41

1.8K 57 5
                         

Een klein vraagje: hoe zien Annick en Julia er volgens jullie uit? Kwa uiterlijk.
Xx

Pov Martijn

Glimlachend kijk ik naar mijn telefoonscherm als ik een Snapchat van Annick open. Ze zit heel enthousiast op een OV fiets, maar ze moet hier, op Schiphol, wel over maximaal een half uur zijn om in te checken voor onze vlucht. Op het moment is ze ergens in Amsterdam, maar ze moet komen. Vanochtend zijn we aangekomen in Nederland en straks gaan we naar Birma. Ik stuur een selfie terug dat ze moet opschieten en kijk rond. Het is druk hier op Schiphol, echt druk druk. Toeristen en ja, dat ja. Ik leg mijn benen op de koffer van Annick en zucht. Twee woorden, negen letters: duurt lang.

Na een tijdje komt er iemand voor me staan. Ik kijk op en zie dat het Annick is. "Hey," zegt ze. "Hoi," zeg ik en sta op, "het duurde zooo lang." "Nee hoor. Één minuut geleden stuurde ik je een snap," lacht ze. Niet begrijpend kijk ik haar aan. "Die kut snap wilde nie versturen. Ik zat toen in de trein," zegt ze voor de duidelijkheid en geeft me onbewust een kus. "Ach zo," zeg ik. Ze glimlacht en pakt haar koffer. "Zat je lekker?" Vraagt ze. "Best wel," zeg ik en we lopen samen naar het gedeelte waar je kan inchecken. Ze grinnikt, "je krijgt de groeten van mijn tante. Ze vond het zo geweldig dat we samen zijn. Ze kon maar niet stoppen erover te praten." Ik grinnik, "doe de groeten maar terug." "Zal ik doet als ik haar weer zie," zegt ze en komt tegen me aanstaan als we in de rij staan. We maken er nu niet zo een groot probleem meer van, de wereld heeft toch al door dat we samen zijn.

Als we in de lounge zitten is het eerste wat Annick zegt: "ik verveel me. Wat gaan we doen?" "We zitten hier echt letterlijk twee seconden," zeg ik en kijk haar aan. Ze rolt haar ogen en legt haar hoofd op mijn schouder. Ze is gestrest of moe, dat merk ik aan haar. Ik sla mijn arm om haar heen en druk een kus op haar haren. Het is ook negen uur, vanochtend stonden we vroeg op. Ze pakt mijn pols vast en kijkt naar het armbandje wat ik van haar heb gekregen. Ze glimlacht en speelt er een beetje mee. Ik glimlach en blijf kijken naar haar. Ze zucht zachtjes en sluit haar ogen. "Ik moet me nog omkleden," mompelt ze. "Dan ga je dat doen," zeg ik zacht. Ze knikt en kijkt me weer aan. "Wil je nog iets te eten of te drinken?" Vraagt ze. "Kies maar iets als je wat ziet. Anders hoeft het niet," zeg ik. Ze knikt en staat op. Ze geeft me een kus en loopt met haar rugzak weg.

Ik ga onderuitgezakt zitten en pak mijn telefoon erbij. Ik like wat foto's op insta van fans en ga naar WhatsApp. Snel beantwoord ik wat berichtjes van vrienden en familie voordat ik naar de groepsapp ga met vrienden. Gelijk komt er een foto binnen van Annick. Ik open hem en grinnik; eten. Dat is het enige wat te zien is. Ik kijk op en zie haar met een glimlach weer naar me toe lopen. Ze heeft wat spullen in haar handen. En ze ziet er cute uit, zwarte yoga pants en een legergroene hoodie wat tot halverwege haar bovenbenen tot. Glimlachend komt ze weer naast me zitten en geeft me het bordje met eten. Ik kijk haar even aan en schud mijn hoofd. "Die mensen daar, ik wilde gewoon iets pakken en toen kwam er een vrouw naar me toe: 'wat wilt u hebben?', nou tadaa, ik hoefde niks te doen om het eten te pakken. Dit noem je nou service," zegt ze blij. Ik lach en geef haar een kus.

"Ik had nog een vraag," zeg ik zacht en ze kijkt me aan, "ik ga hierna op vakantie." Ze knikt. "Wil je mee?" Vraag ik. "Naar de Malediven toch?" Vraagt ze zacht. Ik knik. "Maar dat is duur. Kijk, het is niet dat ik niet mee wil. Maar ik heb geen monies," zegt ze en glimlacht voorzichtig. "Daarom vraag ik of je met mij mee wilt," zeg ik. "Ook dat wil ik super graag, maar het is zo veel geld. Je hebt al super veel voor me betaald... Het vliegen is al zo duur, moet je nagaan wat het verblijf kost. Het terugvliegen van vandaag kostte al wat geld, deze vlucht kost ook nogal wat. Al het eten en hotel gebeuren kost bovendien veel. Ik verdien dit niet eens in twee jaar bij de Starbucks," vertelt ze. "Snap ik. Maar ik hou van je en ik heb het geld ervoor," zeg ik zacht. "Ik wil niet dat je zo'n grote hoeveelheid geld uitgeeft aan mij," zegt ze. "Maar ik vind het niet erg, ik heb het geld toch. Ik heb gewoon een huisje voor twee geboekt, niets bijzonders," zeg ik lachend. "Oh," zegt ze zacht. "Als je niet mee wilt, is het ook niet erg," zeg ik meelevend. "Nee nee, ik wil mee. Maar het kost zoveel monies," zegt ze gelijk. "Ik heb het al betaald," zeg ik zacht. Nu begin ik te twijfelen of ze mee wilt.. Ze zucht zachtjes, "ik denk er nog over na." Ik knik en glimlach voordat ik haar een kus geef. "Ik hou ook van jou," zegt ze zacht.

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu