Ples i natjecanje

1.5K 122 3
                                    

˝Što je bilo? Što te pitao? Pričaj, pričaj!˝navalila je Adriana.

˝Ništa posebno. Pitao me za ples, a ja sam pristala. Molim te ne radi frku, to ne znači ništa.˝rekla sam joj prije nego je stigla reagirati.

˝Bit će nešto između vas, kad-tad. Sjetit ćeš se ti što sam ti ja govorila. Sviđaš mu se.˝rekla je sva uzbuđena. U ovoj mojoj školi svaka treća osoba je u vezi. To je meni malo prerano. A i veze im traju po mjesec dana, ako i toliko. Zato ja ne želim vezu, prijateljstva su mnogo bolja i stabilnija. Nakon ovog plesa imamo još tjedan dana škole pa onda praznici, napokon. Polako je došla i subota. Ja i Adriana smo cijeli dan provele u sređivanju, friziraju, maštanju. Ona ipak ide s Calebom, što se meni ni najmanje ne sviđa jer ću ga morati trpjeti cijelu večer, ali nema veze. Preživjet ću ja, valjda. Svoju srednje dugu smeđu kosu sam nakovrčala, oči istakla olovkom i sivim sjenilom,a usne blijedim sjajilom. Ništa pretjerano. Adriana je bila puno ljepša od mene, svoju dugu crnu kosu je ispeglala, oči istakla, a usne naglasila žarko crvenim ružem. Mogu se kladiti da je bar par momaka zaljubljeno u nju, no njezino srce je kameno. Otkad ju znam u nikog se nikad nije zaljubila, ljubav jednostavno nije za nju. Ili još nije naišao onaj koji bi probio taj njezin zid. Za razliku od nje, ja kada se zaljubim to traje dosta. Zaljubljive sam prirode, ali to pokušavam skriti i glumiti hladnu osobu. Volim biti zaljubljena i maštati sve dok to netko ne sazna. Mama i tata su bili zapanjeni mojom transformacijom. Restoran nije bio daleko, jedva sam čekala vidjeti Deana u odjelu, uf. Stigli smo, sve je bilo puno auta, djevojaka u večernjim haljinama, momaka u odjelima. Meni je to sve pomalo bilo smiješno. Izašla sam iz auta, uzela Adrianu pod ruku, pozdravila se sa svojim te krenula prema paradi haljina, parfema, šarenila. Caleb nam se odmah priključio. Za divno čudo me nije gnjavio. Pogledom sam tražila Deana, no nisam ga mogla naći.

˝Tražiš ga pogledom?˝upitala je Adriana.

˝Ahaam. Ne vidim ga nigdje, sad kad me je ostavio na cjedilu.˝rekla sam osvrčići se oko sebe. U tom trenutku netko mi je stavio ruke na oči, a ja sam ga udarila, ali jako. Čula sam kako je netko zajauknuo. Okrenula sam se i vidjela Deana kako se drži za trbuh i stenje.

˝Ti si opasna za ljude oko sebe.˝ rekao je sav crven u licu.

˝Nemaš pojma koliko.˝rekla je Adriana, a ja sam ju ošinula pogledom.

˝Ne volim da mi se itko šulja iz leđa, to je sve. No, hajdemo unutra.˝rekla sam te uhvatila Deana ispod ruke. Prvi put sam ga dodirnula i bila mu tako blizu. Imao je neki predivan parfem. Sala je bila predivna, puna nekih vrpci. Ušla sam te ugledala mnogo poznatih i nepoznatih lica. Svi su bili sređeni, našminkani, pomalo umjetni. Neka lica se nisu ni promijenila, iskreno nisu bila puno ljepša nego svaki dan. Dean se otišao pozdraviti s nekim svojim prijateljima, a ja sam ostala s Adrianom, nisam vidjela neku potrebu da budem stalno s njim te da upoznajem sve njegove prijatelje. Nakon 10-tak minuta se vratio te smo otišli po piće. Ja nisam ljubitelj alkohola te sam uzela sok, a on je pronašao vodku u boci s vodom, vidim da su se potrudili isplanirati i prošvercati alkohol. To sam i očekivala.

˝Zašto piješ? Zar se ne možemo zabaviti i trijezni?˝upitala sam ga kad sam vidjela kako je nagnuo bocu.

˝Ma možemo, ovo je samo za hrabrost.˝rekao je.

˝Pa što će ti hrabrost? Ma nije moja stvar, idemo plesati?˝rekla sam shvativši da sam ipak postala malo preznatiželjna.

˝Vidjet ćeš. Može.˝rekao je te smo otišli na plesni podij. Tamo su bili i Adriana i Caleb. Adriana mi se značajno nasmijala. Njoj je ovo sve tako savršeno, dok meni ne znači baš puno. Njega je vjerojatno neka odbila, a ja sam posljednji izbor. Lagano smo otplesali par pjesama, ali su mene noge zaboljele te smo otišli sjesti. Nešto smo pričali o školi, nastavnicima, klasično.

˝Imaš ti dečka?˝odjednom me upitao. Pogodilo me ko grom iz vedra neba.

˝Nemam. Ti curu?˝nastavila sam.

˝Ne, ali ima jedna cura koja mi se jako sviđa, ali mislim da nemam šanse kod nje.˝

˝Stvarno? Ta mora biti i slijepa i glupa kad joj se ti ne sviđaš.˝rekla sam, a tek onda shvatila da sam to izrekla na glas.

˝Hahah, stvarno to misliš?˝upitao je s nekom nadom u glasu.

˝Pa, da. Mislim, ti nisi loš niti ružan, samo neznam kakva si osoba, iznutra. Izgled ponekad vara.˝rekla sam mu.

˝Idemo još plesati?˝upitao je očito prekidajući daljnji razgovor te je još jednom potegnuo iz boce.

˝Može.˝ rekla sam te se malo namrštila zbog njegovog pijenja. Tako smo plesali još neko vrijeme, a onda je slijedio govor. Svi smo se okupili na sredini podija. Tad me upoznao sa svojim prijateljem Lukeom. Simpatičan dečko, malo sramežljiv na prvi pogled. Pokraj mene je bila Adriana te sam se s njom rugala ravnateljevoj kravati i košulji. Pokušao je biti zanimljiv i smiješan, ali je ispao jadan. Nakon tog govora slijedilo je par nagradnih igara. Prvo je bila neka igra plesa s limunom. Znači dobiješ limun te ga partneri prislone na čelo te tako moraju plesati. S limunom između glava. Plesali smo te dosta dugo izdržali. Umirali smo od smijeha, bilo je odlično, no nismo pobijedili. Dean s spotakao te nam je limun pao. Sljedeća igra je bila da smo svezani za noge te tako moramo trčati. Bila sam zahvalna što sam obula starke te smo pobijedili, normalno kad su sve cure imale štikle. Za nagradu smo dobili besplatnu večeru u jednom restoranu. Za nas je natjecanje bilo završeno.

A/N: ovaj nastavak je došao brzo. Hvala svima koji čitaju i podržavaju ovu priču. 



I'll be your soldier Where stories live. Discover now