12. Brooke

1.3K 65 2
                                    

12. Brooke

De rest van de dag heb ik Sarah bijna niet gezien. Ze heeft de halve dag geslapen en toen ze eindelijk wakker was ging ze naar Shane. Daar zat ik dan ... Alleen in een grote academie zonder mijn beste vriendin. Top!

Daarnet schoof iemand een papier onder onze deur, waarop een mededeling stond van de school. Ik wist niet eens dat ze hier postbodes hadden! Op de brief stond meer informatie over morgen. Vanaf morgen krijgen alle eerstejaars toegang tot de trainingsruimtes van de school, om ons klaar te maken voor onze eerste test. De vecht-test. Hopelijk wil Sarah me wat helpen, want ik ben daar absoluut niet goed in. Geef mij maar de kennis-test.

Gelukkig hebben we ook een week de tijd om te oefenen. Ik had natuurlijk liever nog wat langer de tijd gekregen maar ik ben blij met elke dag die ik krijg.

Nu ik zo aan Sarah denk, bedenk ik me pas dat ik misschien nieuwe vriendinnen moet beginnen maken. We zijn hier nu toch al een dag en ik denk niet dat ik het hier ga overleven als zij de hele tijd bij haar nieuwe vriendje zit ...

Ik bekijk mezelf even in een spiegel. Mijn bruine haren heb ik in een paardenstaart gedaan en een beetje make-up zit op mijn gezicht. Niet teveel, zodat het niet lijkt alsof ik echt hopeloos ben. Alhoewel ik dat best ben. Normaal zijn Sarah en ik altijd bij elkaar en nu verkiest ze die jongen boven mij. Zo een grote schok is het niet voor mij, ik had het al gezien het eerste moment dat die twee bij mekaar waren.

Zodra ik de kamer verlaat lopen er verschillende mensen voorbij mij. Geen enkele van hen spreek ik meteen aan. Snel loop ik de trap af, naar beneden waar er een paar gemeenschappelijke ruimtes zijn. In één van die ruimtes ga ik in een zeteltje zitten. Al snel komt er een meisje naast me zitten. " Eerstejaar? " vraagt ze me. Ik knik even, voor ik het meisje goed bekijk. Zwart haar, zwarte nagellak, zwarte kleren. Alles zwart. Zelfs de piercings die in haar lippen zitten.

" Aangenaam, Stacey. Stace voor de vrienden " Ze steekt haar hand naar me uit en ik neem hem aan, voor ik hem schud. " Brooke, aangenaam " zeg ik op mijn beurt. " Ben je je al aan het voorbereiden op de proeven? " vraagt ze me. Ze leunt wat achterover in de stoel en kijkt me vragend aan. Ik schud meteen mijn hoofd. Ik ben me er inderdaad nog niet op aan het voorbereiden. Ik hoop nog steeds dat Sarah me wil helpen.

" Waarom niet? Is vechten niet je sterkste kant? " vraagt ze me. Ook op die vraag is mijn antwoord nee. " Dan heb je geluk, Brooke ... Aangezien ik een tweedejaars ben weet ik precies wat ze je laten doen tijdens de vecht-proef. Alleen geef ik die hulp niet aan iedereen natuurlijk. " Toen ze begon te vertellen had ik al een gevoel dat er een ' maar ' aan zou zitten. " Wat moet ik doen? " vraag ik. Nu begin ik echt hopeloos te klinken. Alles wil ik doen voor een beetje hulp.

" Een vriendin van mij is zomaar gedumpt door een laatstejaar als een hoop afval. Vanavond gaan we hem terugpakken " Een grijns siert haar gezicht. " En wie is die laatstejaar? " vraag ik haar nieuwsgierig. De enige laatstejaar die ik ken is Shane. En van hem heb ik niet echt een goed beeld.

Dan zegt ze zijn naam. Hij komt me bekend voor. " Agent 059. Beter bekend als Justin "


A/N: Justin heeft zich weer misdragen haha :p En de relatie tussen Sarah en Brooke is niet meer zo goed :(

Vote/Comment/Follow

Undercover Agents [Book 1/2/3]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu