Adam se potukao

622 65 10
                                    

Ubrzo sam zaspala. Nisam sigurna jesam li što sanjala, ali probudila sam se znojna s visokom temperaturom.

„Mama!" viknula sam jednom i ona je odmah dotrčala.

„Jao, pa ti si mokra! Daj da te presvučemo." Kaže i pomogne mi skinuti mokru majicu jer sam bila tako nemoćna. Nakon toga izmjerila sam temperaturu koja je bila jako visoka. Mama me je odvela pod hladan tuš i dala mi tablete. Nakon toga sam zaspala i do večeri se nisam budila.

**Adam's pov**

Svaki dan sam s Elly i uopće mi ne smeta što sam zanemario staro društvo. Ionako se nisam osjećao pretjerano prihvaćenim. Svu svoju maštu sam upregnuo u našu To Do List. Želim ju posebno iznenaditi i učiniti da ovaj rastanak bude što manje bolan. Već sam zapisao par stvari koje mi se čine super.

**

„O Adame! Gdje si ti nama? Odavno se nismo vidjeli." Na ulici me sretnu dvojica prijatelja iz osnovne.

„A evo. Uživam u ljetu." Odgovorim kratko želeći se što prije maknuti od njih. Cijeli dan se nisam čuo s Elly. Ne odgovara mi ni na poruke ni na pozive, pa sam ju odlučio posjetiti.

„Nego, gdje ti je ona tvoja slatkica? Trebali bi jednom zajedno izaći." Kaže Stefan svojim dubokim, muževim glasom. Ponekad sam ljubomoran na njegov glas, moram priznati.

„Ne znam. Ah ne vjerujem da ćemo izaći skupa. Ona ne voli velika društva ni izlaske." Odgovorim i učinim korak, no Carl me zaustavi.

„Aha. Nisam mislio da ćeš postati takav papučar i da će jedna balavica upravljati s tobom." Kaže podrugljivo Stefan i u sljedećem trenutku leži na podu držeći se za krvav nos. Nisam mislio da sam sposoban nekog tako udariti, ali kad netko vrijeđa Elly onda sam, izgleda,spreman na sve.

„Aha, udaraš znači? Onda mala mora da je dobra i da je dala." Nastavlja Stefan s provokacijama te ga udaram još jednom, no ovaj put mi ne ostaje dužan. Udara me šakom i zateturam prema natrag. Usnica mi krvari.

„Ti ništa ne znaš! I nemaš pravo tako govoriti o njoj!" viknem i nasrnem još jednom na njega, no Carl se ispriječi među nas.

„Dobro, neću više. Ali samo mi objasni zašto s njom kad možeš imati bilo koju drugu, ljepšu, stariju?" upita me s iskrenom znatiželjom.

„Zato što je drugačija, zna me saslušati, razumije me, prihvaća me i tu je uvijek za mene. Zaljubljen sam u nju i volim ju. Ti to nikad nećeš razumjeti."kažem te se istrgnem iz Carlova stiska i uputim se kući. Ne mogu ovako krvav se pojaviti pred Elly.

„Adame! Što ti je, pobogu?" mama me upita i poleti prema hladnjaku.

„Ma budale su me provocirale." Kažem i sjednem za stol. Ona mi doda paket smrznutog graška i ja ga stavljam na nateklu i plavu usnu.

„Zašto?" upita i sjeda nasuprot mene.

„Ma rugaju mi se zbog Elly i vrijeđaju je." kažem i ponovo naslanjam hladni oblog na usnu.

„Pa ti si se potukao zbog cure? To je tako slatko." Sva raznježena govori. Ja se samo nasmijem, no oštra bol mi presječe pola lica. Pošteno me je odalamio.

„Nego, jesi ti njih namlatio?" ustaje od stola i uzima kavu. Njoj je ovo krajnje zanimljivo.

„Oni su gore prošli." Nasmije se.

„E to je bitno. Nego, jesi se čuo s Elly?" upita me iznenada.

