75

1.4K 68 32
                                    

POV Annick

"Heb je nog iets nodig?" Vraagt Tijn aan mij als we het Vondelpark inlopen. "Nee, als het goed is hebben we alles," zeg ik en knik. Hij knikt en ik haak mijn arm in zijn arm. Het is begin lente, en half jaartje na mijn bevalling en alles verloopt prima. Wel wat ups en downs, maar dat hoort erbij.

En hier lopen we dan, als een gezin door het park, Tijn achter de kinderwagen en ik loop naast hem. We hebben net gewoon een rondje Amsterdam gedaan, aangezien we niks te doen hadden. Effe een hapje gegeten met vrienden. Boodschappen gedaan, beetje toerist gespeeld in eigen stad op de onbekende plekken. Het voelde ergens alsof het vandaag mijn laatste dag zou zijn.. maar beter niet.

"Lieverd," zegt Tijn. "Hmm," mompel ik en kijk naar hem. "Gaat het? Ik vroeg net twee keer wat," zegt hij. "Oh ja, het gaat goed. Beetje buikpijn. Wat is er?" Glimlach ik. "Zullen we op vakantie gaan?" Vraagt hij enthousiast, hoopvol. "Waar naartoe?" Vraag ik glimlachend. "Ik wil eigenlijk niet ver gaan, maar dacht aan Nieuw Zeeland, Australië, Dubai, Kaapstad, Ibiza of de Malediven. Maar het is ook wat jij wilt natuurlijk," noemt hij op. "Luv," zeg ik gelijk, "maar mij lijkt het echt geweldig." "En dan gaan we gewoon met de privéjet, dan kunnen de kleintjes ook wennen. En dan hebben we die mensen niet om ons heen," zegt hij en kijkt me aan. We stoppen met lopen. "I'd love too," zeg ik gelijk en druk mijn lippen op die van hem. Hij kust terug en legt zijn handen op mijn heupen.

Na een paar seconden begint Gijs te huilen, geen idee waarom, maar ik herken het verschil tussen Finn en Gijs als ze huilen. Ik trek terug en kijk hem aan. "Ik hou van je," zegt hij zacht. "Ik ook van jou," zeg ik en pak Gijs uit de kinderwagen. Ik hou hem tegen me aan en druk een kusje op zijn voorhoofd. "Shh," sus ik. Tijn tikt me aan en wijst naar een leeg bankje. Ik knik en we lopen er naartoe. Langzaam ga ik zitten met Gijs in mijn armen en kijk hoe Tijn Finn uit de kinderwagen pakt en naast me komt zitten.

Na een tijdje is Gijs weer rustig en kijkt om zich heen. "Oh wacht, ik heb nog een nieuw boek nodig," zeg ik gelijk als er in me opkomt dat ik een boek nodig heb. "Een nieuwe broek? Waar?" Vraagt hij gelijk. Ik kijk hem niet begrijpend aan, "broek? Ik zei boek." Hij begint even te lachen om zichzelf, "dus boek met zonder r?" "Ja," zeg ik en grinnik. "Met zonder r," mompelt hij in zichzelf en schudt zijn hoofd. "Je bent zo lekker bezig," grinnik ik. "Geweldig," zegt hij sarcastisch. "Maar een boek, welk boek?" Vraagt hij weer normaal. "Gewoon, een lees boek. Het schijnt dat Meisje In De Trein een mooi boek is. En ik wilde het dus halen, maar ik doe dat morgen wel weer," zeg ik en kijk naar Gijs, die weer voor zich uit staart. "We kunnen terug," zegt hij. Ik schud mijn hoofd, "morgen." "Okay dan," zegt hij en kijkt naar Finn.

"Het is nog steeds het mooiste geschenk wat jij mij hebt gegeven," fluistert hij. Ik glimlach, "jij mij ook." Hij glimlacht, "ze lijken echt veel op elkaar. Niet normaal." "Kijk naar je eigen babyfotos. Jullie konden net een drieling zijn," zeg ik gelijk en leg Gijs op mijn borst. "Tja. Finn heeft alleen mijn neus niet en Gijs mijn ogen niet. Die hebben ze van hun mooie moeder," zegt hij. Ik bijt zachtjes op mijn lip om niet te gaan blozen. Zachtjes drukt hij een kus op mijn wang en ik kijk hem weer aan. "Mama kan niet zo goed tegen complimentjes van papa," zegt hij tegen Finn en glimlacht scheef. Finn laat een blij kreetje horen en lacht. Tijn lacht ook en geeft hem kus op zijn voorhoofd. "Wat ben jij toch een leukerd," grinnikt hij. Gijs zegt wat in babytaal en kijkt me aan. Proud to be a parent.

Gijs die kruipt door de woonkamer heen terwijl Tijn op de grond zit met speelgoed. Eigenlijk vindt hij het zelf ook nog leuk.. stiekem. Ik zit op de bank, met Finn, die met zijn knuffels aan het spelen is, een giraffe en een konijn, en brabbelt een paar dingen. We hebben net gegeten, de kleintjes in bad geweest en zometeen gaan ze naar boven slapen.

"Papa gaat jou naar bed brengen, jongeman," zegt Tijn en staat op. Finn draait zich om en gaat staan op de bank. Hij houdt zich vast aan mijn arm en aan de leuning van de bank. "Da," zegt hij en wijst naar zijn broertje. Ik kijk naar ze en Gijs kijkt blij naar Finn. Ze brabbelen wat naar elkaar en Gijs kruipt naar de bank. Voorzichtig klimt hij op de bank en kruipt naar mij toe zodat hij ook kan staan. Ze lachen een beetje met elkaar en ze kijken elkaar aan. Glimlachend kijk ik naar ze en hou Gijs vast zodat hij niet valt. "Zie ze staan dan, twee boefjes," zegt Tijn. "Giebel konten," zeg ik lachend.

Tijn komt naast me zitten en geeft me een kus. "Voel je je okay? Je ziet zo er bleek uit," zegt hij zacht. "Ja, her gaat prima," glimlach ik. Geen idee waarom ik me slecht zou moeten voelen, voel me gewoon prima. "Oh okay, goed," glimlacht hij. Gijs gaat weer zitten en klinkt over mijn benen heen naar Tijn waar hij gaat zitten. Hij gaapt en wrijft in zijn oogjes. "Je gaat naar bed kleintje," zegt Tijn tegen hem. Finn gaat naast me zitten en kijkt me aan. "Jij ook," zeg ik en geef een zacht tikje op zijn neus. Hij pakt zijn knuffels vast en steekt zijn armen naar me uit. Ik sta op en tik hem op. Zelf ben ik eigenlijk ook wel moe hoor, na deze dag.

We lopen naar boven en we kleden ze om. "Morgen weer een nieuwe dag," zeg ik en glimlach als hij me aankijkt. Ik geef hem zijn speen en til hem op. "Geef papa een kusje," zeg ik en ga dicht tegen Tijn aanstaan. Tijn kijkt naar hem en glimlacht. "Slaap lekker kleintje," zegt hij en geeft hem een kusje. Finn giechelt en haalt zijn speen uit zn mond voordat hij een kusje geeft, nou wat je een kusje kan noemen. Maar alsnog, het is lief. Ik geef hem ook een kusje en leg hem in zijn bedje. Ik wens Gijs ook een goodnight en geef hem een kusje voordat Tijn hem in zijn bedje legt. Snel vouw ik de kleedjes op en leg het op het tafeltje. "Tot morgen," zeggen we voordat we de kamer verlaten.

"En nu chill," zucht ik en laat me op de bank vallen. Tijn komt naast me liggen en slaat zijn armen om me heen. "Vond je het wel leuk vandaag?" Vraagt hij zachtjes en drukt een kusje op mn lippen. Ik knik gelijk en haal mijn hand door zijn zachte haar heen, "het was gezellig." Hij knikt, "mooi zo." "Moeten we eigenlijk wel vaker doen. Maar wanneer is je volgende show?" Vraag ik dan en kijk hem aan. "Volgende week in London volgens mij. Jullie kunnen mee, want het is niet zo groot en ik wil jullie wel bij me hebben," zegt hij en glimlacht verlegen. Ik knik glimlachend.

Zachtjes druk ik een lange kus op zijn lippen en fluister: "I love you so much." "I love you too," fluistert hij en ik leg mijn hoofd op zijn borst.

I truly love my husband. I truly love my kids. I truly love my best friend Julia. I truly love my friends. I truly love my family. I truly did love my life.

Ik sluit mijn ogen, er glipt een eenzaam traantje over mijn wang en blaas mijn laatste adem uit.

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu