16 December 2017 ~ Jerrie OS

20 1 0
                                    


Christmas shopping

JADE POV

'Ben er weer!' Ik kijk op als ik de achterdeur open hoor gaan en Perrie's stem hoor. Het duurt niet lang voordat er een kudde honden weer om mijn benen krult en hun koude vacht aan me warmt.

'Ik zie het,'grinnik ik en ik aai Sky over zijn hoofd. Hatchi dribbelt meteen naar de verwarming en Harley gaat meteen wat drinken bij een van de vele waterbakken in de keuken. 'Hoe was het?'

'Koud, een beetje glad, maar alles is goed gegaan. Hè, jongens.' Perrie aait een voorbijlopende kat over zijn kop en realiseert zich dan dat ze een kat aan het aaien is. 'Hé, jij niet.' Ik lach zachtjes.

'Het is hier ook wel een beetje een dierentuin, schat,'zeg ik. Perrie pruilt naar me.

'Maar ze zijn zo fluffy!'

'Ik weet het,'zeg ik lachend, waarna ik stop met het aaien van Sky. De hond kijkt me nog even aan, maar besluit dan dat ik vast niet verder zal aaien en gaat dan in de kamer liggen.

'Maar ik had zitten denken, tijdens het lopen,'begint Perrie, terwijl ze tegenover me gaat zitten. Ze heeft haar jas nog steeds aan en ze maakt ook niet echt aanstalten om haar sjaal af te doen.

'Ja...?'

'We hebben nog geen kerstinkopen gedaan voor onze families,'zegt Perrie. 'En ik wil eigenlijk ook nog wel een nieuwe jurk voor Kerst.'

'Dus je wilt gaan winkelen,'vul ik in. Perrie knikt.

'Precies.' Ze kijkt me enthousiast aan. 'Heb jij ook tijd? Want ik wil niet alleen.' Ik kijk naar de papieren met losse songteksten om me heen. Ik aarzel even, maar haal dan mijn schouders op.

'Het wil toch niet vandaag.' Perrie lacht en juicht.

'Ik ga je jas wel vast halen,'zegt ze.

'Ho, rustig maar, ik doe eerst een fatsoenlijke broek aan,'zeg ik, doelend op mijn rood met witte pyjamabroek. Mijn trui kan er wel mee door, maar als ik met die broek de deur uit ga, heeft de roddelpers nog weken lol met alle lelijke foto's.

'Oké dan,'zegt Perrie. Ze begint maar met haar sjaal af te doen. 'Dan wachten we wel even op mama, hé, Hatch?' Als ze de sjaal af heeft en haar jas los geritst heeft, neemt ze het harige hondje op schoot en aait 'm over zijn kop.

'Ik ben zo terug,'zeg ik. Ik sta op en ga naar boven en kleed me om, waarna Perrie en ik samen naar het winkelcentrum gaan.


'Waar beginnen we?'

'Ik heb wat online zitten zoeken en ik heb een speciaal bier gevonden wat ik eigenlijk wel wil halen voor Jonnie,'zegt Perrie.

'Oké, de drankhal dus?'concludeer ik.

'Goed idee.' Perrie pakt mijn hand vast en neemt me dan mee door het winkelcentrum, naar de drankenhandel.

Na de drankenhandel gaan we nog naar de speelgoedwinkel voor mijn neefje en nichtje, naar de kookwinkel voor Perrie's moeder en mijn schoonzus, maar dan komen we langs de kledingwinkel.


'God, wat een lelijke trui,'lach ik, als ik in de etalage kijk. Perrie volgt mijn blik en schiet ook in de lach.

'Oh God, die is wel heel erg,'grinnikt ze. Mijn ogen beginnen te twinkelen.

'Die wil ik voor Karl.' Perrie kijkt me aan en lacht dan weer verder.

Merry Christmas, little fangirlWhere stories live. Discover now