„Nisam, cijeli dan mi ne odgovara na pozive i poruke." Odgovorim i sjetim se da sam ju trebao posjetiti.

„Njezina mama mi je rekla da je bolesna. Ima visoku temperaturu." Kaže te odgrize komad keksa koji je uzela uz kavu. To je jedna od zanimljivijih činjenica o mojoj mami. Uz kavu uvijek mora imati kekse.

„Što joj je?" naglo skočim prepadnut.

„Ma vjerojatno neka viroza. Mogao bi ju ići posjetiti." Kaže i osmjehne mi se po 100 put danas.

„Idem odmah sad." Kažem i vratim sad već odmrznut grašak u hladnjak. Pogledam se u ogledalo i iznenadim se. Pola usne mi je modro i ne izgleda baš lijepo. Umijem se, no ni to ne pomaže. Ah, sad ću joj sve morati objašnjavati. Pozdravim mamu i krenem prema Ellynoj kući. Tamo me dočeka njena mama i pusti me u njenu sobu. Ona spava sva u znoju. Pošteno ju je ova viroza uhvatila. Čučnem joj pokraj uzglavlja kreveta i nježno joj pomazim obraz i maknem slijepljenu kosu. Na to ona polako otvori oči i usta joj odjednom poprimaju oblik velikog slova O. Slabašno podiže gornji dio trupa oslanjajući se na laktove.

„Što je bilo?" upita zabrinuto.

„Ma budale su me izazvale." Kažem i pogledam ju u oči i vidim tračak boli, ali ne tjelesne već one unutarnje.

„Ispričaj mi sve." Kaže mi te ponovo legne, a ja sjednem na pod do nje i uhvatim joj vrelu ruku. Odlučim joj sve reći.

**Elly's pov**

Adam se potukao zbog mene i to još s onim likovima koje sam čula u trgovini. Njemu je stvarno stalo i smeta mu što govore protiv nas. Kad je završio svoju priču, ja sam mu ispričala što se dogodilo u trgovini.

„Onda stvarno su zaslužili batine." Kaže i nasmije se.

„Što je smiješno?" upitam ga pomalo zbunjena.

„Pa sve. Ovo je kao neka telenovela. Svi su protiv nas i naše ljubavi, a mi se u inat svih idalje viđamo i volimo. Tko je mogao znati da ćemo dignuti toliku prašinu." Kažem i ona se nasmije.

„Da, baš to bi rekao da ću jednom ja biti u centru tračeva. Onda, ne smijemo dopustiti da zli jezici utječu na nas?" upitam ga.

„Ne smijemo. Ovo je samo jedna od prepreka s kojima ćemo se susresti." Kažem i oboje uzdahnemo u isto vrijeme. Svjesni smo da će biti teško.

„Mislim da je ovo jedina stvar u mom životu za koju sam se baš spremna boriti." Izjavim i izazovem osmijeh na njegovom licu.

„I ja isto. Ne smijemo dopustiti da nas ljudi rastave."

„Ni daljina." Dodam.

„Bit će teško, ali izdržat ćemo. Isplati se čekati, zar ne?" upita me i krene me poljubiti, no ja se odmaknem. On me zbunjeno pogleda, ja kihnem.

„Nema ljubljenja dok ne ozdravim. Ne trebaš još ti u krevetu završiti." Kažem i on se nasmije.

„Pa da se razbolim došao bih tu kod tebe u krevet i bolovali bi skupa." Kaže i uto moja mama uđe. Obavijesti nas da je vrijeme za večeru te nam se Adam pridruži za stolom. Nakon večere još je neko vrijeme bio kod mene u sobi i pričali. 

A/N: novi nastavak. nije nešto posebno al nekako  nisam imala inspiraciju za nešto wow. sljedeći nastavci će ići češće i bit će dosta kraći jer sam odlučila  svaki njihov spoj s To Do List objaviti kao posebno poglavlje.  nadam se da vam se sviđa.. vote and comment ako vam se sviđa <3

I'll be your soldier Where stories live. Discover now