2. Díj <3

43 7 4
                                    

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a díjat, fnaomy :) Ő, egyébként, korábban írt egy nagyon részletes és összeszedett kritikát erről a történetről, mellette egy nagyon jó kis sztori írója is, nézzetek be hozzá, megéri 😉😁

Kicsit rendhagyó leszek és csak félig-meddig töltöm ki a díjat. Továbbadni sem tudom nagyon, mert (szégyenszemre) nem vagyok túl aktív olvasó wattpaden🤐 de ezen a szokásomon igyekszem változtatni.

Szóval, csak 10 tényt írnék a Daloskönyv -ről, nem magamról. Ezek valószínűleg jobban is érdekelnek titeket. (Na jó, egy becsúszott rólam is😞)

Akkor, kezdjük is:

1. Az egészet egy Ed Sheeran szám indította el, a Runaway. Úgy éreztem, muszáj leírnom a tartalmát és meg is született az első rész, Nathanielel együtt. A hasonlóság közte és az létező énekes között pedig az én művem, nem a véletlené. A többi karakter hangját segítségül véve pedig elvicceltem (vagyis próbáltam elviccelni #furahumorerzek) a helyzetet. Például, Ned korábban meg is találta ezt a számot, Dorothy pedig felhívta a figyelmet a hasonlóságra.

2. Az, hogy Nate éppen New York-ba menjen, jött magától, onnan meg már csak szórakozásból folytattam; a lényeg nagyjából az volt, hogy tudok-e alkotni 3 (később 4) különböző személyiséget és bohóckodni velük úgy, hogy érződjön köztük a különbség. #pszichologia
Ja igen, pszichológus szeretnék lenni 😅
Ez így szépen hangzik, de egyébként nem sikerült. 😂 Mindenki teljesen más lett. Ned eredetileg csendes lett volna, Jonathan kevésbé bunkó (eleinte), Angela pedig nem ennyire bátortalan. Talán csak Nate sikerült úgy, ahogyan terveztem.

3. A kis szekundsúrlódás kifejezést először a karmesteremtől hallottam, de ő csak a szemeit forgatta, amikor valaki benyögte, hogy "a mi?" Aztán egy kereszt megoldotta a problémát.

4. Ha már "Daloskönyv" : Mindenkinek van egy dala. Na jó, Ned és Jonathan ketten osztoznak egyen, ez pedig a First Things First a Neon Trees - től. Az ő vonalukat ez indította el, mert arról szól, hogy a srácot elküldik otthonról huszonegy évesen és egy barátjával együtt megy el megtalálni magát. Nagyjából ennyit lehet rájuk húzni a dalból és Jasontől kezdve, Jimmy-n át, Nancy-ig, ebből nőtte ki magát a hátterük.

Nate daláról már beszéltem, Angela pedig a nevét a The Lumineers - Angela című száma után kapta, mert eredetileg olyannak szántam, mint amilyen az a lány is abban a dalban, de ez ugye ez nem jött össze.

5. Az öcsém elvetemülten drukkol, hogy Ray egyszer előkerüljön és jól kiosszák.

6. A 61 létező hely, de a valóságban étterem és 61 Local a neve.

7. "Kertészkedem" a történettel. Ez nagyjából annyit jelent, hogy csak a végkifejletet tudom biztosra, a tehetségkutató menetét (ki mikor esik ki, miket játszanak, ki lesz a nyertes, meg ilyenek) és még néhány főbb eseményt, a többiről pedig fogalmam sincs. Mindig két-három fejezet van megírva pluszba a publikált után, de hogy azok után mi fog történni, csak nagy vonalakban tudom. Mindig írás közben döntöm el, hogy akkor most ez fog történni, vagy az, fejben sosem megy, mert úgy valahogyan nem tudom összerakni, hogy mit reagálnának különböző szereplők különböző dolgokra. Aztán meg az eddigiekhez igazítom a folytatást.(Például, maga Angela is így került bele a történetbe. Fura, mi?)
Szóval, nem csak nektek sincs fogalmatok róla, hogy mi lesz még itt, hanem nekem sem 😏 De a "sírjak-vagy-nevessek" - véget igyekszem elérni😉

8. Attól függ, hogy Ned éppen mit akar inni, hogy én éppen mit szeretnék kipróbálni 😅  Igaz, eddig csak a Brandy-n vagyok túl, de már pedzegetem néhány barátomnak, a "szülinapomon whisky-t szeretnék"- témát. De remélem, nem jutunk el az ír dalig, amit egyébként az angoltanárom tanított nekünk annak a bizonyos résznek a megírása előtt. #kerteszet
Ned tulajdonképpen elmenne az őrült alteregómnak. (de nem, nem nézek ki úgy, mint Billie Joe Armstrong)

9. És, ha már Green Day: volt szerencsém ott lenni a budapesti koncerjükön júniusban. Persze, sikerült beleszeretni Armstrongba 🙂 Dehát, ki nincs így ezzel egy koncert után? Hm... lehet, hogy beleírom a sztoriba, hogy Ned is volt egyszer Green Day-en. Mondjuk a húgával. Na, látjátok, így működik ez a "kertészkedés"😅

10. És végül, utolsónak, van egy Piccadilly Circus utcatábla a szobámban és amikor Ned becenevet keresett Nate-nek, azon akadt meg először a szemem. Nem sokon múlott, hogy Abbey Road legyen vagy Côte D'Azur (jó, tudom, az francia😅de Nedről beszélünk)

Hát, ennyi lenne ez a csonka díj, remélem, azért volt benne olyan is, ami tetszett. Köszönöm még egyszer a jelölést, új résszel pedig várhatóan szombaton jelentkezem.

✌🎶🤘🎤

Daloskönyv /befejezett/Where stories live. Discover now