16

2K 80 3
                         

Pov Annick

"Je bent zeker niet moe?" Lacht hij en pakt een pizza punt van mij. "Half, het vliegen put mij altijd al uit. En dan sommige dingen in het leven," zucht ik en lach ook. "Problemen?" vraagt hij en eet pizza. "Ja," zeg ik en kijk hem aan. "Oh, um, zit je ermee?" vraagt hij met volle mond. "Eet eerst je pizza op voordat je gaat praten," lach ik, "maar ja, ik zit er wel mee." "Wil je het kwijt?" vraagt hij bezorgd. "I wish I could, het zijn niet echt mijn problemen, maar ik zit er wel mee," zucht ik. "Is er iets met Juul? Is het erger geworden?" ratelt hij door. "Ja, maar ik ga het niet vertellen, tenzij het mag," zeg ik zacht. "Snap ik," zegt hij en drukt een kus op mijn voorhoofd voordat hij opstaat. "Wil je nog iets te drinken?" vraagt hij. Ik knik "sinas."

Ik gaap en leg mijn arm achter mijn hoofd. Ik denk wel dat ik zo ga slapen, ik ben een week ik LA geweest en zit nu net in het ritme van LA met de tijden enz. Eigenlijk verschrikkelijk irritant. Maar ja.

Martijn loopt weer terug en geeft een glas aan mij. "Dank je," glimlach ik. Hij glimlacht en komt weer naast mij zitten. "Heb jij geen last van een jetlag?" vraag ik. "Mwa, eigenlijk wel. Maar ja, ik moet goed slapen voor morgen," zegt hij en neemt een slok. Ik knik begrijpelijk en zie dat mijn telefoon oplicht. Nu effe nie heur. "Het is echt grappig om hier te zitten," grinnik ik. "Waarom?" grinnikt hij. "Nou ja, twee weken geleden had ik hiet nog van gedroomd en nu zit ik hier," zeg ik lachend. "Serieus?" vraagt hij. Ik knik zonder schaamte. "Wauw," zegt hij en kijkt naar de tv.

"O my god, Martijn. Juul vindt Louis leuk," zeg ik blij en kijk hem aan. "Wat?" vraagt hij ongelovig. "Gisteren was ze boos en toen zei ik zo: ja je mist Louis. En toen was zij: ja. En ja, toen kwam het eruit," zeg ik, ik ga niet de waarheid zeggen. Dat doe ik haar niet aan. "Eindelijk, Louis heeft het ook eindelijk toegegeven. Die twee moeten voor dinsdag samen zijn," zegt hij en knikt. "Hoedefok gaan we dat voor elkaar krijgen dan?" vraag ik en drink mijn glas leeg waarna ik een raar gezicht trek. Het prikkelt altijd als je een glas prik in één keer leegdrinkt. "Komt nog wel," zegt hij en begint te lachen om mijn gezicht. "Ja joh, lach maar," zeg ik en begin ook te lachen.

Rond half vijf, gaan we slapen. "Um, ik ga wel op de bank slapen zodat jij in mijn bed kan slapen," zegt hij en we lopen naar de slaapkamer. "Hoeft niet," zeg ik en zet mijn tas op de grond. "Nee, ik laat je niet op de bank slapen," zegt hij en kijkt mij aan. "En ik jou ook niet," glimlach ik. "W-wat?" Vraagt hij. "Doe niet dom," grinnik ik. Hij haalt zijn schouders op en schuift de gordijnen dicht.

Na mijn routine en als ik mijn pyjama aan heb, ga ik onder de dekens liggen. Martijn sluit alles af, dus heb ik de tijd om alles op mijn telefoon te checken. Veel shit eigenlijk, maar dan het bericht van Juul..

Imbecile: Hey. Het gesprek bij de politie is goed gegaan, ze hebben meerdere aangiftes gehad tegen die twee klootzakken.. Ik hoop dat ik snel van ze af ben, mijn ouders willen mij steunen in het proces. Alleen.. ik zit nu met iets: ik ben bang.. bang voor jongens. Ik ben bang dat ze hetzelfde gaan flikken. Ik vertrouw Martijn en Louis wel, maar ik ben bang, Annick. Morgen vertel ik je het hele verhaal, maar je hoeft je geen zorgen te maken over mij.
Enne, maak t nie te bont he? Kisses X

Jesus, dit gaat heftig worden. Ik vind het vooral zo sneu voor haar, ik bedoel: ze verdiend dit niet. Niemand verdiend dit. Ik stuur snel een berichtje terug dat ze altijd steun heeft van mij en dat het niet gaat gebeuren, die bonte shit. We zijn niet eens een stel, dus ja.

"Annick?" Vraagt hij en sluit de deur achter zich. "Hmm, ja," zeg ik en zet mijn telefoon op stil. "Morg-vandaag komen er een paar vrienden en fam. Dus als je morgen wakker wordt en onbekende mensen ziet, dat zijn ze," zegt hij en komt naast mij liggen. Ik knik, "is nie erg." Hij knikt en ik leg mijn telefoon weg. "Ik ben blij dat ik weer in t kikkerlandje ben," zucht ik en kijk hem aan. Hij grinnikt en gaat naast mij liggen. "Alleen ik mag bijna weer naar school toe," zeg ik. "Tja, je bent bijna klaar," zegt hij. Ik knik.

"Slaap lekker," zeg ik zacht en glimlacht. "Slaap lekker," zegt hij en drukt een lange kus op mijn lippen. Ik glimlach nog breder en kijk naar het plafond. We liggen gewoon als vrienden, ik weet niet of hij intiem wilt liggen.. wauw ik denk echt snel vooruit. Ik heb een blij gevoel, ik ben ook echt blij. Het licht gaat uit en ik sluit mijn ogen. Straks weer een nieuwe dag.. Morgen ga ik maar eens naar Juul, ik wil haar verhaal horen. En ik ga maar eens naar mijn paardje toe, effe kieken hoe het er mee gaat. Misschien ook nog naar opa en oma, die weer in Nederland zijn, ik weet het niet.

Ik zucht. Na weet ik veel hoe lang, slaap ik nog steeds niet. Ik draai op mijn zij, naar Martijn toe en gaap weer..

"Martijn," zeg ik zacht. "Ja," zegt hij zacht. Thank god slaapt hij nóg niet. "Kan jij slapen?" Vraag ik. "Nee," zucht hij en draait zich volgens mij ook om. "Kom hier," zegt hij en houdt het deken open. Ik kruip meer naar hem toen en lig in zijn armen. Mijn glimlach groeit weer op mijn lippen. Hij slaat zijn armen om me heen en drukt zijn lippen voor even op mijn voorhoofd. Ik voel me echt veilig bij hem, eigenlijk heb ik me nog nooit zo veilig gevoelt bij iemand.

Na een tijdje val ik toch in slaap in de armen van mijn crush/liefde.

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu