20

1.9K 83 2
                         

Pov Annick

Ik juich nog even en klap in mijn handen als het laatste liedje van Martijn is geweest. Juul is al eerder terug gegaan omdat ze het benauwd had, dus ik sta hier alleen tussen honderden mensen. Niet verkeerd hoor, dit is serieus de beste vakantie tot nu toe. Ik murmel me tussen alle mensen en loop naar de backstage. "Je pas," zegt een man met pak aan en meet V'tje op zn borst. Ik laat mijn pas zien en hij laat mij door, jesus wat zijn ze hier streng. Snap t wel hoor, ik zou het ook verschrikkelijk vinden als er zo veel mensen om je heen staan.

Ik loop de kleedkamer binnen en ik hoor een vreemd geluid door de muziek heen, naja het zal wel. Opeens rent Louis langs mij de wc binnen. "Annick!" roept hij en ik loop gelijk naar de wc. "Help," probeert Juul te zeggen. Mijn ogen worden groot als ik zie wat er gebeurt. Een man heeft zijn hand onder haar shirt en probeert haar te kussen. Juul dr wangen zijn helemaal nat en ze stribbelt tegen. Ik loop boos naar de man toe en trek hem van haar af. "Louis, haal Juul weg," zeg ik en duw haar naar hem toe. Juul begint te huilen. "Joris van Groningen, wat denk je wel niet te doen?" vraag ik en geef hem een bitch klap. "Uh.. n-niks," stottert hij en legt zijn hand op zijn wang, ja dat doet wel pijn. Mijn hand doet zelf ook pijn.. my god. "Mijn beste vriendin aanranden? Dacht het niet meneer," zeg ik en twee security mannen lopen de wc binnen. "Ik bel de politie," zeg ik en loop naar de kleedkamer toe.

Een traan rolt over mijn wang als ik zie hoe van slag Juul is, ze huilt hard. "Fuck!" roep ik en hoor Martijn lachen. Ik pak mijn telefoon uit mijn zak en bel naar de politie. "Hey," zegt Martijn blij. Louis trekt Julia in een knuffel en fluistert iets. "W-wat is er?" vraagt hij gelijk bezorgd.

A: "Hallo met Annick, um, kunt u zo snel mogelijk komen?" vraag ik als er opgenomen is.

Alarmcentrale: "Voor wie belt u? Politie, bra-"

A: "Politie," onderbreek ik haar.

Alarmcentrale: "Waar?" Jesus stuur die facking politie nou.

A: "Amsterdam, Rai." Ik zucht en kijk naar ze, het is zo sneu.

P: "Politie Amsterdam."

A: "Ja hallo, eh, kunt u zo snel mogelijk komen?"

P: "Wat is er aan de hand?" Ik bijt op mijn lip en weer rolt er een traan over mijn wang.

A: "Er loopt een zaak voor Julia uit Amstelveen en het is weer gebeurt."

P: "Wat bedoelt u?"

A: "Er loopt een facking zaak tegen Joris van Groningen en nog zo'n viezo gozer die met hun vieze tengels niet van mijn beste vriendin af kunnen blijven." Boos zucht ik, waarom doen ze zo moeilijk?

P: "Wat voor zaak?" Wajo.. Juul schreeuwt als ze op de bank wordt gezet, "laat me los."

A: "Jesus man, een zaak. Julia is verkracht, sexueel mishandeld door twee gasten. Één gast stond hier net. Kan je komen?" Ik loop door de kamer en haal gestrest mijn hand door mijn haar. "Wat?!" zeggen Louis en Martijn tegelijk.

P: "We komen er zo snel mogelijk aan," zegt de vrouw en ik hang gelijk op.

Ik leg mijn telefoon op het tafeltje en zie Juul tegen stribbelen. Ik loop naar haar toe en dwing haar om mij aan te kijken. "Julia, kijk mij aan," herhaal ik. Ze kijkt mij aan en slikt. "Rustig, alles komt goed," zeg ik. "Nee," zegt ze en begint zwaarder te ademen. "Julia, alles komt goed. De politie komt. Blijf rustig," zeg ik streng. "Louis, rot op. Ga naar Kiki ofso," sist ze en rukt zich los van hem. "Wat?" vraagt hij zacht, gekwetst. "Ga naar je vriendin, flikker op," zegt ze met moeite omdat ze bijna niet kan ademen. Ik leg mijn handen rond haar wangen en kijk haar aan. "Julia, doe normaal. Hij helpt je, nou waar is je tas?" vraag ik. "Help," zegt ze en hapt naar adem. "Waar is je tas?" sis ik. "Annick," fluistert ze en pakt mijn arm vast.

"Hier," zegt Louis. Ik laat haar los en kijk hem aan, hij ziet er zo verdrietig uit. "Dankjewel, kan je helpen?" vraag ik en laat Juul los voordat ik haar tas uit zijn handen pak. "Wat kan ik doen?" vraagt hij. "Geef dit aan haar," zeg ik en schud haar puf. Hij knikt en ik loop weg. Martijn kijkt mij verstijft aan. Ik ontwijk zijn blik en loop langs hem. Rennend naar de automaat, kom ik de politie tegen. "Kunt u he-" begint er één. "Alsmaar rechtdoor," zeg ik en ren door. Ik haal snel twee euro uit mijn zak en koop een flesje water. Snel pak ik het flesje en ren weer terug. Fooi kan altijd, dus alsjeblieft.

Ik kom weer in de kleedkamer aan en het barst hier van mensen. "Louis, nee," sist Julia. "Is hij het?" vraagt een man en wijst naar Louis. "Nee, hij wilt haar helpen. Hij zit daar," zegt een gozer en wijst weer naar iets anders. Juul stribbelt tegen en probeert te ontsnappen. Snikken verlaten haar mond net zoals tranen haar ogen verlaten. "Julia, werk nou eens mee. Hij wilt je helpen. Hij kan ook niet helpen en dan lig je op de IC," zeg ik en draai het flesje open. Ze kijkt mij boos aan en neemt die puf aan. Ik geef haar het flesje water en kijk rond. Holy shit, dit is echt heftig. Iedereen kijkt verward, verbaasd, bezorgd. Ik huil dan, Louis ook. Juul al helemaal.

Na een tijdje is ze rustig. Het is hier stil, echt dood stil. Je hoort Julian Jordan draaien, zn muziek en alles. Maar hier is het stil.

"Louis, ga alsjeblieft weg," fluistert ze. "Waarom?" Vraagt hij zacht. "Je kan mij op dit moment niet helpen. Ga naar Kiki ofso," zegt ze zacht en kijkt weg. "W-wat?" Stottert hij. "Ik heb al mijn aandacht in jou gestoken. Je hebt een vriendin," zegt ze met tranen in haar ogen. Dit is zo sneu.. "Waa-" begint hij. "Louis, dit gaan hem niet worden tussen ons," zegt ze zacht. Verbaasd kijk ik haar aan, wat doet ze? Dit is haar kans, naja was..

Ze staat op, waarna ze haar hand op haar voorhoofd legt en volgens mij zwart voor haar ogen ziet want ze verliest even haar evenwicht. Louis pakt haar arm vast zodat ze niet valt, maar ze trekt haar arm weg. "Juul," zeg ik zacht. "Nee," mompelt ze en pakt haar tas. Ze loopt naar de deur en draait zich om.

"Sorry dat ik deze geweldige avond heb verpest. Ik ben echt een kut kind die altijd alles verpest," begint ze en barst uit in tranen. "Martijn, dank je dat je dit waar maakt voor mij. Je bent echt een geweldige gozer die passie heeft voor muziek. De crew, ook echt bedankt dat ik dit mocht meemaken, jullie zijn ook echt de beste. Louis, dankjewel voor alles, voor je steun, voor je hulp, ik hou van je," zegt ze zacht en er rollen meer tranen over haar wangen. "En Annick, dank je dat ik meemocht met alles. Ik kan geen betere beste vriendin bedenken. Je steunt me altijd in moeilijke tijden, weet altijd wel een oplossing, kan gek doen," en kijkt mij aan. Een snik verlaat mijn mond. "Dank je voor alles, jullie allemaal. Maar ik ga," zegt ze en loopt weg. "Julia!" roep ik gebroken. Ligt het aan mij of komt het verkeerd bij mij aan?

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu