25 December 2017 ~ 5 Seconds of Summer OS

15 3 1
                                    

Saving Christmas

ASHTON'S POV

'Kom op, laten we nog wat biertjes pakken. Michael, doe nog wat zonnebrand op, dan gaan we naar het strand. Iedereen zit vast al op ons te wachten.' Ik probeer mijn vrienden wat rond te commanderen, maar niemand lijkt echt genoeg peper in zijn reet te hebben om ook daadwerkelijk wat te doen. 'Kom, Cal, wij gaan dat bier wel halen.' Ik trek Calum aan zijn arm mee naar buiten.

'Het is echt niet zo erg als we wat later komen,'zegt Calum, terwijl we wat koel bier uit de koelkast in de garage halen.

'Ik weet het,'zeg ik. 'Maar ons kennende wordt het sowieso nog wel een halfuur voordat we daadwerkelijk weg zijn.'

'Dat is ook weer waar,'grinnikt Calum en hij steekt nog wat biertjes in de koelbox. 'Dit moet toch wel een heel eind genoeg zijn?'

'Lijkt me wel. Anders fiets ik desnoods wel terug,'zeg ik. Calum klapt de koelbox dicht en dan gaan de naar buiten.


En daar treffen we Michael en Luke, die als twee geschrokken konijntjes terug de oprit op komen rennen.

'Wat is er?'vraag ik.

'Dit geloof je niet,'zegt Michael. Luke knikt.

'Dit moet je echt zelf zien.' Ze geven Calum nog net de kans om de koelbox neer te zetten, maar dan sleuren ze ons mee naar de oprit.


En inderdaad, ik geloof niet wat ik zie.


Er staat een grote slee op de oprit, met daarvoor acht rendieren en een enorme zak cadeautjes. Naast de slee ligt een man die ik niet anders kan omschrijven dan de Kerstman.

'What the fuck,'mompel ik dan ook. Ik kijk eerst even ongelovig toe, maar dan kom ik voorzichtig dichterbij en por de kerstman in zijn zij. Geen reactie.

'Hoe komt dit hier?'vraagt Calum.

'We gingen naar de fietsen, omdat ik mijn fietsensleutel kwijt was en toen zagen we een schaduw. We keken op en hij keek terug en ineens viel hij met slee en al omlaag,'zegt Luke schouderophalend.

'Jullie deden wát?'roep ik uit. Luke en Michael kijken me onschuldig aan.

'We gingen naar de fietsen-'

'Hebben jullie de kerstman bij daglicht in de ogen aangekeken?' De jongen knikken. 'Oh shit, dan hebben we een probleem.'

'Ik snap het niet,'mompelt Michael en hij wrijft door zijn haren. Ik schud mijn hoofd.

'Als je de kerstman bij daglicht in de ogen kijkt, dan eh... Wel, gebeurt er dit. Hij belandt in een soort van coma of zo.'

'Wát?' Ik knik.

'Ik weet ook niet hoe het kan of waarom, maar nou eh... Dit bewijst wel dat het waar is.'

'Fuck,'vloekt Michael. 'Hebben we de kerstman vermoord?'

'Ik weet het niet,'zeg ik.

'En nu?'vraagt Luke.

'Ik weet het niet,'herhaal ik. Ik haal een hand door mijn haar. 'Maar we hebben in elk geval een gigantisch probleem.'

'Zeg dat wel.' Na Michael's woorden kijken we allemaal verslagen naar de neergestorte slee en de kerstman die er zo ellendig naast ligt.

'Laten we anders beginnen met de Kerstman,'stelt Calum uiteindelijk voor. We knikken en beginnen met z'n vieren de man op te tillen. Het valt nog niet mee, aangezien het natuurlijk nogal een omvangrijke kerel is, maar uiteindelijk hebben we hem versleept naar de bank in de woonkamer van mijn huis.

Merry Christmas, little fangirlWhere stories live. Discover now