Hz. Davud'un Kılıcı ve Kitabesi'nin Sırrı

2.2K 15 0
                                    

Bir zamanlar adeta dünyanın idare merkezi olan ve asırlarca bu vasfını sürdüren Topkapı Sarayı... Bugünkü adıyla ise Topkapı Sarayı Müzesi...

Dünyanın manevi başkentlerinden biri olan İstanbul'da, Sarayburnu sırtlarında muhkem bulunan bu müzenin "kutsal emanetler" bölümünde öyle bir parça muhafaza ediliyor ki, o parça, taşıdığı gizemi yıllardır koruyor.

Onun sırrı yıllarca birçok araştırmacıyı peşinden sürükledi ama kimse henüz bu gizemi çözemedi.

Hz. Davut peygambere izafe edilen kılıç ve onun bir çeşit kripto metodu ile yazılmış kitabesinden bahsediyoruz. 

İlginç olan ise kitabede, sadece geçmişte kılıcın başından geçmiş olanlardan değil, gelecekte geçecek olanlardan da bahsetmesi.

Kehânetlerin bir kısmı gerçekleşti:

Osmanlı'nın (Yavuz Sultan Selim dönemi) Mısır'ı fethedeceği otuz yıl öncesinden yazılı olarak kehanet edilmiş ve "Mısır Fethi" kitabedeki gerçekleşmiş kehanetlerden biri... 

Kitabe, Osmanlının bitişini de haber veriyor. Ama bizler için asıl merak konusu olan, ondaki, geleceğe ait büyük kehanetin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği.

Kılıcın serüvenin nasıl başladığı, ilk olarak Topkapı Sarayı Müzesinin eski Sabık Müdürü Tahsin Öz tarafından yazılan ve 1953'te yayınlanan "Hırka-i Saadet Dairesi ve Emanat-ı Mukaddese" isimli kitapta gündeme geliyor.

"Emsaline Tesadüf Edilemeyecek" (Benzerine Rastlanamayacak) Bir Kılıç:

"Emsaline Tesadüf Edilemeyecek" (Benzerine Rastlanamayacak) Bir Kılıç:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu kitabın 38. ve 39. sayfalarında kılıç ve kitabesiyle ilgili eski müze müdürü Tahsin Öz'ün yazdıklarını aynen aktaralım:

"Bu kılıç, envanteri yapılmak üzere açıldığı sırada, tabanı diğer kılıçlara nazaran daha kalın bir pas tabakası altında idi. Mütehassıs memurlar eliyle temizlenince, üzerinde insan resimleri ve yazılar bulunmuş ve bunların etüd mevzuu olduğu belirmiştir.

Kılıcın kabzası ağaç üzerine siyah meşin kaplı ve balçağı demirdendir. Uzunluğu 101 santimdir. Tabanı geniş iki ağızlı ve ucu sivridir. 

Tabanın kabzaya yakın kısmında bir insan resmi bulunmakta olup bir elinde kılıç ve diğer elinde bir kafa tutmaktadır. 

Bunun altında gayet yüzden hâk edilmiş Arabça bir satır bulunmakta olup yazıların arasında cinsini tesbit edemediğimiz (belki Nabatî) bir çeşit yazı daha bulunmaktadır.

Son satırda Davud, Süleyman, Musa, Harun, Yuşa, Zekeriyya, Yahya, İsa, Muhammed isimleri okunabilmektedir.

Bu kılıcın demiri beyaz madenden olup fevkalâde keskin ve emsaline tesadüf edilemeyecek bir hususiyet arzetmektedir. Ancak üzerindeki kısmen okunabilen yazılardan mahiyetinin tesbiti imkâsızdı.

Gizemli ilimler ve Sırlı olaylarWhere stories live. Discover now