Hoofdstuk 24. Liefdesverdriet

4.3K 155 35
                                    

(Harry p.o.v.)

Mokkend bladerde ik door de tijdschriften. Iona en Niall, Iona en Niall, Mona en Zayn en dan weer Iona en Niall.

Uch, weten ze niet van ophouden ofzo? Chaggerijnig keek ik naar een foto van Mona en Zayn. Van hun allereerste date.

Mona had een prachtige zwarte jurk aan en nou ja, ze zag er gewoon perfect uit. Een jaloers gevoel trok door mijn buik en ik smeet het tijdschrift door de kamer.

Waarom vond ze Zayn nou leuk? De ene keer dat ik echt verliefd was op een meisje en dan dit! Ik voelde een woedeaanval opborrelen.

Zie het niet verkeerd, ik ben geen 'slecht' mens. Ik wil gewoon dat Mona gelukkig is en het liefste bij mij, niet bij Zayn.

Ze lijkt mij altijd te ontwijken, waarschijnlijk geloofd ze de geruchten van mij, dat ik een womanizer ben, of vrouwenverslinder. Die geruchten raakte mij altijd diep, hoe kunnen ze nou zo iets over mij denken?

Die geruchten boorde me altijd helemaal de grond in, ik kon niet eens met een vriendin over straat lopen. Ze zou meteen in de bladen komen als Harry's nieuwe one night stand.

*Zucht* Duidelijk de reden waarom ze me ontliep en om eerlijk te zijn, als ik niet wist dat het allemaal nep was, had ik waarschijnlijk exact hetzelfde gedaan.

Niemand wil toch vrienden zijn met zo'n persoon?

Ik keek weer in een ander tijdschrift en dit keer zag ik, alweer, een foto van Iona en Niall, die elkaar verliefd aankeken. Natuurlijk was ik wel blij voor ze, soort van. Ik wist wel dat Niall he-le-maal weg was van die meid.

Hij kwam tenslotte altijd naar mij toe voor advies in de liefde, maar daar had ik op het moment geen zin in. Ik wilde hem wel helpen, maar het eindigde altijd met geschreeuw en heel veel schuldgevoelens.

Ik wist wel dat het eigenlijk allemaal nep was, maar aan de blik van Iona te zien was dit de beste tijd van haar leven. Ze was zo duidelijk verliefd op haar, ook al bleef ze het maar ontkennen.

Ik zuchtte, wat waren ze toch lastig! Ik rolde mijn ogen en sloeg de bladzijde om, maar ik had daar al meteen spijt van. Ik voelde mijn ogen weer prikken en ik staarde met een gebroken hart naar de foto.

Daar stonden Mona en Zayn te zoenen... Een traan rolde over mijn wang. Een ongelukkig gevoel bekroop me en ik legde het tijdschrift weg. Waarom kon ze niet gewoon van mij houden?

Mona en Zayn paste niet eens bij elkaar! Mona was zo'n schatje, terwijl Zayn eerder, ja hoe zeg je dat, een beetje een badboy was. Hoe kunnen mensen zo verschillend toch verliefd worden op elkaar, terwijl haar perfecte vriendje zo dichtbij was?

Ik kroop in een bal op de bank. Ik sloeg mijn armen om mijn benen en verbierg mijn hoofd in mijn benen. Ik weet he, dit is iets wat meiden meestal doen, maar mij boeide op het moment echt niet. Alles wat ik u wou doen is hier zitten.

Ik voelde me hol, zo hol. Mijn hart was al lang in miljoenen stukjes gebroken en lagen op de grond. Tranen vloeide over mijn wangen toen ik dacht aan mijn allereerste echte, als je niet aan het concert denkt, ontmoeting met Mona.

-Flashback-

Zuchtend stond ik onderaan de trap op Niall te wachten, want hij zei, nu al een kwartier geleden, dat hij eraan kwam. Niet dat daar iets van kwam. Ik hoorde muziek en Niall's zang, apart, dus liep ik maar naar de woonkamer.

In de woonkamer zaten de twee tortelduifjes Liam en zijn nieuwe vriendin Chantal en Louis en zijn vriendin Eleanor. Het leek de afgelopen paar dagen wel een romantische drama serie.

Old but gold (Dutch Niall Horan fanfiction)Where stories live. Discover now