Hoofdstuk 2. Lang niet gezien

6.2K 232 26
                                    

(Iona's p.o.v.)

De computer startte te langzaam op dus pakte ik even mijn mobiel uit verveling. Ik keek vlug door mijn instagram.

Ik liked een paar dingen en toen kreeg ik een idee, ik ging naar verkennen en typte bij zoeken naar gebruikers Niall Horan in.

Na een poosje laden kwamen er een heleboel verschillende mensen, dus tikte ik maar gewoon de eerste aan met de naam niallhoran. Dat is hem vast, bedacht ik me.

Vijf en een half milioen volgers! O my god wat veel. In zo veel foto's herkende ik hem terug, ik scrolde naar beneden en lachte. In gevoel voor humor was hij geen steek veranderd.

Ik twijfelde of ik hem zal volgen, maar iets hield me tegen. Ik liet mijn vinger boven het volgen knopje zweven en bedacht uiteindelijk het toch te doen.

Ik scrolde weer naar beneden en stopte bij een foto waarbij hij in bed half onder de dekens lag, ik lachte om de ondertiteling: I am a ninja! Don't mess with me! Op deze foto waren zijn prachtige felblauwe ogen goed te zien en dus klikte ik maar op like.

De afgelopen drie/vier jaar wou ik niks te maken hebben met mijn 'oude' vriend, maar door dat ene filmpje volg ik hem nu op insta.

Ik bedacht me dat de computer al lang was opgestart en dus logde ik in nadat ik mijn mobiel had vergrendeld en weggelegd.

Nadat de computer was opgestart zette ik mijn wifi aan en ging naar google. in het venster ernaast ging ik naar youtube en zocht ik even naar One Direction.

Ik had natuurlijk vaak genoeg een paar liedjes gehoord, van Nessa en Mona natuurlijk, maar ik kende nog niet echt een liedje van ze. Ik luisterde namelijk nooit echt mee.

Story of life, klinkt goed. Het was het eerste liedje dat opkwam op de pagina dus ik vond het prima. Het klonk wel oke.

Het begon met een leuk deuntje..

Written in these walls are the stories that I can't explain.
I leave my heart open but it stays right here empty for days.

Wow mooi.

Ow nee! Ik vond t liedje wel heel leuk, maar ik haatte de band nogsteeds. Het laatste was ik wel wou zijn is zo'n directioner. Ik vergeef Niall nooit voor mij in de steek laten, dacht ik bij mijzelf.

Ik wou wat foto's opzoeken, maar ik klikte toch vlug het venster weg en ik zette een ander liedje op. All of me van John Legend, mijn favo liedje.

Ik deed mijn koptelefoon op en ik ging rustig wat huiswerk maken.

(Nialls p.o.v.)

*Bling*

Vast een berichtje van Twitter ofzo. Ik pakte mijn iPhone en deed hem aan. Instagram, verbaasde me eigenlijk niet. Ik kreeg op een dag zo veel likes, reacties en nieuwe volgers dat het niet eens meer speciaal was voor mij, maar toch altijd wel leuk.

Hmm twintig nieuwe volgers, twaalf reacties en achtenveertig likes. Ik scrolde er even doorheen, doe ik meestal ook al ken ik ze niet.

"Huh?" xxionaxx volgt je nu. Grappig ik kende ook een Iona, maar daar had ik al zo lang niet meer mee gesproken dus dat was haar vast niet.

Ik dacht weer terug aan de mooie tijden die we samen hadden toen we nog klein waren. Jammer dat ik het zo druk heb gehad.

Ik had haar al maanden niet meer geschreven en toen ik haar op twitter opzocht had ze haar account verandert dus kon ik haar niet meer zoeken. Het was wel heel erg jammer, we waren altijd al zulke goede vrienden en nu.. nou ja niks, niet eens vrienden.

Hoe zou het met haar gaan? Zou ze ook aan mij hebben gedacht. Nee, ik schudde mijn hoofd. Vast niet dan had ze me zo gevonden, aangezien ik vrij bekend ben.

Louis, die mij zag schudde, vroeg: "wat is er Nialler? Een probleem." "Hahaha nee hoor, ik dacht gewoon aan een vriendin van vroeger.

"Ahhh tell me Nialler. Gewoon een vriendin.....?" "Ik weet wat je denk Lou, maar nee. We waren welliswaar geen normale vrienden, nee we waren beste vrienden."

Ik glimlachte toen ik terug dacht aan die keer dat we een weddeschap deden. We moesten een zwaar vies drankje maken die we dan van elkaar helemaal op moesten drinken. Ik had een kilo pepers in en zij had allemaal pindakaas erin gestopd.

Hoe zou ze er nu uitzien? Ik kende tot de vierde klas en toen heb ik mee gedaan aan de x-factor. Daarna kreeg ik privé les met Louis, Harry, Zayn en Liam, de andere leden van One Direction.

"Ja ja," grapte Louis.  Ik keek hem niet betekend aan en hij beantwoordde door te zeggen: "Ik zag wel hoe je keek toen je dat zei. "Wat zei?"

"Gewoon een vriendin van vroeger."

"Nee Louis, gewoon niet."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hey iedereen, bedankt voor het lezen van mijn boekje. (Als er uberhaubt iemand leest ): hoop t wel) Vote en reageer please!! Dit is pas mijn eerste boek dus tips zijn welkom!!

Ik ben vandaag ziek thuis dus ik kan lekker lang schrijven

xxxx astrid!!

Old but gold (Dutch Niall Horan fanfiction)Where stories live. Discover now