İstanbul'un Perili Köşkleri

343 8 0
                                    

'Normal dışı', 'normal ötesi' anlamına gelen 'paranormal' olaylar herkesi değilse bile pek çok kişiyi esiri edebiliyor

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

'Normal dışı', 'normal ötesi' anlamına gelen 'paranormal' olaylar herkesi değilse bile pek çok kişiyi esiri edebiliyor. 

Tarih boyu dünyanın pek çok yerinde 'tekinsiz' olarak adlandırılan tarihi binaların, yapıların yıllarca dilden dile dolaşan hikayeleri olduğunu bilmeyenimiz yok. 

Üzerine filmler yapılan bu tür gaipten gelen ses ve olayları anlatan hikayelerle büyümedik mi hepimiz? "Oraya yaklaşma, perili ev o!" cümlesini duymayanımız var mı? İster cin, ister ölmüşlerin ruhu var orada denilsin, bu tür olaylarla birlikte anılan pek çok bina bulunuyor, hem Türkiye'de hem de dünyada... 

Bu binalar içlerine kimseyi kabul etmemeleriyle ünlüler. Onları merak edip yaklaşanların ise duydukları, gördükleri korku filmlerinde rastlanır türden. 

İstanbul Bakırköy'deki perili köşk, Molla Zeyrek Camii, Kapalıçarşı'daki Bedesten, Beylerbeyi'ndeki Cemil Molla Köşkü ve Rumelihisarı'ndaki perili köşk bunlardan sadece birkaçı.

İşte İstanbul'un bugün bile tedirgin eden tekinsiz mekanları ve hikayeleri...

Geceleri çığlıkların duyulduğu Molla Zeyrek Camii

Zeyrek Camii, İstanbul'un fethinden sonra Pantokrator Kilisesi'nin camiye çevrilmesiyle ortaya çıkmış. 

Fatih Zeyrekhane bölgesinde bulunan caminin bugün park haline getirilmiş arazisine bakan sokak çok esrarengiz. Çocukluğu orada geçenler, parkın eskiden ahır olduğunu söylüyor. Ahırın içindeki kuyu ve altındaki mahzen ise herkesin korktuğu bir yermiş. 

Geceleri ahırdan çığlık sesleri duyulur, hayvanını bağlayanlar akşamları buraya girmeye çok çekinirmiş. Ahırın altından Ayvansaray'a bağlanan bir de tünelin varlığından söz edilirmiş.

Şimdiyse ahırdan iz kalmamış. Onun yerinde manzarası güzel bir park var. Ama geceleri oradan çığlık seslerinin duyulduğunu iddia edenler hala mevcut.

 Ama geceleri oradan çığlık seslerinin duyulduğunu iddia edenler hala mevcut

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Cemil Molla Köşkü

Sahibine felaket getiriyor

Kuzguncuk'tan Beylerbeyi'ne giderken tünele girmeden sağ tarafınızda yükselen beyaz-bordo ahşap yapı şu anda büyük bir müteahhitlik şirketinin genel merkezi. 

Gizemli ilimler ve Sırlı olaylarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin