ik viel neer van de pijn.

Harry en Voldemort zijn aan het vechten. Ze stonden in een koepel met allemaal geesten er om heen. Ik wist dat dit Harry zijn kans was om weg te komen. Hij keek me aan. Ik moest klaar staan. Ik stond naast het lichaam van Cedric. Ik was aan het huilen. Hij ging vreemd maar dat betekend niet dat hij dood verdiende. Ik keek treurig naar het levenloze lichaam. Harry stond nu voor me. We gingen terug.

Net voor dat we terug gingen riep Voldemort nog wat tegen mij. Kijk maar uit Celtic. Voor je het weet gebeurd er wat, wat je nooit meer zal vergeten.

We waren terug, ik zat bij het lichaam van Cedric te huilen.. Harry deed het zelfde. Ik stond op. Ik werd licht in mijn hoofd en viel neer op de grond.

DERDE PERSOON POV

Madison stond op en viel al gauw neer op de grond. Het was stil overal was het stil. Harry werd mee genomen door Mad-Eye. Iedereen zag Madison vallen. Hermione en heel familie Weasley rende op haar af. George tilde haar op en rende met Madison naar het ziekenboeg. Ron, Hermione,Fred,Ginny en zelfs Percy rende er achteraan.

Harry kwam 10 minuten later aan rennen. Hij zag Madison liggen. Ze zag er levenloos uit. Hermione begon te huilen, Ginny hield het ook niet lang meer vol, ze barste in tranen los. Bij Harry vielen een paar eenzame tranen. En Ron stond voorzich uit te staren. Niet wetend wat er gaat gebeuren.

Het is een paar dagen later. Hermione en de familie Weasley aten niet veel, zelfs Ron niet. Draco was gisteren naar huis gegaan. Albus Dumbledore kwamen Hermione en de familie Weasley ophalen om naar Madison te gaan. Ze kregen het nieuws te horen. Madison is niet meer te redden. Ze is dood.

Het was tijd voor het avondeten. Er werd niet meer gepraat bij Gryffindor, door Madisons dood. Bij hufflepuff ook niet meer door de dood van Cedric. Iedereen was stil.

Over 4 dagen zou iedereen weer naar huis gaan.

Cliffhanger!!😂

Do I love Him?  \\Harry Potter// ON HOLDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu