Kapittel 6

2.1K 43 3
                                    

Kapittel 6

Sigrid:

Jeg sto i innkjørselen og ventet. Palmene langs veien svaiet forsiktig i vinden mens solen steket på himmelen.
Pappa hadde dratt for å hente Marte på bussplassen uten meg. Det var nok fordi han ikke fikk vekket meg...Plutselig kunne jeg se bilen med pappa og Marte komme bortover veien. De svingte opp i innkjørselen. Jeg løp og tok opp døra til Marte og sa med en tilgjort stemme.

"Velkommen til California frøken Marte"

Hun lo og slo meg før vi ga hverandre en stor klem.

*******

Det var en time til festen skulle begynne. Marte hadde sagt ja til å bli med, det var bare ett problem....Vi hadde ingen anelse om hva vi skulle ha på. Derfor rotet vi gjennom alt vi hadde med, tilslutt fant jeg en lyseblå kjole som jeg tok på. Marte hadde tatt på seg en olashorts med nagler og en drit fin magetopp.

"Den kjolen kledde du skikkelig" sa Marte og sendte meg ett pedoblikk. Jeg tok tak i den nærmeste puta på senga og slengte den på henne. Vi lo til jeg sa

"Du er ikke så ille kledd selv" med en skikkelig tilgjort stemme. Vi lo enda mer.

Cameron:

Det var 10 minutter til festen startet. Jeg hadde dårlig tid og dro bare noe ut av klesskapet. En svart shorts og hvit v-skjorte. Jeg sprayet på meg litt parfyme før jeg gikk ned trappa. På kjøkkenet sto det masse drikke og mat. Alt var klart for en knall bra kveld. De første gjestene begynte å komme så jeg gikk for å åpne døra. Sigrid og venninnen hennes kom ikke så lenge etterpå.

"Hei! så fine dere var" sa jeg og åpnet døra for de. Sigrid hadde på seg en blåkjole som gjorde henne enda vakkrere enn før.

"Hei, Cameron. Dette er venninnen min Marte" svarte Sigrid og presenterte meg for henne. Marte var ei liten søt jente med brune øyne og lyst hår.

Jeg fulgte de lenger inn i stuen og presenterte Marte for Matthew og Nash. Men jeg måtte fort gå for å ta imot flere gjester.

Sigrid:

Mens Cameron gikk for å ta imot flere gjester hilste jeg og Marte på noen av de andre vennene hans. Blant annet noen jenter. Mari var ei veldig pen jente med brunt hår og grønne øyne, hun ble vi stående og snakke med.

"Skal vi hente noe drikke?" spurte hun og gikk mot kjøkkenet. Vi fulgte etter og tok vær vår rødeplastikk kopp med ukjent innhold. Det var ganske sterkt og smakte eple. Både kvalt og godt på engang, men jeg drakk opp alt.

Utover kvelden ble det mer og mer liv etterhvert som fler og fler fikk litt alkohol i blodet. Marte hadde sagt hun skulle gå ut for å ta litt luft for en time siden. Men siden det hadde jeg ikke sett henne. Derfor tok jeg opp jakten.

"Jeg går for å finne Marte" sa jeg til Mari før jeg gikk.

I trappen krasjet jeg inn i en person og når jeg så opp så var det Cameron.

"Har du det gøy?" sa han og så på meg med forventningsfulle øyne.

"Ja, bra fest" halveis ropte jeg for å overdøve den høye musikken.

"Bli med ut" ropte han. Så tok han hånden min og leide meg gjennom folkemengden. Når vi endelig kom ut så vi Marte sitte ved siden av Matthew borte på en benk ved bassenget.

"Næmmen, se på de to" sa jeg når Marte la hodet på skulderen til Matthew. Det så ut som om de hadde det veldig koselig. Cameron skulle til å si noe, men rakk ikke. Mari hadde kommet ut.

"Det er Nødt og sannhet inne. Vil dere bli med?"

Vi svarte ikke, bare gikk inn. Mari fortsatte bortover mot Matthew og Marte for å få de med seg

******
Cameron:

Når alle var på plass i stuen inne begynte leken. Jeg satt ved siden av Marte og Cody. Sigrid satt ved ovenfor meg og ved siden av Nash. Det var Cody som begynte.

"Mari! Nødt eller sannhet?"

Mari svarte nødt og fikk i oppgave å kysse Nash. Når Nash hørte det fikk han sjokk. Han så ikke helt tilpass ut når hun gikk mot han. Hun kysset han frivillig uten å bruke blånekt. Når hun dro seg bort fra Nash var han helt rød i ansiktet. Så jeg begynte å le. Men stoppet fort når jeg møtte dødsblikket hans.

"Din tur Nash" sa jeg for at han skulle forte seg. Nash så på meg med ett lurt smil. Når hjernen min skjønte hvorfor så brøt den nesten ut i panikk.

"Cameron" sa Nash og så på meg igjen.

"Nødt eller sannhet?" Jeg svelget en klump fordi jeg viste godt hva kom til å si uansett hva jeg ville velge. Jeg så mot Sigrid som satt smilende på gulvet rett ovenfor meg.

"Nødt" sa jeg tilslutt. Nash så på meg med ett skuffende blikk. Han hadde håpet at jeg skulle velge sannhet.

"Du må kline med Marte i 10 sekunder"

Når jeg hørte ordene. Begynte hjernen min i panikk å lete etter alle mulige måter å ungå det som skulle skje. Uten hell. Jeg ga Nash et skuffet blikk og snudde hodet sakte mot Marte. Hun så ikke helt tilpass ut hun heller. 1, 2, 3 telte jeg inni meg før jeg kastet meg inn i det. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 telte alle ned i kor mens leppene mine beveget seg i takt med Marte's lepper. Det føltes godt, men det var også noe som var helt feil. Det skulle vært Sigrid....

Når det endelig var over fikk jeg se Matthew sitt uttrykk. Han så litt sur ut. Kanskje han var redd for at det skulle bli noe mellom meg og Marte. Sigrid satt helt rolig og stirret framfor seg. Hun så helt urørt ut av det som akkurat hadde skjedd.

Leken ble snart avbrutt. Ingen hadde tålmodigheten til å sitte stille lenger. Jeg reiste meg og gikk mot døra. Holdt på å snuble i Mari og en eller annen gutt som råklina på gulvet. Når jeg så etter så var det vennen min Taylor...Koslig at de i hvert fall har funnet tonen tenkte jeg da jeg gikk ut av døra.

Sigrid:

Cameron hadde virket rar etter at han kysset Marte. Hva var det med han? Best å spørre om det gikk bra med. Jeg fikk jo ikke snakket med Marte eller Mari uansett. De hadde funnet vær sin heldige gutt som de delte spytt med. Marte med Matthew og Mari med Taylor.. Når jeg kom ut døra satte jeg meg ved siden av Cameron på trappa.

"Går det bra?" spurte jeg forsiktig. Han skvatt opp men så fort bort igjen.

"Ja, det går helt fint" sa han lavt i
gjennom en mumlende stemme.
"Hvordan det?"

"Du ble så stille etter i stad" svarte jeg og satte meg ved siden av han. Han snudde og hodet og så meg rett i øynene lenge. Han hadde ett fortvilt ansikt uttrykk, og øynene var dype av sorg. Plutselig lente han seg mot meg. Hele kroppen min rykket til i panikk, men så fikk jeg skjerpet meg og lente meg mot han. Leppene våres møttes i en heftig duel. Jeg kjente varmen spre seg helt ut i ørene av kysset før Cameron dro seg unna og sa.

"Jeg liker deg Sigrid, men jeg har vært for redd til å si det. Og når jeg måtte kysse Marte i stad føltes alt bare helt feil. Men dette føles helt riktig." sa han og lente seg mot meg igjen. Vi ble sittende på trappa en stund til. Sommerfuglene kilte meg i magen og jeg la armene rundt nakken hans og dro meg unna.

"Jeg liker deg og" sa jeg, smilte og la leppene mine på hans igjen.

Alt starter med en vennWhere stories live. Discover now