İnsanın Akıl Almaz Gücü: Durugörü

568 7 0
                                    

Beş duyusunu kullanmadan ya da bu duyuları aşarak, olanı biteni biliveren birçok insan bulunduğunu biliyoruz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Beş duyusunu kullanmadan ya da bu duyuları aşarak, olanı biteni biliveren birçok insan bulunduğunu biliyoruz. Bunların bir bölümü geçmişteki, bir bölümü o andaki olayları, bir bölümü de gelecekte olacakları biliyorlar.

Bunlara inanmayanlar olabilir; ama ortada tanıklar var, onlar gördüklerini unutmuyorlar... Denemeler yapılıyor. Konu bilimsel yönden araştırılıyor; didik didik ediliyor... İşte olaylardan bazıları...

Dünyanın Her Yanını Görüyor

ABD'de California'daki Stanford Araştırma Enstitüsü'nün doktorlarından Russell Targ ve Harold Puthoff'un çalışma odalarındaki telefon çaldı. Bu iki doktorun, duyu dışı algılama konusundaki araştırmalarını işitmiş olan kuşkucu bir bilim adamı, onları bir denemeye çağırıyordu.

Telefondaki bilim adamı, Targ ve Puthoff'un deneylerinde kendisinden yararlandıkları Ingo Swann adlı bir medyumun, coğrafi enlem ve boylamı verilen yerleri tanımlayabileceğinden söz ettiklerini işitmişti...

Deney için bir araya geldiler. Swann'den 49°20' güney enlemi ile 70°14' doğu boylamının kesiştiği yerde "görebildiklerini" anlatmasını istediler. Medyumun haritaya bakması kuşkusuz söz konusu değildi.

O yerde, kayalık bir ada gördüğünü söyledi. İklim soğukmuş ve adada yapılar varmış. Yapılardan biri turuncu renkliymiş ve önlerinde birkaç yük aracı duruyormuş. 

Swann, kıyı şeridini de betimledi. Sözlerini, adanın belirli noktalarını bir harita taslağı üstünde işaretleyerek sürdürdü.

Medyumun anlattıkları bütünüyle doğruydu. Kuşkucu bilim adamının verdiği enlem ve boylam, Hint Okyanusu'nun güney kesimindeki Kerguelen Adaları'nın üstüne düşüyordu. 

Adalar, Fransız güney ve güney kutup bölgeleri yönetiminin bir parçasıydı ve üst atmosferin incelenmesiyle ilgili bir Fransız-Sovyet ortak araştırma projesinde üs olarak kullanılıyordu.

Adalar, Fransız güney ve güney kutup bölgeleri yönetiminin bir parçasıydı ve üst atmosferin incelenmesiyle ilgili bir Fransız-Sovyet ortak araştırma projesinde üs olarak kullanılıyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kerguelen Adaları

Swann'in betimlediği yapıların çoğu adadaydı ve onun bu konuda önceden bilgisi bulunmasına olanak yoktu.

Gizemli ilimler ve Sırlı olaylarWhere stories live. Discover now