9.kapitola

1.2K 76 2
                                    

Na snídani bylo dnes doopravdy živo, když jsme s Lily seděly naproti sobě a do Velké síně přišli Poberti, ale tentokrát s nimi byl i Peter. Šli směrem k nám. Všichni se na mě usmívali.

"Ahoj Perlo, jak se máš?" zeptal se mě James s úsměvem.

"Odpal Pottere. Říkala jsem ti, že s tebou budu mluvit, až peklo zamrzne..." řekla otráveně Lily aniž by si všimla, že James nemluvil na ní.

"Promiň, ale to nebylo na tebe, Evansová..." řekl omluvně, ale s posměchem v hlase. Sirius si sedl vedle mě a mrkl na mě a podal mi nějaký papírek.

"Uniklo mi něco?" zeptala se Lily sama sebe, když mě Poberti obklopovali zleva i zprava.

"Mám se fajn, a co vy?" koukala jsem zleva doprava abych je viděla všechny a pomalu jedla kus jablka.

"Já super..."odpověděl mi Jimmy.

"Jde to, a ty Lily?" podíval se na ní Remus.

"Já se mám skvěle - dneska máme první hodinu proměny.. Minnie bude řvát jak divá..." usmál se lišácky Sirius.

"Já taky super..." řekl nepřítomně Peter.

"Reme, mám pro tebe tu knížku, co jsi mi půjčoval v červnu.. Byla velmi poutavá. A mám pro tebe ještě jednu, která by se ti mohla líbit.." usmála se na Remuse a z tašky mu podala dvě tlusté knížky. Remus si je vzal a uložil si je do své tašky.

"Bacha - zmijozelští nadutci..." obrátil se Sirius ke dveřím a vážně. Dveřmi vešli nejdřív Fred s Alicí, zamilovaní až po uši a hned za nimi čtyři zmijozelští. Bezpečně jsem poznala jen Narcisu a Malfoye. Tvářil se totiž úplně stejně, jako Draco. Ty další jsem neznala.

"Kdo to je...?" zeptala jsem se, abych byla v obraze.

"Perlo, to je moje sestřenice Narcisa- ta blondýna, Lucius Malfoy - ten peroxidní vůl, můj idiotský bratr Regulus a jedna z mála fajn holek ze Zmijozelu Lucinda Talkalotová..." řekl s jistým rozporem v hlasu. Nevím v čem ten rozpor spočíval, ale zajímalo mě to.

"Proč jí říkáte Perlo?" zeptala se Lily skoro rozčíleně.

"Evansová... Ona se k nám Mia jaksi přidala. Včera večer potvrdila členství.." drknul do mě Sirius.

"Nejste si moc podobní, na to, že jste bratři..." řekla jsem, když jsem si jeho bratra pořádně prohlédla.

"Jak - Potvrdila členství? Jak Přidala k vám?! Mio, co to má být?" zeptala se skoro hystericky Lily.

"Lily, vysvětlím ti to později..." řekla jsem a koukala jsem na ni, jakoby to byl Harry a já mu zkoušela vysvětlovat látku...

"Dobře... Ale já už asi půjdu. Nechci vyvolávat hádky.."

"Dobře ahoj." usmála jsem se. Bylo mi ale divné, že se ti zmijozelští nehnuli ze dveří. Lily už byla skoro u vchodu. Už procházela kolem nich, ale Malfoy ji shodil na zem. James okamžitě vyskočil a běžel za ní. Já, Sirius, Remus a dokonce i Peter jsme šli taky.

"Malfoyi! Ty idiote - čum kam šlapeš..." řval James a pomáhal Lily vstát.

"Pottere, to ta tvoje mudlovská šmejdka by se měla líp koukat kudy chodí. Málem srazila Narcisu na zem..." řekl namyšleně a vzal Narcisu kolem pasu.

"Malfoyi, byla od ní dost daleko a tys to solidně přehnal.." naštval se Remus. Podívala jsem se na Reguluse a bylo na něm nepatrně znát, že by nejradši zmizel.

"Lupine, dej si pohov.. A kdo je tohle?" usmál se ten vůl na mě. Jestli jsem někdy řekla o Dracovi něco špatného, beru to zpět. Jeho otec je mnohem horší. Vždyť - on s Narcisou chodí a čučí na mě takhle?

Love between times Where stories live. Discover now