23

1.8K 71 3
                         

Pov Annick

Jaja, we zijn weer eens n keertje ziek. 'Ziek' ja. Ik moet naar Juul toe en ik had een vermoeden waar ze was: Engeland. Ik heb wat rondvraag gedaan en het is waar, bij Zoe, aka Zoella. Dat is een vriendin van haar, dus ja.. En Juul was een paar in een vlog te zien van Zoe en Joe. Dus ik heb naar Zoe gemaild en ik mag komen op mijn eigen kosten. Prima, want ik ben bezorgd om haar. Ik zit ermee en ik weet dat ze goed zit bij die twee, maar ze negeert me. Ze negeert haar ouders ook, iedereen. Ik ben er ook naartoe gestuurd door de ouders van Juul, dus ik ben hier om meerdere redenen.

Na een lange rit in de taxi, kom ik aan bij het huis van Zoe. Ik bedank de chauffeur en stap de auto ik. Gelukkig heb ik al betaalt, dus ik kan gewoon weg. Ik loop naar de deuren en druk op de bel, extra beveiliging kan altijd. "Hello?" Vraagt een stem waaraan ik herken dat het Alfie is. "Hey, I'm Annick," zeg ik. "Oh. Hey! Come in!" Zegt hij en de deuren gaan open. Ik glimlach en loop naar binnen.

Als ik aankom bij de voordeur, staat Alfie bij de deur. "Hey, nice to meet you. I'm Alfie," zegt hij en geeft mij een korte knuffel. "Hey, nice to meet you too. I'm Annick, Julia's best friend," glimlach ik en hij laat me binnen. Zoe loopt gelijk naar mij toe en geeft me een knuffel. "She told me what is going on, between her and a guy. I think she's heartbroken about a guy, named Louis. She doesn't want to say who it is, so I don't know," zegt ze gelijk. Dus mensen weten het dus wel. Ik knik, "thank you so much. I was so worried about her, becuz I didn't know where she was." Ze knikt en glimlacht. "She's in the living room. I don't know if she wants to talk," zegt ze zacht. Ik knik. "We're upstairs. Good luck," zegt Alfie en ze lopen naar boven. Deze mensen zijn zo aardig. Niet normaal.

Ik trek mijn schoenen uit en loop de woonkamer binnen. "Zoe, I think I'm going to the shopping mall. Do you need something?" Vraagt Juul gelijk en kijkt op, "oh. Ik had je niet verwacht." Ik slik en loop naar haar toe. "Juul," zeg ik zacht en ga naast haar zitten. "Hoe weet j-je dat ik hier ben?" Stottert ze. "Gezien in een vlog. Wees niet boos op ze," zeg ik gelijk. Haar adem stokt en ik kijk haar aan. "Juul wat is er? Vertel het me alsjeblieft," smeek ik bijna. Tranen ontstaan in haar ogen en ze bijt op haar lip voordat ze wegkijkt.

"Ik moest even weg van alles. Ik moet het even achter mij laten. Het kunnen verwerken," zegt ze zacht met een tril in haar stem. "Je kan echt niet iets verwerken in een weekje," zeg ik gelijk. "Ik was hier alles vergeten okay? Ik hoefde er hier niet aan te denken. In Nederland achtervolgt het me de hele tijd. Zoals je zag in de Rai," zegt ze boos en zucht. "Snap ik. Daarom ga je naar de therapeut," zeg ik. Ze lacht even, "je begrijpt het niet. Jesus man. Ik snap dat, maar die school, de Rai, al die plekken staan er nog steeds. Die mensen bestaan nog steeds. Hier zijn ze niet," zegt ze en er rolt een traan over haar wang. Ze zit nog duidelijk met dat. "Praat je er nu over? Kan je het kwijt?" Vraag ik. Ze schudt haar hoofd. Ik zucht, "je moet er over praten. Schrijf het anders op. Uit het, vertel het aan mensen of desnoods aan je knuffelbeer" "Annick, je denkt er zo makkelijk over. Het gaat niet zo makkelijk," zegt ze geïrriteerd en veegt haar traan ruw weg. "Ik denk er makkelijk over ja! Maar jij houdt je ook schuil voor iedereen! Iedereen is super bezorgd over je. Je ouders weten niet wat ze moeten doen, je broers, je familie, ik.." zeg ik en haal mijn hand gestrest door mijn haar.

Na een lang gesprek is ze eruit dat het niet de juiste manier is. Ze heeft er spijt van en is dom bezig, maar ik snap haar ook wel. Ze wilt afstand nemen van wat er is gebeurt en dat doet ze op haar manier. Misschien niet de beste, maar als het helpt voor haar, is het voor haar de juiste weg.

"Hoe gaat het met Louis?" Vraagt ze zacht. "Gaat wel, kan beter," zeg ik en haal mijn schouders op. "Is hij met Kiki samen?" Vraagt ze nieuwsgierig. "Nee, ze is nu met Zedd mee geloof ik. Volgens mij is dat haar vriend. Geen idee," zeg ik. "Wat? Gaat ze met twee jongens?" Vraagt ze met afschuw in haar stem. "Nee, ze is nooit met Louis geweest," zeg ik. "Spreek je hem wel eens?" Verandert ze van onderwerp. "Ja, maar dan met Martijn. Jesus Julia, je bent echt totaal niet verlieft he? Je hebt het alleen maar over hem," lach ik. "Wat?" Mompelt ze. "Bel hem gewoon," zeg ik. "Nee, ik heb hem pijn gedaan. Ik durf niet. Ik heb zo vaak op het punt gestaan om hem te bellen, maar ik durf het niet," ratelt ze. "Bel hem," moedig ik haar aan en geef mijn telefoon aan haar. Ze staat op en loopt weg.

"And? Is she alright?" Vraagt Zoe als ze de woonkamer binnenloopt met Nala en Alfie. "I think so. She's calling to a friend," zeg ik en glimlach. Ze knikken en Nala rent op mij af. "Hey Nala, hey," zeg ik enthousiast en aai over haar hoofdje. "Do you mind if I'm gonna vlog?" Vraagt Alfie. "No of course not! Go ahead," zeg ik en glimlach. Zoe komt naast mij zitten. "You're from the Netherlands, but you sounds like an American girl," zegt ze. "Yeah, I lived for two years in LA. And I'm going to LA every holiday," zeg ik en glimlach weer. "I my god, that's so nice! And are you the girlfriend of Martin Garrix? I recognise you from photos," zegt ze zacht. "Yes I am, but don't tell it to the rest of the world," lach ik. "I won't," zegt ze.

"Guys, this is Annick. A friend of Julia," zegt Alfie en wijst naar mij. "Hii," zeg ik en glimlach. "She's also from the Netherlands," zegt hij en gaat weer verder met wat ie aan t doen was. "It's so nice to be here. I mean, I always watched your vlogs and videos. I really like it," zeg ik. "Aw thank you," zegt ze.

Na tien minuten loopt Juul weer terug. Ik kijk haar aan en ze glimlacht. "He was so happy to hear me. I have missed his voice so much," zegt ze en geeft mijn telefoon terug. Zie je, ze is gelijk vrolijk als ze Louis spreekt. "Who? Louis?" Vraagt Alfie gelijk. "Eh, yes. Louis. How did you know that?" Vraagt ze gelijk. "Well, I've seen pictures of you and Louis on Instagram," zegt hij lachend. Ze knikt langzaam en komt naast mij zitten. "Joe is on his way," zegt Zoe nog.

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu