Gençlere kurulmuş vahşet tuzağı: Satanizm

250 7 2
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Son yıllarda ülkemizde, özellikle de bazı gençlerimiz arasında, dinimize, mânevî değerlerimize ve geleneklerimize aykırı bir takım inançların ve akımların yayıldığı görülmektedir.

Bu durum, bir yandan gençlerimizi sonu intihâra kadar varan çeşitli bunalımlara; diğer yandan da toplumumuzu derin karmaşaya sürüklemektedir. Bu akımlardan birisi ve belki de en tehlikelisi Satanizm'dir.

Kelime olarak Şeytan'a inanma, tanrı diye tapınma anlamına gelen "Satanizm", yani Türkçesi "Şeytancılık", bir modern protesto hareketi olarak Hristiyanlığın ve bütün dinlerin ortaya koyduğu kutsal değerlere karşı bir başkaldırıyı temsil etmektedir.

Aslında Satanizm'in günahı öncelikle Hristiyanlığa aittir. Çünkü Hristiyanlık'ta teslis, aslî suç, çarmıh gibi akıl ve mantığın zorlanacağı birçok hususlar bulunmaktadır. Bu anlamda Satanizm, özel olarak Hristiyanlığa, genel olarak da bütün dinlere karşı bir "alternatif din" arayışlarından birisidir.

Satanizm'in Tarihçesi:

Satanizm 1960'ta, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde Anton Szandor Lavey tarafından kuruldu. Lavey 1966 yılında "Şeytan Kilisesi"ni kurdu ve "Satanik İncil"i yazdı. Ancak Satanizm'in temelleri 1900'lerin başında "Büyük Canavar" lakaplı Aleister Crowley tarafından atılmıştı.

Crowley'in felsefesinin temelini, "Ne istiyorsan onu yap" düsturu oluşturuyordu. Buna göre insan, hiçbir kural tanımaksızın, içinden ne geliyorsa onu yapmalıydı. Örneğin birine kızmak ve hatta onu öldürmek istiyorsa onu hemen yapmalıydı.

Ancak bu tür fikir ve eylemin toplumda büyük bir karmaşaya yol açacağı şüphesizdir. Çünkü kötülük, sonuçta kişinin kendisine de zarar veren bir eylemdir.

Satanizm Türkiye'ye 1980 yılında Amerikalı bir ressam tarafından getirildi. Türkiye'de önceleri İnternet kanalıyla tanınan Satanizm, sonraları bazı Satanist black metal ve heavy metal grupları ve masum arkadaşlık ilişkileri aracılığıyla gençler arasında yayıldı.

Satanist olaylar ülkemizde 1998 yılında iki Alman Lisesi öğrencisinin Ataköy'deki intiharları ile ilk defa adını duyurdu ve günlerce tartışıldı.

Batıda işçi ailelerinin çocukları arasında ortaya çıkan bir akımın ülkemizde nasıl olup da varlıklı kesimin çocukları arasında yayıldığı, hâlâ tahlîle muhtaç bir konudur.

Tanrısız ve Maddeci Bir Din

Satanistler, materyalist (maddeci) ve ateisttirler (bir tanrıya inanmazlar), her türlü dinî değerlerle mücadele ederler.

Bu açıdan Satanizm, dinin toplum hayatından çıkartılmaya çalışılmasının ne kadar büyük bir tehlike olduğunu ve böyle bir girişimin toplumları ne büyük felaketlerin içine ittiğini bir kere daha göstermesi açısından ibret vericidir.

Gizemli ilimler ve Sırlı olaylarWhere stories live. Discover now