61

1.4K 55 12
                                    

Pov Annick

"Ben je zenuwachtig?" Vraag ik zachtjes aan Tijn. "Nah, valt mee. Eigenlijk meer als we samen op de rode loper staan," zegt hij verlegen. Ik glimlach, het is wel schattig. "Ik ook," fluister ik. Hij pakt mijn hand vast en knijpt er zacht in. "Komt goed," zegt hij zacht en drukt een kus op mijn hand. Nerveus glimlach ik even en kijk voor me uit.

"For the first time ever on the radio, for the first time ever played, a premiere, the new song of Shawn Mendes!" Hoor ik op de achtergrond op de radio. "Oeh, hij is ook genomineerd voor de filmmuziek. Hij is ook niet slecht," zegt Tijn gelijk. "Maar jij gaat winnen," zeg ik en glimlach. "Jaja," mompelt hij. "Klink niet slecht dit," zegt Menno en knikt indrukwekkend. "She pulls me in enough to keep me guessing. And maybe I should stop and start confessing. Confessing yeah," zingen Juul en ik onbewust mee, "Oh, I've been shaking. I love it when you go crazy. You take all my inhibitions. Baby, there's nothing holding me back. You take me places that tear up my reputation. Manipulate my decisions. Baby, there's nothing holding me back." "Okaay, en nu mogen jullie uitleggen hoe jullie dit lied kennen?" Vraagt Louis verbaasd. "Wat?" Vraag ik gelijk. "Hoe kennen jullie dit lied?" Vraagt Tijn. Niet begrijpend kijk ik om me heen, ik ken hem echt al iets van drie maanden. "Dit lied is al oud," zegt Juul. "De radio gast zegt net serieus dat hij voor het eerst te horen is," lacht Louis. "Oh wacht, ik weet al weer waarom. Hij liet hem horen toen ie in Nederland was voor die shoot enz," zeg ik en kijk naar Juul. "Oh. Oh ja, that makes sense," zegt ze en knikt. Tijn en Louis lachen en ik grinnik. Juul heeft tegelijkertijd met Shawn een collectie uitgegeven met Shawn, dus ze hadden ook shoots samen waar ik bij mocht zijn.

We stappen de auto uit en ik kijk om me heen. Zo veel mensen. Er loopt gelijk een vrouw op ons af, helemaal in het zwart en een oortje in, het echt zo'n typisch crew vrouwtje die alles regeert hier.

"Martin, Julia," zegt ze en wijst naar de rode loper. "You guys, the hall," zegt ze en wijst naar ons. "Oh okay," zegt Martijn teleurgesteld. "Louis, you can come with her. And who's she?" Vraagt ze, soort van verbaasd en vals. "Annick, my girlfriend," zegt Tijn en pakt mijn hand vast. Ze fronst behoorlijk erg en lijkt het echt bijzonder raar te vinden. "Dit gaat niet werken, ik ga wel met de rest mee," mompel ik en haal mijn hand uit zijn hand. De andere kijken mij verbaasd aan. Gewoon die reactie van de vrouw, moet je nagaan hoe de rest van de wereld reageert. "Annick," zegt Tijn zacht en pakt mijn hand weer vast, "kom mee." Ik haal mijn schouders op en slik, wat nou als ze me een hoer vinden? Iets in die richting? "Alsjeblieft," smeekt hij fluisterend en drukt een kus op mijn wang. Ik kijk hem aan en hij hoop het echt gewoon, dat zie ik. De ene helft van mij wilt dat ik ga, maar de andere kant niet. Maar als ik zie hoe graag Tijn het wil, bedenk ik me toch dat ik gewoon mee ga.

"Julia and Louis are first. Then Martin," zegt ze en begeleid Loulia naar de rode loper. Ik ben duidelijk niet bepaalt welkom.. Ik forceer een glimlach en kijk om me heen. Tijn slaat zijn arm om mijn middel en kijkt me aan. "Wat is er?" Vraagt hij zacht. "Aan de reactie van haar te zien, vindt ze het belachelijk raar dat we samen zijn. Moet je nagaan wat de hele wereld er van vindt," zeg ik zacht en kijk weg. "Lieverd, zij is blind. En een drama queen. Kijk hoe ze doet, ze speelt de baas en is echt bezitterig," zegt hij en dwingt me om hem aan te kijken. Okay, hij spreekt de waarheid.. "Ja. Maar alsnog," mompel ik. "Het komt goed, blijf bij mij en denk aan iets leuks," zegt hij en we lopen naar de rode loper als we aangewezen worden. "Dank je," fluister ik en geef hem snel een zachte kus. Hij kijkt me glimlachend aan en we gaan stilstaan.

"Martin!" Roepen verschillende mensen, dit is echt heel wat anders dan eerst. Ik glimlach en pak Tijn zn hand onopvallend vast. Die flitsen van de camera's, de mensen die namen roepen - het is eng. Tijn drukt een kus op mijn wang en ik kijk glimlachend naar hem. Hij glimlacht ook en zijn ogen twinkelen. Voorzichtig laat hij mijn hand los en legt hem op mijn heup.

"And the award for the best film music goes to," leest Emma Stone voor. Shawn Mendes, Harry Styles, Niall Horan en Tijn zijn genomineerd. Ik pak Tijn zn hand vast en knijp er zacht in, ik hoop echt dat hij wint. We zijn zo'n beetje aan het einde van de uitreiking. Nog drie awards en dan wordt de grootste uitgereikt. "Martin Garrix!," zegt Emma blij en mensen beginnen gelijk te klappen. Ik begin te glimlachen en klap ook terwijl ik ga staan. Tijn staat gelijk op, geeft me een kus, knuffel en loopt naar het podium toe. Trots kijk ik naar mijn sukkel, hoe erg hij straalt en hoe blij hij is. Hij staat voor de microfoon en heeft de Oscar in zijn handen. Sprakeloos kijkt hij naar mij, "wauw." Hij weet echt niet wat hij moet zeggen. "Thank you all so much. I wanna thank all my fans, my family, my friends, my team and my girlfriend. Couldn't thank you enough," zegt hij blij en kijkt rond. We beginnen te klappen en hij loopt het podium af. Hij ziet er serieus echt zo knap en aantrekkelijk uit.

"O my god, ik ben zo blij voor je," zeg ik gelijk en glimlach. "Dank je," zegt hij blij en gaat naast me zitten. Ik geef hem een kus en kijk naar de Oscar, het ziet er zo nice uit in het echt. "Wauw, bijzonder," zegt hij verbaasd en gelooft het niet. Hij kijkt er bewonderend naar en glimlacht scheef. Het is weer stil en Ryan Gosling en Gigi Hadid lopen het podium op. "Best Costume Design," zegt Ryan. De namen van de genomineerden komen op een groot scherm te staat met live foto's eronder van dit moment. Net met Tijn zag het er echt zo lollig uit, hij keek zo gespannen. Juul kijkt glimlachend voor haar uit en zegt iets, volgens mij iets van 'ik win hem niet, die andere zijn veel beter'. "The award goes to," zegt Gigi en ik kijk naar Juul, zij wint het echt. "Julia van Baar-Versteegh!" "Ik zei het," hoor je Louis gelijk zeggen. Ze heeft gewonnen met een seriefilms die op The Hunger Games lijkt, op Divergent, maar dan volledig modern en ergens ver in de toekomst. Ik klap in sta op om haar snel een knuffel te geven. Ze loopt naar het podium en geeft Ryan en Gigi een knuffel.

"Guys," zegt ze sprakeloos, "thank you so much. I did not expect it. Thank you Ellie, Ed, Thomas, Sebastian. I want to thank my friends, family, Annick, Martijn and my husband Louis. I can't thank you enough, o my god, this is amazing," vertelt ze enthousiast en ik glimlach trots, mijn best friend (oftewel my sister from an another mother) heeft eindelijk die welverdiende award. Ze geeft Gigi en Ryan nog een knuffel en Jimmy Fallon begint te vertellen over de avond - presentator. Juul loopt terug, voor zo ver het nog normaal kan. "What just happened?" Vraagt ze gelovend, "hoe kan ik dit winnen? Like.. die anderen waren beter." "Juul, stop! You fcking did it! Je verdient het gek," zeg ik gelijk en geef haar een knuffel. "Maar.. echt zo gaaf dat jullie allebei een award hebben! Weet je hoe erg dat gewild is?!" Vraagt José enthousiast. "Nog één award te gaan voor Martijn," zeg ik en knik.

"And the best documentary goes to.." zegt een man, ik ken hem niet. "Martin Garrix," mompel ik, en hoop het oprecht voor hem. "The one and only Martin Garrix, this is +x!" Ik sta op, zoals de rest van onze 'squad' en ik klap. Martijn loopt langs ons heen weer naar het podium. "Again, thank you! Thank you Garrixers for making my dream come true. Thank you TeamGarrix. This one is for you, Garrixers!" Zegt hij dankbaar en houdt zijn tweede Oscar in de lucht. Trots glimlach ik, hij heeft dit gewoon bereikt. Ik klap en ga naast Juul staan. "He made it," zegt ze blij en klapt ook. "You two made it," zeg ik. "And I've an announcement: my new single plus an album will be released next Sunday," vertelt hij. Er beginnen een paar mensen te juichen. Louis juicht ook even en wij beginnen ook te juichen. Tijn begint nog meer te stralen en hij maakt zijn welbekende 🙏🏻.

"Shh," lach ik als Tijn en ik de trap oplopen, "niet zo hard praten. Er liggen mensen te slapen." Hij lacht ook, "maakt niks uit joh. Ze slapen." Ja, we zijn aangeschoten. "Ze worden wakker," lach ik. "Stil Annick," zegt hij serieus, "je maakt ze wakker." "Martijn," lach ik. "Shush," zegt hij serieus en we lopen naar de slaapkamer. Lachend loop ik naast hem.

"Had ik al gezegd hoe mooi je bent?" Vraagt hij en sluit de kamerdeur achter zich. "Ja," giechel ik en kijk hem aan. Hij glimlacht en loopt naar me toe. Hij legt zijn handen op mijn heupen en kijkt me verlangend aan. Om hem te pesten, bijt ik op mijn onderlip en ga tegen hem aanstaan. Hij verplaatst zijn hand naar mijn wang en kijkt naar mijn lippen. "Ik ben wel echt trots op je, gewoon twee Oscars," fluister ik. Hij lijkt er geen aandacht aan te schenken. "Hoe laat heb je morgen je show?" Vraag ik dan. "Shh," sust hij en drukt zijn lippen op die van mij. Ik glimlach en kus terug.

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu