Hoofdstuk 15. Ideetje..

4.9K 188 6
                                    

"Niall."

(Niall p.o.v.)

D-daar stond Iona! Werkte ze ineens bij de Starbucks? Ze keek me vriendelijk aan maar in haar ogen kon je zien dat ze dat eigenlijk niet meende.

Ze pakte een venti beker en schreef er iets op, met een krullerig handschrift schreef ze mijn naam er op.

Nu was mijn kans, aangezien ze niet boos op mij kon doen tijdens haar werk en aangezien ze ook niet kon wegrennwn zoals bij het concert, moest ik haar laten zien dat haar beste vriend er nog steeds was.

"En doe daar maar vijf hartjes bij wn elf lachende smileys," grapte ik. Vroeger vroegen we dat altijd bij de Starbucks, terwijl ik een frappuccino chocolade venti nam, zoals nu, en zij een frappuccino caramel venti.

Ik zag een nu wel oprechte glimlach  glimlach verschijnen terwijl ze druk bezig was met de smileys. Uiteindelijk liet ze de beker zien en ik lachte toen ik de elf verschillende 'meesterwerken' zag.

"Nu weet ik hoe de medewerkers zich vroeger voelde," lachte ze, gelukkig, het snel lachen was ze niet verleerd.

"En mijn vijf hartjes?" knipoogde ik naar haar, slecht idee, en haar glimlach verdween meteen, terwijl ze mijn beker aan de donkerharige mederwerker achter haar gaf die trouwens al de hele tijd naar mij zat te staren, directioner dus.

"Ja ik je dromen Niall," snauwde ze en keek me boos aan. Auch die blik deed pijn en ze draaide om. Waar ging ze nu weer heen, je mag toch niet zo maar weglopen op je werk.

Ik keek haar verbaasd aan terwijl ik uit de rij stapte, ze deed haar schort uit en verving het door een simpel vest en toen drong het door, einde werk.

Ze liep doodgewoon weg zonder mij ook maar één blik te werpen en ik liep haar vlug achterna. Ik moest proberen haar van gedachten te laten veranderen, alweer, en dit keer ging het lukken, dacht ik zelfverzekerd.

Ik liep nog wat harder en ik greep haar bij haar polsen zodat ze gedwongen werd zich om te draaien. Ze keek me verbaasd aan, maar die blik veranderde al snel naar boos, wat ik nu al vaak genoeg had gezien.

"Iona stop alsjeblieft met je te verzetten en laat me toch een leer uitpraten," floepte ik er gefrustreerd uit en ze keek me weer verbaasd aan.

"Hoezo verzetten?" vroeg ze noncholant wat mij nog gefruatreeder maakte en toen kreeg ik een idee.

"Dus.. dat meisje met bruine haren is je vriendin?" vroeg ik met een,  waarschijnlijk heel stiekem, lachje en ze keek me raar aan, niet wetend waar dit naar toe zou leiden.

"Ja dus? Dat is Nessa, maakt dat uit dan?" Ik grinnikte en liet haar polsen los, ik draaide me op mijn hakkeb rond en liep naar de vriendin van Iona toe terwijl ik aan haar handige eigenschap dacht.

Iona kon nooit nee zeggen tegen mensen, behalve tegen mij op het moment, en sinds een van haar vriendinnen een directioner is...

"Heyy Nessa," zei ik met een grote grijna en het meisje, die net haar schort uit deed, keek me blozend aan. Ze knikte ja.

"Zouden jij en Iona misschien vanavond naar mijn appartement willen komen voor een filmavondje met de lads?"

Haar ogen werden groot en ze knikte hevig met haar hoofd. Ik grijnsde en zei voor de zekerheid: "wel samen hè en ik denk dat Zayn het wel leuk vind als Mona mee komt."

Haar mond hing ondertussen open en ze knikte weer, dus pakte ik een blaadje en pen en krabbelde vlug mijn adress er op.

"Hier is mijn adress maar niemand vertellen hè, niemand weet dat ik daar woon," knipoogde ik en zei stamelde als antwoord: "j-ja na-natuurlijk Niall."

"Mooi zo," zei ik en ik gaf haar nog vlug een knipoog voordat ik omdraaide en langs Iona, die me met opengevallen mond aankeek.

Ik liep de Starbucks uit met een vrolihk gevoel, wetend dat Iona nu wel moest komen, haar kennende.

"Missie geslaagd," grinnikte ik zacht.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

heiii weer een stukje, wel redelijk kort maar school begint weer en ik heb huiswerk en leerwerk en racefiets training vanavond. veel leesplezier!!!!

xxx astrid

ps. vote en comment!!

Old but gold (Dutch Niall Horan fanfiction)Where stories live. Discover now