Hoofdstuk 18. De oude

5.4K 196 30
                                    

(Iona p.o.v.)

Eindelijk, die rotfilm was bijna afgelopen. Er werd nu ingezoomd op de vrouw, helemaal besmeurd met bloed. Ik koop nog dichter tegen Niall aan, op het punt om te schreeuwen, zoals bij bijna elk spannend stuk van de film.

Langzaam gingen haar ogen open en ze staarde met haar bloeddoorlopen ogen recht naar mij toe en ik piepte. "Gewoon een film Iona, gewoon een film," zei Niall zacht en hij wreef cirkels op mijn rug, wat me ietsjes rustiger maakt.

We hadden niet de hele film gekeken, we waren weggegaan, alleen ik wou het einde wel graag zien en ik kon er niet tegen dat Mona, Nessa, Chantal, Zayn en Liam zouden denken dat ik een of andere watje zou zijn dat nergens tegen kon.

(A/N Ja dat is ook echt het einde. ik wou het goed hebben dus heb ik ook echt die film gekeken en ik denk dat ik vanavond echt niet meer kan slapen! ik ben doodsbang voor horrorfilms en mijn vriendin heeft me overgehaald. help.... engste film evurrr!)

Ik legde mijn hoofd bang tegen Niall's borst aan, al weer vergeten dat ik eigenlijk boos op NIall zou moeten zijn, maar ik had dit al zo vaak gedaan deze filmavond dat het me niet zo heel veel uitmaakte. Naast ons hoorde ik Mona, Nessa en Zayn vrolijk praten over de film en toen hoorde ik dat ze het over het stuk hadden bij de trap.

Een rilling liep over mijn rug toen ik aan dat stuk dacht.

-Flashback-

Het licht ging uit toen Karen de trap afliep. Een rilling ging door mijn ruggengraat. Mijn buikgevoel zei tegen me dat ze eraan kwam. Niall sloeg zijn arm weer om me heen, waarschijnlijk omdat hij me voelde trillen. Karen liep naar de spiegel en haar reflectie was... Kayako (naam van the grudge)!

Ik wou niet meer kijken, maar ik wou ook geen watje zijn, dus besloot ik maar gewoon verder te kijken. Ik keek naar mijn twee vriendinnen, allebei zaten ze vrij rustig te kijken. Mona zat vlakbij Zayn en hij keek de hele tijd heel stiekem naar haar. Tortelduifjes..

Op de bank zaten Liam en Chantal ook heel ingespannen te kijken. Chantal zat bang in elkaar gedoken op Liams schoot, terwijl hij haar liefkozend vasthield. Hij legde zijn hoofd op haar schouder en ze leek een beetje te ontspannen.

Van Louis en Eleanor was nog steeds geen teken te bekennen, Eleanor vond de film wel echt heel erg eng en haar lieve vriendje vond het duidelijk niet erg de film niet te zien, als hij dan bij haar kon zijn.

Ik keek op naar Niall en zag hem naar mij kijken met zijn o zo vertrouwde glimlach. Vlug wendde ik mijn blik af, weer herinnerend dat hij NIET mijn vriend was. Ik keek weer naar het beeldscherm waar ik Doug wanhopig naar Karens been zag grijpen, helemaal in paniek.

Een gil borrelde op, maar ik hield het in en op dat moment hoorde ik een deur opengaan en ik sprong bijna een meter de lucht in. "Haha Iona het is maar in de film hoor!" hoorde ik Mona lachen en ik werd rood, dat had ik te lang ingehouden.

Op dat moment verscheen Kayako boven aan de trap. Ik verbierg mijn gezicht ik mijn handen zodat ik niet meer kon kijken (A/N dit is wat ik heb gedaan hahaha, zoals ik al zei, dom idee om te gaan kijken XD). Ik krulde mezelf op van angst en durfde geen moment op te kijken.

Op dat moment voelde ik twee sterke armen om we heen en ik werd in bruidstijl opgetild van de bank. Ik verborg mijn gezicht in de zachte witte stof van de persoon die me optilde, maar op het moment maakte het me echt niet uit wie het was, op het moment vond ik het heel fijn, wie het ook was. Ik voelde een bed onder me en daarna werden er weer twee armen om mij heen geslagen.

Ik keek langzaam op en ik zag twee blauwe ogen mij bezorgd aankijken, wat mij een warm gevoel gaf. Toen herrinerde ik me dat ik al de hele avond niet had gedaan wat ik me had voor genomen. Ik lag al de hele avond in zijn armen, zoals vroeger (niet dat we vroeger een stel waren, maar dat was gewoon ons gebruikelijke ding), in plaats van afstand houden, mijn voornamen.

Old but gold (Dutch Niall Horan fanfiction)Where stories live. Discover now