Hoofdstuk 9. Naar het concert

5.5K 202 41
                                    

"AAAAHHH!!! HET IS ZO VER!" tertterde Mona ik mijn oor. "Wohoow rustig, zit af, blijf!' Mona lachtte om mijn hondengrapjes, aangezien ze net zo'n fan was van honden als ik was en ze ging braaf op de bank zitten.

Ik haalde de stijltang door haar mooie blonde krullen en ik zag langzaam de krullen eruit verdwijnen. "Zo bijna klaar.." Na een klein tijdje spoot ik nog wat haarspray erin en maakte ook de uitstekende pukjes plat met mijn handen.

Om eerlijk te zijn snap ik gewoon niet waarom we ons zo erg opmaken, we gaan ons toch helemaal kapot zweten door het dansen en dan ik gelijk onze coupè eraan, dacht ik en ik zucht, ach wat kan ik eraan doen?

Ik had bij Mona een donker randje om haar ogen gezet met eyeliner en daarna ik had er ook nog lichjes wat zwarte oogschaduw om heen gezet. Op haar lippen had ik wat lipgloss, gezet, we hadden namelijk allebei een hele grote hekel aan lippenstift, het zag er gewoon altijd zo verschrikkelijk goedkoop uit, vooral knalrode lippenstift! Ik had ook haar gezicht wat effener gemaakt met fountation en daarna voor kleur had ik nog wat blush gebruikt. Ik wil niet opscheppen, maar het zag er eigenlijk heel erg mooi uit. Vlug deed ik nog wat mascara op waardoor haar blauwe ogen mooi opvielen.

"En? Wat vind je ervan?" vroeg ik nerveus, hopend dat ze het leuk vond en ik hield een handspiegeltje voor haar, zodat ze de make-up kon zien. "Wauw Iona! Je moet hier echt je baan van maken, dit is echt helemaal geweldig!" riep ze blij en ik glimlachtte, mooi zo, ze vond het mooi.

"Oke mijn beurt om jouw haar en make-up te doen," zei ze vrolijk en ze pakte een krultang om de slag/krullen in mijn haar nog meer te maken. "Nee, nee," zei ik vlug, ik wou dus echt geen krultang od stijltang door mijn haren hebben.

"Ow oke, wat dan?" vroeg ze verbaasd, maar legde toch de krultang weg en vervangde het door een gewone borstel met een houten handvat. "Ehm je kan het opsteken, knot of gewoon een simpele staart, I don't know," antwoordde ik en gaf haar een knipoog, die ze beantwoordde met een glimlach.

Ze haalde de borstel door mijn haar en ze zette het in een soort van slordige knot, dat ik altijd o leuk vond. "Oke nu make-up, dat ging lekker snel," lachte ze en ze pakte alle make-up spulletjes die ze nodig had.

Ik heb altijd al een hekel gehad aan make-up, dacht ik en ik arzelde of ik gewoon geen make-up zou doen. "Geen zorgen, ik wet hoe erg je een hekel hebt aan make-up. Ik doe niet te veel bij je op," lachte Mona toen ze mijn bezorgde gezicht zag en ik zuchte en knikte toch maar.

Ze begon met wat fountation uitsmeren op mijn gezicht, gevolgd door wat blush op mijn wangen en haalde het er op een paar plekken af met een zakdoekje waar het teveel was. Ze knikte goedkeurend en ze begon spullen te pakken voor mijn ogen.

Gelukkig dacht ik toen ik zag dat ze huidskleurige oogschaduw pakte, weliswaar iets van tien verschillende huidskleuren, maar tenminste geen duidelijke kleuren en daarna pakte ze ook eyeliner en waterproof mascara.

Ze begon met hele lichte oogschaduw en toen pakte ze iets donkerdere. Ik had echt geen idee hoe het eruit zag, maar ik vertrouwde Mona, dus deed ik er maa niks tegen. Daarna pakte ze de eyeliner en zette een lijn alleen boven mijn oog, ik deed bij haar boven en onder zodat het haar felblauwe ogen duidelijker maakt, en daarna deed ze nog wat mascara op.

"En? Niet teveel?" vroeg ze aarzelend. Ik lachte en zei: "rustig joh, ik ga je toch niet vermoorden als ik het teveel vind!" Ze lachte, nogsteeds nerveus en ze gaf me het handspiegeltje die ze nogsteeds naast zich had liggen.

Ik keek in de spiegel en mijn mond viel open. "Wauw Mo het is echt prachtig en zeker niet teveel." Ze lachte opgelucht en zei: "haha, ben blij dat je het wat vind."

Ze had inderdaad alles heel naturel uit laten zien, maartoch heel erg mooi. Met lichte fountation had ze alle imperfecties weggehaald en mijn wangen weer kleur gegeven door wat blush. Ook had ze lichte huidskleurige oogschaduw bij mij opgedaan en aan de buitenkanten van mijn oog had ze het ietsjes donkerder gemaakt. Ze had niet teveel marcara opgedaan en een héél dun lijntje eyeliner, in tegenstelling tot Mona had ik geen felblauwe ogen, maar licht bruine met een 'vleugje' groen erin.

Om heel eerlijk te zijn maakte het kijken naar Mona's mooie ogen me best verdrietig, ze leken gewoon zo veel op de diepblauwe ogen van Niall, nee Iona, nee niet aan hem denken. Bij het concert zag ik hem al lang genoeg.

*Toet toet*

Ik keek op van de spiegel en keek naar buiten, waar de auto van mijn beste vriend Jake  geparkeerd stond. Hij zwaaide naar ons en wij zwaaide vrolijk terug, ik had Jake overgehaald om ons naar het concert toe te brengen.

"Kom we moeten gaan!" riep Mona vlug en ze pakte een beige nep leren jasje van de bank. Ik pakte mijn zwarte nep leren jasje en trok hem aan over mijn blauwe top aan en ik trok mijn grijze all stars aan, terwijl Mona haar hakken, enkellaarsjes aantrok. Ugh, hoe kan ze daan nou weer op dansen, dacht ik en ik schudde mijn hoofd.

"Hup hup, schiet op Iona!" "Jaja, jij hebt tenminste geen veters." Ze zuchtte en liep alvast de deur uit naar de Jake die haar ontving met een knuffel, het is zo'n schatje. Niall deed dat ook altijd bij mij.. Iona nu doe je het weer! Ik gaf mezelf een mep op mijn hoofd bij die gedachten. Serieus Iona stop, sprak ik mezelf streng toe.

Ik pakte ook snel mijn leren tas met onze kaartjes, telefoontjes, portommonee's en wat andere dingentjes en sloot de deur achter me. Ik liep naar Jake die me ook ontving met een knuffel.

"Hey Iona, zin in?" grapte hij terwijl hij wist dat ik er eigenlijk heel erg tegenop zag, maar dat vertelde ik Mona natuurlijk niet. "Ja Jake, heel veel zin in." Ik gaf met een dodelijke blik en hij begon dom te gninniken. "Nou laten we dan maar gaan.

Hij hield de deur open en zei op een deftige toon, waardoor ik moest lachen: "dames voor." Mona begon te gillen. "We zijn al onderweg!" "Ja joepie," zei ik en ik probeerde vrolijk te klinken, ik zuchtte en keek naar buiten terwijl de auto opstartte.

Joepie, onderweg naar mijn ergste nachtmerrie, Niall weer zien...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Heii, wat vonden jullie. Ik ben er de hele ochtend mee bezig geweest :) Ik heb over de 100 lees en over de 40 votes AAAAAAAAAAAHHH jullie maken me zo verschrikkelijk blij! Het lijkt misschien niet zo veel, maar voor mij is het heel speciaal, aangezien ik voor iets van twee maanden lang maar 12 lees en 4 votes had. Ik wil, alweer, LittleDirectioner bedanken voor de reactie die ervoor zorgde dat ik verder ging schrijven! Ook wil ik, haha alweer, LovemyWorldx bedanken voor die super lieve reacties! Het maakt mijn dag een stuk vrolijker! Blijf vooral doorlezen.. volgende hoofdstuk het concert! en vanaf dan begint het verhaal pas echt, hihi terwijl ik al 9 hoofdstukken heb maar boeie!

xxx astrid

ps. please vote en comment!!

pps. ik ga nu trouwens ook foto's en video's bij de hoofdtukken doen aangezien ik mijn cast af heb! Dit plaatje is van hoe Iona eruit zag!

ppps. bij 50 votes op alles ga ik sws nog een hoofdstuk plaatsen, en anders waarschijnlijk ook. ik heb een hekel aan vragen om dingen, dus gewoon voten als je het leuk vind! keb al 123 lees en 48 votes!

pppps. ff wow veel psen maar nou ja. toewijding naar LittleDirectioner! Vanwege dat suuuppeer lieve berichtje in de comments 'ik vind het boek niet leuk... ik vind het geweldig!' en al de andere lieve berichtjes You Make My Day. x

Old but gold (Dutch Niall Horan fanfiction)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang