20 December 2017 ~ Larry SA

61 3 2
                                    


The lost daughter


Oké, eerst een korte samenvatting: in The Boy Behind The Present is Louis een kerstelf die op de Noordpool voor de kerstman werkt. Louis heeft het er goed naar zijn zin en zou het liefst niets anders doen dan de rest van zijn leven cadeautjes inpakken voor kinderen. Maar het jaar voordat hij vierentwintig wordt, vertelt de kerstman hem dat hij volgend jaar te oud is om in de speelgoedfabriek te werken. Louis mag kiezen wat hij doet: of op de Noordpool op kantoor gaan en orders plaatsen, of hij gaat naar de echte wereld. Louis kiest ervoor om naar de echte wereld te gaan en de jongen die hem al sinds zijn negende bezig houdt, op te sporen.

Harry is bloemist en viert deze Kerst alleen. Zijn ouders zijn op vakantie en zijn zus viert de Kerst met haar vrienden, dus Harry telt op een Kerst met alleen zijn hamster. Totdat Louis op de stoep staat, met een vaag verhaal dat hij de weg kwijt is.

Louis en Harry spenderen hun Kerst samen en uiteindelijk bekent Louis dat hij Harry al veel langer kent, via de verlanglijstjes. Harry bekent dat hij Louis ook leuk vindt en ze blijven bij elkaar. Uiteindelijk adopteren ze twee kindjes, Jaana en Mathias.


HARRY'S POV

'Papa! Papa!' Ik word wakker als ik Mathias hoor roepen. Een kreun rolt over mijn lippen en ik draai me op mijn rug. Als ik opzij kijk, zie ik dat Louis ook al wakker is.

'Zal ik gaan?'stelt Louis voor.

'Neem hem maar mee hiernaartoe,'zeg ik. 'En Jaana ook, als ze wakker is.'

'Zal ik doen.' Louis klautert uit bed –hij is meer een ochtendmens dan ik, al mogen we allebei niet klagen- en verdwijnt. Ik rek me uit en wacht af tot Louis terugkomt met Mathias.


'Papa, is papa ook al wakker?' Ik hoor Louis en Mathias dichterbij komen.

'Ja hoor.'

'Kon hij ook niet slapen door de Kerstman?' Ik hoor Louis grinniken.

'Ik denk het wel.' De deur van de slaapkamer gaat weer open en Louis komt binnen met Mathias op zijn arm.

'Hoi, papa.' Mathias wurmt zich los uit Louis' greep en Louis zet hem gauw op het bed. Het jongetje van zes laat zich op het matras vallen en kruipt op handen en knieën naar me toe.

'Hé, jongen. Heb je lekker geslapen?' Mathias knikt, maar schudt dan zijn hoofd. 'Is de Kerstman al geweest?'

'Ik weet het niet.'

'Ik geloof dat ik vannacht de Kerstman over het dak heb horen lopen,'stookt Louis de boel op. Mathias kijkt hem met grote ogen aan.

'Echt waar?' Louis knikt.

'Heel zachtjes. Misschien was het Rudolph ook wel, maar ik heb zeker iets gehoord.'

'Ik wou dat ik het ook gehoord had.' Mathias komt weer bijna overeind. 'Kunnen we niet alvast wat cadeautjes uitpakken?'

'Nee,'zeg ik. 'We doen wel even wachten totdat Jaana wakker is, lieverd.'

'Kunnen we Jaana niet wakker maken?'vraagt Mathias.

'Nee, we laten Jaana lekker even slapen.' Mathias zucht. 'Kom anders even tussen papa en mij in liggen?'

'Oké.' Mathias kruipt onder de dekens en Louis komt ook weer in bed liggen. We settelen ons allemaal in het grote bed en dan voel ik Mathias' koude voetjes tegen mijn bovenbenen.

Merry Christmas, little fangirlWhere stories live. Discover now