"I dalje ga voliš?"

455 57 8
                                    

„I mislila sam da se ona više boji." Kažem sad razočarano jer sam dobila potvrdu da mu je cura.

„Ma ne, ona mi nije cura. Ona mi je partnerica." Kaže i okrene se.

„Kako god se vi nazivate." Kažem i otkrijem ga kako bi došla do rane.

„Ma ne, ona mi je partnerica u vojsci. Ja sam vojnik, znate?" upita me.

„Aha, znam rekli su mi. Nemamo često prostrijelne rane." Nježno mu dodirujem trbuh i skidam flaster. To me podsjeti na ono jutro nakon kad smo se probudili jedno pokraj drugog.

„Što je bilo?" njegov glas me vrati u stvarnost.

„Ha?" upitam izgubljeno.

„Malo ste odlutali. Sve u redu?" upita brižno i uhvati me za ruku. nije se promijenio, idalje hvata svaku žensku. A ja sumnjala u njega.

„Ma ništa, nešto sam se sjetila što moram obaviti." Kažem i na brzinu previjem ranu.

„Vidimo se za vrijeme večere." Kažem i pustim mu partnericu u sobu. Ne mogu reći da me ovo sve nije jako potreslo. Znam da me nije prepoznao, nije po čemu imao, no njegov pogled mi ne da mira. Moguće da me je skroz zaboravio i sad me se pokušava prisjetiti, no ne može od svih ženskih lica s kojima je bio. Sjedim u sestrinskoj sobi i pričam s Adrianom koja je izbezumljena zbog sina. Taman sam joj obećala posjet kad mi na vratima netko kuca. Pozdravim se s njom i otvorim vrata. Adamova partnerica.

„Bok,nismo se pravo upoznale. Ja sam Clara." Kaže i pruža mi ruku.

„Ja sam sestra Laura. Nešto se dogodilo?" upitam ju i pozovem ju da sjedne.

„Pa htjela bi vas nešto zamoliti." Kaže i pogleda me.

„Recite." Ljubazno joj uzvratim.

„Adam je suspendiran i ja sam dodijeljena drugom zapovjedniku te neću biti u mogućnosti posjećivati ga. Koliko znam nema nekih prijatelja tu, a rodbina mu je daleko, pa sam vas htjela zamoliti da malo više vremena provodite s njim, da mu pravite društvo. Nešto mu se događa u životu i ja nikako ne mogu saznati što, a ne želim da se ubija vlastitim mislima, poznat je po tom." Kaže i pogleda me.

„Stalo vam je do njega?" upitam ju.

„Da, jako mi je stalo do njega." Uzdahne.

„Jeste mu rekli kako se osjećate, mislim koje osjećaje imate prema njemu?" upitam ju iako me srce boli.

„Kakve osjećaje? A vi mislite da sam zaljubljena u njega?" kaže i počne se smijati. Ja ju samo u čudu gledam.

„ A nisam ja zaljubljena u njega. On nije moj tip, znaš, nije moj tip uopće." Kaže i nasmije mi se zavodljivo. Aha sad mi je jasno, ja sam njen tip.

„Aha. Oprostite, mislila sam da jeste kad se tako jako brinete za njega." Sva crvena kažem.

„A brinem se jer sam mu ja jedina ostala. S dugogodišnjim prijateljem Jamesom se posvađao ima par dana i rekao je da je on mrtav za njega, a ne znam nikog drugog tko mu je baš dobar prijatelj. Ima kolege, ali inače je baš samotan tip." Kaže i ustane.

„Hvala vam na svemu i ako ikad budete trebali nešto slobodno me nazovite." Kaže i pruža vizitku. Ispratim ju i ostanem zapanjena. Adam samotan tip? Odjednom me trgne signalno svijetlo iz sobe 5.

„Što je bilo?" upitam ga kad uđem.

„Kad će večera?" upita me nasmijan.

„Za dva sata. Gladni ste?" upitam ga i provjerim infuziju.

„Gladan sam i prijeđimo na ti, molim te. Osjećam se neugodno kad ti govorim vi, a mlađa si od mene. A ja se osjećam staro." Izgleda dosta bolje i spreman je na šalu. Brzo će ga otpustiti.

„Što bi htio jesti? I može prelazimo na ti, ali ako dođe glavna sestra na vi smo. Dogovoreno?" upitam ga. Ne mogu glumiti hladnu sestru kad je preda mnom osoba koju volim.

„Pa ne znam. Sladoled? I može, dogovoreno." Pruža mi ruku i rukujemo se. Moja ruka idalje savršeno pristaje njegovoj.

„A nema sladoleda. Možete dobiti neke kekse." Kažem, a on se namršti.

„Možeš dobiti." Ispravim se.

„A kakvih ima." Oh, ovo je novo, postao je izbirljiv.

„Kakvih se ima naći na aparatu?" slegnem ramenima.

„A joj, nemam novaca u sebe. Onda čekam večeru." Kaže snuždeno.

„Ma koje hoćeš, kupiti ću ti ja?" upitam ga kao Elly ne kao hladna sestra Laura. Njegov izraz se promijeni, izraz nade? No brzo se vrati u normalu.

„Ma bilo koje, sve volim." Kaže i ja odem do aparata.

**

„Glupačo, glupačo, kontriraj se." Govorim sebi u bradu, a iza mene se netko počne smijati. Adriana.

„Što je smiješno?" upitam ju ljuta.

„Pa kako pričaš sama sa sobom. Mislila sam da si izbacila tu naviku." Kaže i bacim joj se u zagrljaj.

„A nisam. Ne družimo se kao prije pa ne možeš ni znati." Kažem pomalo grubo. Iskreno, jako sam ljubomorna na nju. Dobila je muža kojeg voli, dijete, život sve, a ja samo gorčinu, bol iz prošlosti i jadnog Deana.

„Oprosti, to je bilo malo grubo." Ispričam se.

„Malo je. nego zašto da se kontroliraš?" upita me i ja joj sve ispričam.

„Aha, znači idalje ga voliš? Pa sad možeš saznati kakav je kao osoba s gledišta sestre Laure, a ne teen ljubavi Elly." Ja samo kimnem glavom.

„Vidiš to nije loše. Mogla bi to,al što ako sve nekim čudom bude u redu i on je idalje onaj savršeni momak od prije 6 godine, prije svađe?" upitam tužno.

„Onda imaš priliku ponovno oživiti tu vašu veliku ljubav." Obgrli me jednom rukom.

„A što ako on mene ne bude htio nakon svega, što ako me odbaci nakon što sazna da sam mu lagala u vezi identiteta?" polako sam na rubu suza.

„Sve je ako, saznaj kao sestra Laura sve što možeš i odluči. Ako te imalo voli, dat će ti šansu. A sad idi, već kasniš." Kaže i poljubi me za rastanak.


„Ah, ja mislio da si me ostavila da umrem od gladi."kaže kad sam ušla u sobu.

„Nisam. Evo, nadam se da ih voliš." Pružam mu neke kekse punjene čokoladom.

„Obožavam. Uzmi jedan." Kaže i pruža mi. Uzmem jedan i pojedem ga. Odmah nakon toga čujem zvono za hitni prijem i otrčim u pomoć

**Adam's pov**

Otišla je po kekse i pola sata se nije vratila. Ne znam zašto, ali ona mi daje neki čudan osjećaj. Osjećaj koji nisam imao otkad me Elly ostavila. O Elly ne mogu prestati misliti, nikako. Moram ju nekako naći i ispričati joj istinu. Ali strah me je da ću je pronaći u sretnom zagrljaju s drugim i da joj istina neće mnogo značiti. A to ne bih podnio. Crvenokosa se napokon vratila s keksima. Kako sam samo gladan bio. Ponudio sam joj keks i način na koji ga je pojela bio je identičan Ellynom. Prvo ga je pogledala, a zatim pojela u dva zalogaja. Elly je tako jela sve, bez obzira koliko keks ili nešto drugo sitno bilo. Mislio sam ju malo ispitati o mjestu rođenja i tome da vidim tko je ta sestra Laura, no otišla je hitnom slučaju. Zbog toga sam odlučio nazvati mamu i vidjeti zna li ona išta o Elly.

A/N: novi dio. ništa posebno. nadam se da vam se svidio i vote i comment <3

I'll be your soldier Where stories live. Discover now