6. Brooke

1.3K 65 1
                                    

6. Brooke

Een bel weerklinkt in het gebouw. Sarah en ik kijken elkaar niet-begrijpend aan. Wacht eens ... Het meisje van daarnet had iets gezegd over het feit dat we naar de ontmoetingsruimte moesten komen na een halfuurtje. Misschien is dat de reden van de bel? " Volgens mij moeten we naar de ontmoetingsruimte " zeg ik en Sarah knikt instemmend. Samen met haar loop ik naar beneden. En als we daar aankomen merken we dat we één van de laatste zijn. We volgen de stroom mensen naar een andere ruimte. Ik moet op de tippen van mijn tenen staan om iets te kunnen zien. Gelukkig lukt het net.

Een man staat voor ons. Hij schraapt zijn keel en begint waarschijnlijk aan een lange uitleg. " Als eerste wil ik jullie hartelijk welkom heten op onze Academie. Hier gaan we jullie opleiden tot sterke undercover agenten! Natuurlijk zullen jullie hard moeten werken. De belangrijkste zaken vinden jullie in jullie brochures op jullie kamer. Alleen wil ik wel nog toelichting geven bij de proeven. Volgende week is er al een gevechtsproef. De andere proeven zijn nog een gesprek met de leugendetector en een gevechtssimulatie. Als iemand niet slaagt voor een proef moet diegene onmiddellijk van de campus vertrekken. Straks zullen jullie een stapeltje boeken vinden op jullie kamer. Volgende week wordt het examen afgenomen. Alles moet worden gekend " Hij laat een pauze om alles tot ons te laten doordringen. Er is maar één zinnetje dat zich in mijn hoofd blijft herhalen. Als iemand niet slaagt voor een proef moet diegene onmiddellijk van de campus vertrekken. Het is dus echt van belang dat we veel werken en zorgen voor weinig afleiding!

Mijn blik gaat kort naar Sarah die me bezorgd aankijkt. Ik ben dus niet de enige die zich zorgen maakt. Als de directeur weer begint te spreken kijk ik terug naar voor. " Natuurlijk willen we jullie ook laten kennismaken met jullie nieuwe toekomst. " Diegene die achter hem verspreidt stonden, waarschijnlijk andere studenten gaan mooi op een rijtje staan. " We zijn hier in één van de trainingsruimtes. Onze laatstejaars gaan jullie laten proeven van hun kunsten. " De man begint alle agenten-namen af te gaan en ik bekijk ze één voor één. Ze zien er allemaal zo professioneel uit. Daarentegen ben ik een kleuter. " Deze laatstejaars gaan jullie een voorproefje geven want jullie mogen verwachten " Met die zin eindigt hij, want hij gaat opzij staan. 2 agenten stappen uit het rijtje en gaan tegenover elkaar staan. Ze schudden elkaar de hand en gaan dan in onze positief staan.

Voordat ze beginnen heb ik absoluut geen idee wat ik zou kunnen verwachten. Gaan ze echt vechten of is het meer zo een show-gevecht? Alsof er een zacht signaal geweest is komt de ene in actie. Hij probeert de andere onderuit te halen, maar die is sneller en geeft hem een mep tegen zijn ribben. Mijn adem stokt in mijn keel. Zelfs vanop deze afstand zag dat er pijnlijk uit! Zo blijft het gevecht doorgaan, de ene geeft een mep en de andere probeert het te ontwijken. Tot één van de twee begint te bloeden en ze het gevecht stoppen. Ik heb wel wat medelijden met hem. En dan wordt de naam afgeroepen van de winnaar: " Agent 059, dames en heren! " Hij steekt zijn handen in de lucht en kijkt ons met een grijns aan. Die is precies ook wel vol van zichzelf!


A/N: Vote/Comment/Follow

Undercover Agents [Book 1/2/3]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu