3

3K 114 28
                         

Pov Annick

Na een paar uurtjes slapen, word ik weer wakker. Ik pak mijn telefoon weer en gaap. Snapchat kan altijd, dus ik open mijn snapchat. Yeas ik zie mn eigen slaperige hoofd weer in de perfecte angle #not. Snel swipe ik de camera weg en bekijk ik een paar snaps totdat ik die van Martijn tegenkom. Wat? Ik kijk hem opnieuw en zie dat ik slapend in zijn verhaal sta met de tekst: 'she's cute when she's asleep'. Why? Why? Why? Ik ben totaal niet schattig als ik slaap.. Deze krijg je terug Smarty. Be ready for your payback...

Waarom ben ik zo slim, of hij zo dom? Hij laat zijn telefoon gewoon op het tafeltje liggen. Wauw. Ik pak zijn telefoon en ontgrendel hem met zijn duim. Hij luistert naar de radio, okay dan. Ik maak een foto van hem, hij slaapt, en zet hem in zijn verhaal met de tekst: 'cute little Smarty'. Wacht, laat ik het nog mooier maken. Slaapt hij nog? Ik kijk weer naar hem en hij slaapt nog. Spotify, waar sta je? Ik zoek door zijn telefoon en vind spotify in een mapje. K3.. Hmm. Goede keuze! Een vals glimlachje ontstaat op mijn lippen als ik een K3 playlist aanzet met alleen maar K3 liedjes. Voorzichtig leg ik zijn telefoon op zijn schoot en ga weer zitten op mijn stoel. Oh wat een oen Annick, hij lag daar helemaal niet. Naja.

Een aflevering verder van Orange Is The New Black, komt het ontbijt. Etaaah. Ik ga zitten en rek me uit. De stewardess klapt een tafeltje uit en zet mijn ontbijt op het tafeltje. "Dank u wel," mompel ik. Ze glimlacht vriendelijk en loopt weer weg. Net als ik een hapje van mijn broodje op heb, loopt mijn oom de cabine binnen. Hij glimlacht en begroet mensen. Martijn wordt langzamerhand ook wakker en gaat ook zitten. "Goeiemorgen," gaapt hij. "Goedemorgen," glimlach ik.

"Goedemorgen Nicky," zegt mijn oom, Klaas. "Morgen," zeg ik. Hij geeft me een snelle knuffel en hij komt, op het stuk van de stoel waar mijn benen liggen, zitten. "Hoe gaat het tijdens deze vlucht?" Vraagt hij. "Jaja, je doet je werk goed. De beste vlucht tot nu toe," zeg ik en glimlach overdreven. Hij grinnikt en knikt, "mooi zo." Langzaam eet ik verder, terwijl hij vertelt over Birgit, zijn vrouw, mijn tante. "Tante Birgit had serieus mee willen gaan met jullie, maar er was geen plek. Anders had ze nu bij mij geweest," zegt hij. "Tsja, Thomas en papa zitten ook niet op deze vlucht," zeg ik. "Echt niet?" Vraagt hij. "Nope, boekingsfout," zucht ik. "Lekker dan," zucht hij. "KLM he?" Spot ik grinnikend. "Ha ha ha," lacht hij sarcastisch.

"Maar hou je het nog vol?" Vraagt hij. "Ja hoor. Het duurt wel lang, maar dan kom je er wel," zeg ik en knik. Hij pakt een croissantje af en knikt. "Vreetzak, jij krijgt zo eten. Gun mij een croissant," zeg ik. "Nee," zegt hij en staat op. "Klaaas," zeg ik en kijk hem aan, "jij gaat mij jouw croissant gunnen." "Fijne vlucht en ik zie je nog wel," zegt hij. "Gierige flikker," zeg ik en zucht. Hij lacht even, legt zijn hand even op mijn schouder en loopt weg.

Het dienblad wordt weer opgehaald en we mogen wat te drinken bestellen. "Dus dat is je oom?" Vraagt Martijn. Ik knik, "de enige echte." "Wauw, is dat niet raar dan?" Vraagt hij geïnteresseerd. "Nah, ik merk het amper. Alleen dat ie soms langs komt en dat wij vaak onze tickets regelen op zijn vlucht waardoor hij dus ook mama vaker kan spreken. Maar meer niet," zeg ik. Hij knikt, "lijkt me chill." "Nou, zoals je zag: die flikker pikt eten," zeg ik. "Tsja, die heb je ook nog," zegt hij zacht lachend. Ik schud lachend mijn hoofd en rek me uit. "Het lijkt mij eigenlijk echt raar. Ik bedoel: vinden mensen het niet raar?" vraagt hij. "Ze denken wel vaak dat wij door hem op deze plekken worden neergezet, maar mijn ouders werken er ook hard voor. Hij heeft ons eigenlijk op deze vlucht als gewone gast dus zonder speciale stoelen. Ik krijg amper iets extra's," zeg ik. Hij knikt begrijpelijk.

"Wat doe jij eigenlijk allemaal als je een lange vliegreis hebt?" vraag ik en kijk naar hem. "Muziek maken, slapen, films kijken. Hoezo?" vraagt hij en kijkt mij aan. "Gewoon, ik heb geen idee wat ik moet doen," zucht ik en haal nonchalant mijn hand door mijn haar. "Aha," zegt hij zacht. It's getting awkward.. Wat moet ik doen? Juul zou zeggen: ga dan naar je ma of maak t nog meer awkward. Ik ga t denk nog meer awkward maken, want ik blijf zitten.

Na een tijdje doen we allebei weer onze eigen ding, zoals met Juul facetimen.

"Wees bli- Thomas flikker op!" Schreeuwt ze opeens. "Wat? Thomas?" Vraag ik gelijk. "Ja, het is uit met Kylie, ze ging vreemd. En nu is ie bij Casper en Blake, nu heb ik last van drie puberende puistenkoppen," zegt ze, "oh fuck, dat had ik niet mogen zeggen." Ze slaat haar handen voor haar mond en kijkt me onschuldig aan. Ik grinnik. "Ik dacht het al. Ze deed zo raar en ik heb haar nooit gemogen, en niet zo pesten, je moet even aardig zijn," zeg ik eerlijk. Ze knikt. "Maar wat doet ie dan?" "Hij heeft nu mijn oplader en mijn telefoon is leeg," ze zucht en rolt met haar ogen. "Tsja," zeg ik.

"Hey Nicky, je vermaakt je zo te zien?" Vraagt mama opeens. Ik haal één oortje uit en kijk haar aan voordat ik knik. "Je vriendje zit naast je, dus altijd," zegt ze. Juul begint keihard te lachen en ik zie in mijn ooghoek dat Martijn naar mij kijkt. "Dat is toch die jongen die op je achtergrond staat?" Vraagt ze. Het bloed stijgt al naar mijn wangen. "Je moeder," lacht Juul. Ik klap snel mijn laptop dicht en kijk mijn moeder duidelijk aan. Shiiiiit. "Mam, rot op," sis ik en leg mijn handen op mijn wangen. "Wat? Is het geheim?" Vraagt ze. "Mam ga weg," zeg ik. "Jaja," zegt ze en loopt weg. O my lord, hoe erg is dit? Je moeder laat je voor zwaar lul staan terwijl je crush naast je zit.

A Beautiful Flight ft Martin GarrixWaar verhalen leven. Ontdek nu