14

2.2K 80 3
                         

Pov Annick

"En? Hoe was het?" Vraagt mama. "Jullie hadden erbij moeten zijn. Ik meen het," zegt Thomas en gaat zitten. "Hebben Juul en Louis gekust?" Vraagt Blake. "Wat hebben Louis en ik gedaan?" Vraagt Juul verbaasd als ze de woonkamer binnen komt lopen. "Zeg ja," zeg ik. "Nee," grinnikt ze. "Ah shit. Maar hebben jullie gekust?" Vraagt Casper. "Nee, What the hell mensen," zegt ze en gaat zitten. "Maar kijk, ik denk dat Antijn wel tot leven komt hoor," zegt Thomas en grijnst. "Ja, O my god. Ik zag het op twitter en insta. Zo lief," zegt Blake. Mijn wangen worden warm, ik kijk naar de grond en glimlach.

"Wacht, staat het op twitter en insta?" vraag ik geschokt. "Ja, ook dat die twee als mongolen gingen juichen en zingen," lacht mama. "Oh fuck," zeg ik zacht en pak mijn telefoon uit mijn kontzak. Ik ga naar twitter en zoek naar die berichten. Waarom gelijk? Ik bekijk het filmpje en glimlach.. eigenlijk is het nog best mooi en leuk. "Awh, kjoet," zegt Thomas en merk nu pas dat hij meekijkt over mijn schouder. Ik geef hem een stomp in zijn buik en ga op de bank zitten.

"Morgen ga ik effe sporten heur, alle chips er af trainen. Nah, geen slecht idee," zegt Juul en wrijft over haar buik. "Niet zo zeuren. Je bent zo dun als ik weet niet wat," zegt Casper. "Yea, sure," zegt ze sarcastisch. "Ik ga mee," zeg ik en kijk haar aan. "Een goed lichaam voor Martijn zeker," grijnst ze en lacht. "Ja," speel ik mee en knik. "Ah geweldig," zegt Thomas. "Ja, indruk maken he," zegt Juul overtuigend en duwt mij. "Altijd," grinnik ik en knik. "Slijmerd," zegt mijn moeder en zucht. "Ik doe niks," verdedig ik mezelf. "Jaja," zegt ze en schudt haar hoofd.

•~•

"Juul, stop effe met lopen," hijg ik en ga stil staan. Julia kan echt snel lopen, niet normaal erg. Ik zet mijn handen op mijn knieën en probeer op adem te komen. "Niet zo aanstellen," zegt ze en komt weer naast me staan. "'Niet zo aanstellen'. Kom op, je loopt super snel en dan verwacht je van mij dat ik je bij kan houden?" Vraag ik. "Ja, in Nederland loop je altijd sneller," zegt ze serieus. "In Nederland ja. Ik heb vakantie," zeg ik en zucht.

"Juul," zeg ik zacht en ga weer normaal staan. "Ja," zegt ze. "W-waarom was je zo down de eerste paar dagen?" Vraag ik voorzichtig. Ze slikt en we lopen door het parkje. "Die school maakt mij klein," mompelt ze. Maar serieus, dat kan je toch van je af zetten? "Dat kan je nu toch vergeten," zeg ik zachtjes. "Nee. Als je überhaupt al een één haalt, heb je al een deuk in je vertrouwen. Maar als er expres enen worden geven, verdwijnt het helemaal. Als je extra werk moet maken om je cijfer omhoog te halen en ze dan expres nog steeds een één geven, ben je radeloos," zegt ze en haar stem slaat over omdat ze bijna moet huilen. "Je gaat nu naar een andere school. Wees blij," zeg ik met een beetje hoop. "Dat is weg, maar," zegt ze probeert wat te zeggen, maar het lukt niet. "Maar wat?" Vraag ik en ga stil staan.

"Je weet toch dat ik voor een aantal vakken wel goed sta?" Vraagt ze en durft me niet aan te kijken. "Ja, Engels en bio," zeg ik zacht, "wat is daarmee?" Ze barst uit in tranen en schudt haar hoofd. "I can't," zegt ze huilen. "Wat? Julia vertel," zeg ik en er ontstaan ook tranen in mijn ogen. "I-ik ben sexueel verkracht door ze," zegt ze. "Wat?" Fluister ik niet begrijpend, wat denken die mensen wel niet? Ik trek haar in een knuffel, haar schouders beginnen te schokken. "Weten je ouders het? Sinds wanneer is dit bezig?" Ratel ik door. "Sinds dit jaar. Niemand weet het," huilt ze. "Jesus Julia, dit is zo slecht. Kom, we gaan nu naar huis en daar leg je alles uit. Niet hier," zeg ik verslagen en ik laat haar los. Ze knikt en veegt haar tranen weg. "Je had het serieus veel eerder moeten zeggen," zeg ik en we lopen het paadje af. Gelukkig zijn we niet zo ver van huis.

"Juul, serieus. Je moet echt aangiften tegen ze doen. Dit kan echt niet," zeg ik. "Ze vinden mij. Ze gaan iedereen die ik lief heb vermoorden. Annick, zo makkelijk is dit niet!" Zegt ze boos. "Dat weet ik! Maar wat zij doen kan ook niet. Juul, kom op," zeg ik zacht en kijk haar aan, haar ogen staan bang. "Wanneer is dit begonnen?" Vraag ik.

"Toen ik vroeg of ik de toets mocht overmaken," zegt ze zacht. "Wat zeiden ze?" Vraag ik. "Ze zeiden dat het anders kon. Het begon eerst met een normale knuffel. Maar het liep uit naar.." zegt ze en slikt. "Serieus?" Vraag ik met afschuw in mijn stem. "Ja, ik wilde het niet. Anders ging hij zeggen dat ik het wilde en dan is het erger voor mij. Meneer Smith begon. Maar hij is bevriend met meneer van Groningen," huilt ze. "Hadden jullie ook een trio?" Vraag ik. Gadver, het is echt verschrikkelijk dat ik nu in beelden denk. Iel. "Nee," zegt ze zacht. "Gelukkig," zeg ik opgelucht. Ik zweer, ik had ze iets aangedaan, erger dan dat ik nu wil doen. "Juul, ga nu naar je ouders. Vertel je verhaal en ga alsjeblieft aangiften doen," zeg ik smekend. Ze staart voor zich uit en slikt.

"Juul, ontwijk je daarom jongens?" Vraag ik zacht en voorzichtig. Ze knikt. "En Louis en Martijn?" Vraag ik zacht. "Die vertrouw ik, de jongens van hier ook," zegt ze zacht. Daar bedoelt ze mijn vader, Thomas, haar vader, Blake en Casper mee. "Ik vind Louis leuk, maar hij is ook één van de weinige waarbij ik me veilig voel. Hij heeft iets wat niemand anders heeft," zegt ze. Ik krijg een mega glimlach op mijn lippen, ze vindt hem leuk! "Oh kut," zegt ze en haalt haar neus op. "Maar serieus. Ga nu naar je ouders. Ik wacht wel," zeg ik en knik. Ze knikt en staat op. "Dank je," zegt ze zacht en loopt mijn kamer uit.

Jesus, dit is echt niet normaal. Dat mensen dit doen. Echt, dit moet stoppen!

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu