22. Justin

1.2K 64 0
                                    

22. Justin

In de week die volgde op de fysieke proeven van de eerstejaars zag ik Brooke nooit nog. Ze kwam bijna haar kamer niet meer uit. Waarschijnlijk was ze toen te druk bezig met haar kennisproeven. Heel moeilijk zijn die proeven niet. Een groot deel leer je al op de politieschool. Het is mij zelfs gelukt en ik haat studeren.

Op de laatste dag van de voorbereidingsweek zie ik haar wel weer. Ze zit in de bibliotheek en ik kan het toch niet laten om even bij haar langs te gaan. " Dag Brooke " zeg ik, met de nadruk op haar naam. Ze antwoord niet en blijft naar haar boek staren. " Je bent precies druk bezig met studeren. Ik had je niet als blokbeest verwacht " Ik plof me in de stoel naast haar en kijk mee in haar boek.

Ze zucht, klapt het boek dicht en steekt het in haar tas. Zonder iets te zeggen stapt ze weg. " Veel succes straks Brooke! " schreeuw ik haar nog toe, voor ze helemaal verdwenen is. Wat vind ik het toch leuk om haar te plagen.

Wat ik de hele week gedaan heb? Trainen vooral. Onze lessen zijn wel alweer begonnen. Alleen doe ik nog harder mijn best om indruk te maken doordat er een grote missie voorbereidt wordt. Iedereen kan geselecteerd worden. Natuurlijk gaan ze de beste van ons selecteren. Eén vrouw en één man. En ik ben er bijna zeker van dat ik die man ga worden.

Als eerstejaars had ik de beste proeven afgelegd van iedereen. Plus ik ben de beste laatstejaars. Niet alleen fysiek. Ook de test met de leugendetector werkte goed. Niemand merkt als ik lieg. En geloof me, daar heb ik al vaak genoeg op kunnen oefenen.

Ik loop door de gangen van de academy. Eigenlijk was ik van plan om naar boven te gaan maar ik besluit even langs de kantine te gaan. Het is nu het decor voor de kennisproeven. Vanuit de deuropening kijk ik de ruimte in. Brooke zit in één van de stoeltjes helemaal vooraan. Jammer. Anders had ik geprobeerd om haar af te leiden. Nouja, ze zal toch nooit genoeg zijn om geselecteerd te worden voor die missie. Alleen de beste krijgen zo een kans en zij is absoluut niet goed.

Ze heeft enkel geluk gehad bij de fysieke proeven, doordat ze de hulp kreeg van die tweedejaars. Anders was ze samen met haar vriendinnetje naar huis gegaan. Een tweede keer geluk heb je niet. En daar zal ze wel snel achter komen.

A/N: Vote/Comment/Follow

Undercover Agents [Book 1/2/3]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu