33

1.6K 56 0
                         

Pov Annick

Gapend stap ik de auto in. Het is - thank the lord - kerstvakantie. En aangezien mijn opa en oma per se op skivakantie wilden deze vakantie, gaan we maar op skivakantie. Martijn is ook weg, Juul die gaat ook weg en Louis is met Tijn mee. Het zou wel echt heel toevallig zijn als we allemaal naar hetzelfde gaan, maar dat zal wel niet. Dat is te toevallig, zo toevallig dat het niet kan. Nee dat kan gewoon niet. "Hebben we alles?" Vraagt mijn moeder. "Ja," zeg ik geïrriteerd en leg mijn hoofd tegen het raam, het is vroeg okay? "Nou nou," zucht mijn moeder. Ik ben boos op mijn ouders omdat ik niet mee mocht met Martijn terwijl ik dat super graag wilde en Martijn wilde het ook. Dus ja, fuck it. Ik ben dan ook echt boos geweest, ik bedoel: ik had me er zo erg op verheugd en wilde het zo graag.

"Laten we het even leuk houden, ook voor opa en oma. Ze willen het zo graag," zegt mijn vader. "Ah c'mon. Ik had bij Martijn kunnen zijn," zucht ik. "Ja, dat weten we. Maar met nieuwjaar ben je wel met hem," zegt mijn vader. "Nooit! Echt?" Vraag ik gelijk. Ze knikt. "O my lord. Echt?" Vraag ik. Ik zweer, dit hadden we niet afgesproken. Ze knikken. "Dankjewel," glimlach ik blij. Ze lachen even en de auto rijdt weg. Okay, dit is gewoon het beste: oud en nieuw vieren met bae. Mijn dag start nu wel goed. Hopelijk blijft het zo, ondanks ik totaal geen zin heb om te vliegen.

"Oh lieverds, wat is het fijn om jullie weer te zien," zegt mijn oma als we elkaar meten in het hotel en knuffelt mij. Ik rol mijn ogen en knuffel ongemakkelijk terug. "Annick," sist mijn moeder. Ik kijk haar dodelijk aan en trek terug. "Ja," glimlach ik fake. Hoe ga ik dit overleven? Sorry, ik zal niet zo negatief zijn. "Gaan jullie naar jullie kamer of gaan we eerst wat drinken?" Vraagt mijn opa. "Laten we eerst wat gaan drinken," zegt mijn moeder en ik forceer een glimlach. Het hotel ziet er wel mooi uit. Niet dat hele knusse, ook modern. "En Annick, hoe gaat het met je vriendje?" Vraagt mijn opa en we lopen naar de bar/café. "Goed," zeg ik en gelijk ontstaat er een echte glimlach op mijn lippen.

"Hoe heet hij ook alweer?" Vraagt hij geïnteresseerd. "Martijn," zeg ik. "Werkt hij?" Vraagt mijn oma. Ze doen echt nog alles, maar vergeten dit soort dingen. En ik heb er nog niet echt over gepraat met ze. "Ja, hij is DJ, de beste van de wereld aldus de wereld. Hij is echt geweldig," vertel ik enthousiast en ga op een bankje zitten. "Maar dat betekend dat je hem niet zo vaak ziet. Of wel?" Vraagt ze. "Nee klopt, ik heb hem drie weken geleden voor het laatst gezien," zeg ik en zucht. "Awh," zegt ze zacht.

Na een kwartier verveel ik me dood, ik mag nooit achter mijn telefoon bij mijn opa en oma en ze hebben het over hun werk. Ik kijk Thomas aan en hij rolt zijn ogen. Het gaat wel goed met hem, hij was er natuurlijk wel kapot van toen hij hoorde dat Loulia tot leven kwam. Hij is jaloers, maar hij snapt alles wel. Ik snap hem ook wel, degene die jij leuk vind en toevallig de beste vriendin van je zus is maar wat er eigenlijk niet toe doet, gaat opeens met een andere jongen terwijl je weet dat de liefde die zij aan hem geeft ook de liefde voor jou had kunnen zijn. Ik kijk naar de balie en zie de pa van Martijn staan daar staan. Wacht, Gerard? Ik kijk nog een keer en zie hem daar niet meer staan, het zal wel een verbeelding zijn. Zuchtend kijk ik weer naar de balie. Mijn ogen worden groot als ik zie wie er staat. Ik ga gelijk rechtop zitten en kijk met open mond kijk ik Thomas aan. "Wat?" Vraagt hij lachend. Ik sta gelijk op en ren naar Martijn toe. "Annick, terug," zegt mijn opa gelijk. Ik negeer hem. Martijn kijkt me aan en hij rent gelijk naar mij toe.

Ik ren in zijn armen en glimlach. "Cutie," zegt hij zacht en slaat zijn armen direct om me heen. "Tijn," zeg ik zacht en verberg mijn hoofd in zijn nekholte. "Wat doe jij hier?" Vraagt hij verbaasd. "Kan ik ook aan jou vragen," lach ik. "Nee, maar echt," zegt hij. "Mijn opa en oma vonden het leuk om te gaan skiën. Dus ja, hier ben ik dan. Owh ja, ik mag mee," zeg ik. "New years eve?" Vraagt hij. Ik knik en trek terug. "Dat is geweldig," zegt hij gelijk en drukt zijn lippen op die van mij. Ik sluit mijn ogen en kus terug. De lach van Julia galmt door de lobby. "Annick! O my god," hoor ik gelijk. Ik trek terug en kijk hem aan, "ik heb je gemist." "Ik jou ook," zegt hij zacht en knuffelt me stevig. Nu besef ik hoe erg ik hem gemist heb, zijn aanrakingen. Gewoon alles. Ik druk een kus op zijn wang en glimlach. Vandaag begon chaggie, maar nu is het een fantastische dag. Niemand maar dan ook niemand kan mijn dag nog verpesten. De skivakantie waarmee ik eigenlijk niet mee wilde, is één van de beste vakanties die ik tot nu toe gehad heb. Met je vriendje op vakantie in de sneeuw, samen snowboarden, wat wil je nog meer? Hij kijkt me glimlachend aan en geeft me weer een kus.

Ik trek terug en kijk naar Loulia. Louis staat achter haar met zijn armen om Juul heen. "Hey," glimlach ik. "Hey," zeggen ze tegelijk. Ik schud lachend mijn hoofd en geef ze een knuffel. "Maar wat doet gij hier?" Vraagt Juul gelijk. "Naar Tijn toe, obviously. Nou kijk, mijn opa en oma wilde skiën. Dus ja. Wist ik veel dat jullie hier waren," lach ik. "Jaja, stalker," zegt ze. Het gaat goed met haar, ze is grotendeels al over het hele gebeuren met die mannen. Louis helpt haar en ik natuurlijk ook. Het gaat ook goed op school, bij mij trouwens ook.

"Annick, hier komen," zegt mijn opa. Geïrriteerd kijk ik om en zie hem mij streng aankijken. Thomas lacht. Ik schud mijn hoofd en draai me weer om. "Tis maar mijn opa," zeg ik droog. Juul begint gelijk te lachen, "maar je opa. Kind, dankzij hem sta je hier. O my gosh." "Ik zie mijn vriend na drie weken weer. Fuck off," zeg ik en zucht. "Eindelijk, Antijn is herenigd mensen," zegt Watse en komt naast Louis staan. "Petra is er ook, alles prima," zegt Menno, een unicorn. "Annick Isabella Halton, als je nu niet terug komt mag je gedag zeggen," zegt mijn opa. Dankjewel voor het vermelden van mijn hele naam. "Ik moet gaan," zeg ik en loop gelijk weer terug. Ik ga weer normaal naast Thomas zitten en kijk naar buiten, hier hebben ze tenminste wel sneeuw. In Nederland niet. Nou ja.

"En waar sloeg dat op?" Vraagt oma. "Nou dat is mijn vriendje die ik drie weken niet gezien heb," zeg ik spottend. "En dat vind je het zo normaal om zo maar weg te lopen?" Vraagt hij bekakt. "Ja," mompel ik en zucht. "Sorry?" Vraagt hij. "Nee, excuse moi," zeg ik. De hele Squad verplaatst zich en komt ook echt precies naast ons zitten. "Ga weg," sis ik. Juul glimlacht en Tijn komt bijna naast mij zitten. Ik kijk hem aan en hij glimlacht. "Jesus man," zucht Thomas en zucht. Ik schuif voorzichtig meer naar hem toe en Louis grinnikt.

"Annick?" Vraagt opa opeens. "Ja," zeg ik gelijk waardoor Menno gelijk begint te lachen. "Waar ben je mee bezig?" Vraagt hij en glimlacht. "Gewoon, ik moet goed zitten," zeg ik. Juul proest het uit waardoor Louis haar een stomp geeft. "Bij die jongen?" Vraagt hij. "Ja, bij deze jongen ja," glimlach ik. "Kan je alsjeblieft naast je moeder zitten?" Vraagt hij. Mijn glimlacht verdwijnt gelijk en ik sta op. Ik ga naast mijn moeder zitten. "Ja oma," glimlach ik als ze iets vraagt. Waarom kan ik niet gewoon naast Tijn zitten?

Hallo peeppzzz,
Omdat t in Nederland EINDELIJK een dag warm is. Speciaal een hoofdstukje voor jullie.
Niks zeggen tegen Djoel want die weet t lekker niet dat ik dit doe maar ik wens jullie nog een fijne dag en een fijne week en geniet van het weer ❤️
Veel leesplezier van dit extra stukkie

Xx A

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu