Zaruke

533 44 7
                                    


„Udahni, izdahni." Ponavljam si dok stojim pred njegovim vratima. Pritisnem zvono i nakon par sekundi on otvara vrata. Osmijeh mu stvorio od uha do uha.

„Elly? Otkud ti?" upita me i podiže me u zagrljaj.

„Došla sam te iznenaditi." Nasmijem se i poljubim ga. On me tako u zagrljaju unese u stan. Ne odvajamo usne jedno od drugog te on sjeda na kauč,a ja mu u krilo. Ljubimo se sve dok ne ostanemo bez zraka.

„Mislio sam da si loše, da povraćaš." Kaže i još jednom me poljubi.

„Pa loše nisam, a povraćala jesam." Nastavljamo se ljubiti. Tako mi je nedostajao.

„Ne, stvarno. Zašto si tu? Zašto mi nisi rekla da dolaziš?" kaže i ja mu se skidam s krila. Sjedam do njega i iz torbe vadim malene starke koje sam kupila toga dana.

„Pa imam jednu veliku vijest. Postat ćeš tata." Kažem mu i pružam slatke crvene starke.

„Molim? Stvarno?" počinje se smijati i ljubiti me. Nikad ga tako sretnog nisam vidjela.

„Da, još je rano da se išta zna osim da sam trudna. Adame, dobiti ćemo bebu." Kažem i počnem plakati, ali od sreće.

On me zagrli i ustane se. Odlazi u sobu, čujem da nešto traži te se vraća.

„Ovo sam mislio učiniti na onaj datum kad smo se prvi put upoznali, no sada se čini prikladnije. Elly, hoćeš li se udati za mene?" kleči ispred mene i drži prsten u ruci.

„Naravno." Uzima prsten i stavlja mi ga na prst. Predivan jednostavan prsten stoji na mojoj ruci kao i obećanje da ću zauvijek biti njegova. Neko vrijeme se ljubimo, a zatim me uzima za ruku i kaže da želi da odemo na večeru. Tako je i bilo. Večeramo u predivnom restoranu, pričamo o budućnosti. Kad dobije premještaj živjeti će kod svojih sve dok ne nađemo prihvatljiv smještaj za našu novu obitelj, ja ću raditi dok budem mogla, Dean će biti kum.

„Moramo reći roditeljima." Kažem ja, a on se nasmije.

„Za dva tjedna dolazim na more pa ćemo organizirati zajedničku večeru gdje ćemo objaviti zaruke i trudnoću. Tako je najbolje." Kaže točno ono što sam ja mislila. Po povratku iz restorana, svratili smo do Adriane po moje stvari. Bila je sretna zbog nas i prsten joj se svidio.

„Znaš, za koji mjesec ovo će nam biti svakodnevnica." Kaže on dok zagrljeni ležimo u krevetu, a njegova ruka grije moj trbuh.

„Znam i jedva čekam." Odgovorim i zijevnem.

„Buduća mama mora na spavanje." Kaže i poljubi me. Za par trenutaka tonim u san.

**Adam's pov**

Zadnjih par dana Elly se užasno čudno ponaša. Ne priča sa mnom, povraća. Imam osjećaj da se nešto događa, ali ne mogu povezati što. Za dva tjedna ćemo se ionako vidjeti. Mrtav umoran napokon legnem na kauč, kad mi netko zvoni na vrata. Nikog nisam očekivao te sumnjičavo prilazim vratima. Otvaram ih, a s druge strane me čeka najdraže biće na svijetu. Ona je planirala posjet pa je zato bila malo distancirana. Ljubimo se ko dva luđaka, svim onim nedostajanjem koje se skupilo u nama. Napokon ju pitam razlog dolaska, a ona mi kaže da je trudna. Neopisiv val sreće se razlio mojim tijelom. Nije mi bilo ni na kraj pameti da smo uspjeli dijete napraviti one dvije večeri koje smo proveli zajedno. Prije dva tjedna sam šetao trgovačkim centrom i ugledao prsten i ona mi je odmah pala na pamet pa sam ga kupio. Planirao sam ju zaručiti malo kasnije, no ova situacija sve mijenja. U jednom satu mi se život okrenuo, ali u pozitivnom smislu. Curu koju volim svim srcem će postati majka mog djeteta i moja supruga prije nego sam očekivao. Odlučim ju odvesti na svečanu večeru povodom zaruka. Tu smo pričali o budućnosti i svemu. Vidim da je neopisivo sretna kao i ja.

„Volim te." Kažem joj od jednom, a ona se zarumeni.

„Znam." Kaže i pogleda me u oči provocirajući.

„A ti mene ne?" upitam ju.

„Ne, ne volim te. No, ako mi kupiš ovaj kolač, voljeti ću te." Kaže i prasne u smijeh. Ustanem i kleknem pokraj nje.

„Znam da me voliš. Bebo, nadam se da nećeš biti glumica ko tvoja mama." Kažem i poljubim ju. U poljupcu sam osjetio onaj vragolasti osmijeh koji je imala prije. Mislim da smo ovim napokon ostavili prošlost iza sebe.

Rastanak mi je pao teže nego što sam očekivao. Jutro smo proveli skupa. No u dva sata počinje moja smjena, a ona ima autobus za natrag. Pozdravili smo se na kolodvoru s masom poljubaca i obećanjem da će se paziti.

**Dva tjedna nakon**

Parkiram auto ispred kuće i mama mi trči u zagrljaj.

„Napokon si se vratio." Izljubi me živog.

„Jesam, jesam. Vidim da sam ti puno falio."

„Jesi, naravno. Moj sin jedinac, a tako daleko od mene. Nego, jesi sve riješio u glavnom gradu."Pita me i polako idemo u kuću.

„Jesam, stan je sređen, posao sam prebacio dolje. Elly mi je pomogla oko neke papirologije i sve je super." Kažem,a ona mi servira jelo. Nema veze što je 10 sati ujutro špageti se uvijek mogu pojesti.

„Izgledaš baš sretno." Kaže ona i sumnjičavo me pogleda.

„Pa jesam sretan. Vratio sam se u rodno mjesto, imam curu koju obožavam. Sve je kako treba biti." Malo mi je falilo da joj ne kažem za bebu i zaruke. Za dva dana planiramo večeru s roditeljima.

„Lijepo te vidjeti nasmijanog i sretnog. A sad jedi. Ja moram do trgovine." Kaže i ostavi me. Pojedem malo i nazovem Elly da se dogovorimo oko večere. Ona je tada slobodna, a ja ću sve pripremiti.

„Jesi stigao?" upita me. Trenutno je na pauzi i čujem kako žvače.

„Jesam. Sad ću se dogovoriti s mamom u vezi večere. Jesi se ti čula sa svojima?" upitam ju.

„Jesam. Oni misle da ih samo ja vodim na večeru bez nekog povoda. Ostavili su taj dan prazan bez planova. Jesi ti dogovorio rezervaciju restorana?" tako je ozbiljno shvatila sve ovo.

„Jesam, srijeda navečer u 19 sati. Stol za osam osoba, jel tako?" upitam ju, a ona se nasmije.

„Tako je. volim te puno, puno, puno. Moram ići pa se vidimo u 15 sati. Čekaš me?"

„Volim i ja tebe. Naravno." Pozdravimo se i čujem da je mama stigla. Odlučili smo ne reći im da se okupljamo zajedno već da ih vodimo na večeru.

„Stigla sam." Kaže i stavi vrećice na stol.

„E super. Pala mi je na pamet super ideja. Izveo bi tebe i tatu u srijedu na večeru. Da proslavimo moj povratak. Slažeš se?" upitam ju, a ona se nasmije. Normalno da se slaže.

„Elly neće biti s nama?" upita me zagonetno. Zna ona da nešto skrivam.

„Pa mislio sam samo nas troje, s njom ću ionako danas proslaviti." Kažem, a ona mi se nasmije. Dogovorimo se za srijedu u 19 h i iznenađenje je spremno.

A/N: evo dio. nije nešto posebno, zaruke su pale , sad čekamo reakcije roditelja :) komentirate votajte <3

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 16, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

I'll be your soldier Where stories live. Discover now