26

1.9K 71 0
                         

Pov Annick

Ik laat Juul binnen en ze trek haar jas en schoenen uit. "Stond ik net voor de deur, bel jij opeens. Je downie," zegt ze. Ik grinnik loop samen met haar naar de woonkamer.

"Ah nee. Effe serieus, wat doet hij hier?" Vraagt ze zacht. Ja, die twee liggen allebei languit op de bank te slapen. "Gewoon, slapen," zeg ik droog. "Ze zijn echt kjoet," zegt ze gelijk. "Klopt," mompel ik, "en.. ik snap je echt niet meer. Het ene moment ontwijk je hem zo erg, maar dan wil je weer bij hem zijn." Ze negeert het. "Juul, zeg gewoon dat je hem leuk vindt, maar dat Kiki in de weg staat. Vertel gewoon de waarheid. Toen je wegging, rende hij nog achter je aan. Maar je was al weg, volgens hem," zeg ik. Ze slikt en kijkt mij aan, "echt?" "Echt. Hij vond het kut, ik meen het," zeg ik en knik. "Naja," zegt ze en haalt haar schouders op. Ik zucht, "jullie weten echt niet wat jullie willen."

"Moeten we ze niet naar bed brengen?" Vraag ik zacht. "Okay. Let's go," zegt ze. "Jij hoofd, ik benen," zeg ik en we lopen naar Martijn. Ze knikt en we tillen hem op. "Iel, nasty. Zweetoksels," zegt ze gelijk. Ik laat hem los en begin keihard te lachen. Hoe ze het zei, dat maakt het gewoon af. "Annick, breng hem eerst naar bed voordat je gaat lachen," zegt ze lachend. Met alle moeite om normaal te blijven en hem niet te laten vallen, leggen we hem lachend op zijn bed. We lopen de kamer uit en beginnen weer keihard te lachen. Ik pak haar arm vast en hou mijn hand voor mijn mond. "Dit gaan we nooit meer doen," lacht ze. Ik knik lachend.

"Wacht, we moeten Louis nog doen," zeg ik verbaasd, niet lachend. "Ik ga in dat bed slapen. Hij gaat maar op de bank," zegt ze ook verbaasd. Ik proest het weer uit en schud mijn hoofd, "je bent ook lekker aardig." "Hij slaapt al, ik niet. Ik ga niet weer iemand verplaatsen," lacht ze. "Leg dan op zn minst een dekentje over hem heen," zeg ik normaal. "Jaja," zegt ze en we lopen allebei naar de woonkamer. Ik pak een dekentje en geef het aan haar. Ze legt het over hem heen en voorzichtig een kussen onder zijn hoofd, zorgzaam kind.

"Maar ik ga ook slapen," zegt ze en gaapt. Ik knik en gaap ook. Laat ik ook maar bed gaan. "Slaap lekker," zegt ze en geeft me een high five voordat ze wegloopt. Ik sluit alles af en loop naar Martijn zn kamer. Zachtjes sluit ik de deur achter me en zie dat hij zich omgekleed heeft. Ik glimlach zacht als hij mij aankijkt. "Hey," zegt hij zacht. "Hey," zeg ik ook zacht. "Kom," zegt hij en klopt naast zich op het bed. "Ik kom zo, omkleden," zeg ik en pak zijn shirt van de grond. Ja, ik ben officieel iemand die zijn kleding draagt. Nah, ik ben geen dief. Ik kleed me om en ga naast hem liggen.

Hij slaat zn arm om me heen en drukt een kus op mijn voorhoofd. Ik glimlach en druk een lange kus op zijn lippen. Ik heb hem zo erg gemist. Slaperig glimlacht hij en zet zijn voorhoofd tegen die van mij. Ik wrijf over zijn arm heen en druk een kusje op zijn wang. "Ga maar slapen," fluister ik als zijn ogen bijna dichtvallen. Hij knikt en ik nestel tegen hem aan. Ik heb hem zo erg gemist. Ik sluit mijn ogen en val als een blok in slaap.

•~•

Er worden kusjes op mijn wang gedrukt waardoor ik wakker word. Ik glimlach en hoor Martijn zachtjes lachen. Snel open ik mijn ogen en kijk hem aan. "Goedemorgen cutie," zegt hij hees. "Goedemorgen Tijn," mompel ik. "Lekker geslapen?" Vraagt hij en knik. Ik druk een lange kus op zijn lippen en kijk hem weer aan. "Dit heb ik gemist," zegt hij. Ik grinnik, "ik heb jou gemist." Hij glimlacht trots en wrijft over mijn rug. Ik leg mijn hoofd op zijn borst en sluit mijn ogen weer.

"Gisteren was ik toch op de bank in slaap gevallen?" Vraagt hij dan. Ik knik en kijk hem aan. "Hoe kom ik hier dan?" Vraagt hij verward. "Eh ja," zeg ik zacht en glimlach breed. "Wat hebben jullie gedaan?" Vraagt hij serieus. "Gewoon," zeg ik, "je naar bed tillen." Terwijl Juul je bijna liet vallen en we een lachbui hadden. "Ah okay," mompelt hij, "en Louis?" "Ligt als het goed is op de bank," zeg ik en knik. "En Julia?" "In de logeerkamer," zeg ik. Tenminste, dat mag ik hopen. "Wordt weer ontbijt maken," zucht hij. "Niet zo zeuren, ik maak wel wat," zeg ik gelijk en grinnik. "Hoeft niet. Ik vogel wel wat uit," zegt hij. "Heb je boodschappen gedaan dan?" Vraag ik en glimlach. "Kutzooi. Nee," zegt hij geïrriteerd en drukt een kus op mijn voorhoofd. "Ik heb al boodschappen gedaan, rustig," zeg ik. Hij kijkt me aan en lacht, "je bent irritant." "Love you too," zeg ik en geef hem een kus.

We staan op en in rek me uit. "Maak jij Juul wakker?" Vraagt hij en haalt zijn hand door zijn haar. "Loop gewoon mee," zeg ik en pak zijn hand voordat ik hem meetrek naar de logeerkamer. "Dit moeten we vaker doen," zegt hij en vlecht onze vingers met elkaar. Ik kijk hem aan en bloos. Hij grinnikt en geeft me een kus. Ik open de deur en Martijn grinnikt. "Als dit geen liefde is, dan weet ik het niet meer," zegt hij en loopt de kamer binnen. Juul ligt op haar rug te slapen, Louis op zijn buik met zijn arm over de buik van Juul. Hoofdjes dicht bij elkaar. "Kjoet. Ik snap ze echt niet meer," zeg ik zacht. Juul ligt dan met haar lichaam onder de dekens en Louis op de dekens. What's going on?

"Wake up! Come on! Wake up Loulia!" Roept Martijn waardoor ik lach. Juul wordt wakker en drukt haar neus tegen Louis' wang. Ik ga tegen Martijn aanstaan en kijk naar ze. Louis slaat slaperig zijn arm om haar hoofd en gaat op zijn zij liggen. "Ontbijt over tien minuten. Niet te laat komen, anders niks," zeg ik en loop weg. Ik hoor dat Martijn achter mij aanloopt en loop de woonkamer binnen. "Wiedefok heeft er thee gedronken?" Vraagt Martijn gelijk. "Julia, denk ik? Ze is een thee drinker," grinnik ik en loop naar de keuken. Ik trek de lades open en gooi de afbakbroodjes in de oven. "Je bent de beste. Hoeveel was het?" Vraagt hij. "Hoef je niet te betalen," glimlach ik en voel zijn armen om mijn middel. "Jawel," mompelt hij en zet zijn kin op mijn schouder. "Nee, krijg je van mij," zeg ik en kijk hem aan. "Babe," zucht hij. "Nee," zeg ik weer en druk een kus op zijn lippen.

--

Whasuupp

Cuz it's Carnaval🎊🎉😏

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu