Hoofdstuk 8. Twijfelen

5.6K 208 12
                                    

"Hahaha dus je hebt die bezorger in de kou en regen buiten laten staan, echt alleen maar omdat hij zo bot deed tegen jou, terwijl het waarschijnlijk niet eens zijn bedoeling was," riep Nessa helemaal in een deuk en ik knikte, ook helemaal in een deuk.

Tranen stroomde uit mijn ogen, door het gelach en bij Nessa was het precies hetzelfde geval. Samen rolde we over de grond, wat er nu ik erover na denk er vast zeer spastisch uitzag.

"Ooooh gemeen kind dat je bent!" Nessa porde me in mijn zij en ik kromp ineen. "Neeeej je weet dat ik dus echt niet tegen kietelen kan!" "Ja tuurlijk weet ik dat, maar dit is je verdiende loon, gemenerik!"

Nu sprong ze volledig op me en begon me op alle plekken te kietelen waar ik er niet tegen kon. "Aaaaaah Nessa neee!" gilde ik zo hard als ik kon en ik barstte daarna in een keihard gelach uit.

Na een tijdje kreeg ik alleen nog maar een piep geluidje uit mijn keel,  wat, geloof ik, een gil moest voorstellen. "Geef je je over en zeg je sorry tegen de pizzabezorger?" vroeg ze en ze trok een wenkbrauw op.

"Ja ja alles," zei ik buiten adem, mijn blik was wazig door de tranen van het gelach en mijn buik deed pijn. Ze stapte van me af en liep weg, waardoor ik eindelijk weer adem kon halen.

Ik ging plat op mijn buik liggen en riep dramatisch: "I see the light!" terwijl ik mijn hand rees naar een lamp boven mijn hoofd. "Ja ja het witte licht, kun je onderweg daarheen even een pizza bestellen voor ons," zei Nessa op een nep-bitchy toon en ze druktede telefoon in mijn hand.

"Ja tuurlijk, " zei ik nonchalant en ze lachte. Ik toetste het nummer van de pizzaria, die ik inmiddels uit mijn hoofd kende, bedenk je maar eens in hoe vaak ik pizza eet aangezien ik Mona's en Nessa's nummer nog niet eens ken, en de telefoon ging over.

"Met Luigi's pizzaria, wat mag het wezen?" hoorde ik aan de andere kant van de lijn en ik antwoordde: "ehm doe maar een peperoni en een.."

(A/N  geen idee of dis pizzeria bestaat maar het kwam gewoon in me op xp)

Ik keek om naar Mona die naar haar zelf wees, me, en daarna twee vingers opstak, two, me too.

"Maak daar maar twee peperoni's van." "Is goed, onder de naam?" "Iona O'Mally." "Adress?" Ik zei mijn adress en ze vroeg nog een paar gegevens. "Oke betalen bij de aflevering." "Is goed, dankuwel," zei ik vriendelijk en ik hing toen op.

"Goedzo schat je kan wel vriendelijk zijn!" "Ja maar ik heb ook geen honger, ik heb een pizza gehad om twee uur, toen was ik wel hongerig." "Ahah." Ze knikte langzaam.

"Maar goed ik hoorde dat je oom in het ziekenhuis ligt, wat erg voor je!" "Ja ach, het is niet erg," zei ze en ze probeerde te glimlachen, niet dat het lukte, haar mondhoeken stonden omhoog maar het zag er niet bepaald vrolijk uit.

"Awh kom hier meis!" zei ik troostend en ik gaf haar een knuffel.  "Dankje Iona, dat had ik even nodig," zei ze na de knuffel en nu gaf ze me een echte glimlach.

"Nu kan ik helaas niet naar het One Direction concert toe." "Ja ik hoorde het van Mona, jammer voor je!" "Ja en nu moet Mona helemaal alleen, ze zei dat echt niemand mee wou."Ow ehm."

Nessa keek me argwanend aan. "Heeft ze jou gevraagd? Als één van haar allerbeste vriendinnen zeg je toch geen nee?" "Nee maar.." begon ik verdedigend,  niet dat het werkte. "Niks nee maar, je gaat toch geen nee zeggen? Je breek haar hart!" kapte ze me af en ze keek me met opgetrokken wenkbrauwen aan.

Mona en Nessa wisten de reden helemaal niet van waarom ik dus echt niet mee wou en om eerlijk te zijn had ik ook geen zin om het helemaal te vertellen. Ik ben niet gek!

Nessa keek me nogsteeds argwanend aan. "Goed," riep ik terwijl ik mijn armen in de lucht gooide. Ow nee wat had ik nou net gedaan? Aah waarom moet Nessa nou zo goed zijn in die blik, die je echt alles laat doen wat ze wil.

Op dat moment ging de bel en Nessa en ik sprongen van de bank, omderweg pakte ik vlug mijn portommonee en liep rustig naar de deur. Ik moest van Nessa het dit keertje goed en aardig doen, dua ik had in ieder geval al geld bij de hand.

Ik opende de deur en ik lachte zo vriendelijk mogelijk naar se chagrijnige pizzabezorger die op de drempel stond en niet was vergeten wat er die middag was gebeurd.

"Dankuwel meneer," zei ik vriendelijk, terwijl ik de ogen van Nessa op mijn rug voelde branden en hij keek me verbaasd aan. Hij noemde het bedrag en ik betaalde meteen het geld, waarna ik de pizza's in mijn handen gedrukt kreeg.

"Ik zal u niet meer ophouden, nog een plezierige dag," glimlachte ik en hij keek me weer bot aan, ugh vervelende man. "Jaja," was zijn enige antwoord en hij draaide zich om, om weer naar zijn brommer te lopen en weg te rijden.

"Goedzo Ionaatje, ik ben zo trots op je." Ze kwam overdreven blij naar mij toe gerend en knuffelde me. Ik lachte, Nessa logica... niemand snapte haar, ooit.

We gingen weer op de bank zitten met de pizza's en we kozen samen voor een film. Uiteindelijk werd het The Hobbit, we waren allebei wel van die mensen die heel erg veel van avontuur en fantasy hielden.

Nog voor we de film startten duwde Nessa de telefoon,  weer, in mijn handen met het nummer van Mona ingevoerd. "Nu Mona bellen en zeggen dat je mee gaat," drong ze me.

"Goehoed," antwoorde ik met ee  kleine kindjes stem. Al gauw nam Mona op.

"Met Mona." "Hey Mo met Iona." "Hey Ionaatje hoest?" "Goed, maar ik wou even vertellen dat ik mee kan naar het One Direction concert." Ik zuchtte terwijl Mona aan de andere kant van de lijn een vreugde kreetje sloeg.

"Jeejj gezellig! Maar ik moet nu echt ophangen.  Ben blij dat je mee kan! Doei doei!" "Ja ik ook, doei," loog ik en ik wierp een boze blik op Nessa die stom zat te grijnzen. Ik drukte Mona weg en zei tegen Nessa: "jouw schuld, nu mag ik je echt niet meer!"

Nessa lachte gewoon en startte de film.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

heyy weer klein hoofdstukje,  ik werk naar het concert toe dus dit moest er wel in. hopelijk vinden jullis dit verhaal nog leuk. keb al 94 lees en 40!!! votes!!!!! jeej 3 hoofdstukken op 1 dag *applaus* voor mezelf haja XD Veel plezier met verder lezen. xxx astrid

ps. please vote, comment het maakt mijn dag ook al duurt de dag nog maar 1 minuut

pps. ik je  ook nog eens een zak borrelnootjes opgegeten, gelukkig doe ik 3 sporten fanatiek dus word ik niet zo snel dik Hehehe

Old but gold (Dutch Niall Horan fanfiction)Where stories live. Discover now