1.kapitola

1.4K 89 0
                                    

Ozvala se ohlušující rána a já kolem sebe cítila vánek. Otevřela jsem oči a zjistila, že jsem v Příčné ulici. Na sobě jsem měla kraťasy a volnou mikinu. Tak to by mě nenapadlo. Musím vypadat hloupě. Sáhla jsem si do kapsy mikiny. Měla jsem tam svou tašku, jejíž vnitřek jsem zvětšila kouzlem, takže jsem tam měla úplně všechno. Vlastně jsem tu tašku zhruba před měsícem ztratila. Zajímalo by mě, v jakém ročníku jsem, protože na to jsem se nějak zapomněla zeptat. Musím najít buď, kluka podobného Harrymu, nebo kluka s nádhernýma očima a delšími vlasy, nebo kluka s hnědýma očima a vlasy a s jizvami na obličeji. Potom je tu ale eště jedna možnost. Můžu najít někoho ze zmijozelu, ale od nich nikoho neznám a netuším, kdo by tam měl být se mnou v ročníku. Profesor Snape! Teda... Severus Snape. Hledám kluka s černými, mastnými vlasy a velkým, křivým nosem. Šla jsem k obchodu se sladkým. Když jsem chtěla vejít, někdo mě srazil na zem. Doufala jsem, že to je někdo z lidí, které se snažím najít. Podívala jsem se na tu osobu. Byla to dívka. Zrzavá dívka se zelenýma očima. Tyhle oči já znám. Jsou to Harryho oči! Tohle je Harryho matka!

"Moc se ti omlouvám... Jsi celá?" zeptala se starostlivě. Mohla být úžasná máma. Pro Harryho ta nejlepší.

"Ano... Byla to moje vina... Mohla bys mi pomoc? Hledám někoho jménem Remus Lupin... Jsem v bradavicích nová a bylo mi řečeno, že jsem s ním v ročníku..." musela jsem se zeptat. Bylo mi jasné že je s ním v ročníku i ona.

"Sice netuším kde je, ale jak ho znám, šel se podívat támhle do toho knihkupectví... Zrovna jsem tam měla namířeno, takže můžeme jít spolu... Mimochodem, jsem Lily, Lily Evansová..." řekla když jsem se zvedla.

"Hermiona Grangerová... Jen mám dotaz... Ve kterém ročníku je Remus...?"

"No, je se mnou v sedmém..." řekla a vydala se směrem knihkupectví. Vyvalila jsem na ni oči.

"Sedmém?! Já mám být v šestém! Nemůžu si dovolit zameškat celý rok!" ječela jsem šeptem. Lily se na mě usmála.

"Můžu tě doučovat... Jestli spolu budeme na pokoji, bude to bezva." pousmála se a vešla do knihkupectví. Kolikrát už jsem to slovo použila? Lily znám sotva pět minut a zdá se mi sympatická.

"Moc ti děkuju. Doopravdy moc děkuju. Jak vypadá ten kluk, co ho hledáme?" zeptala jsem se.

"Hnědý vlasy, oči, starší oblečení, jizvy po obličeji... Většinou s ním jsou dva tupci. Jeden se neumí učesat a ten druhý neumí spát sám..." protočila oči. Který z těch dvou je Sirius? Třeba ten neučesaný. Najednou mě Lily vzala za ruku a táhla mě za někým s ošoupaným kabátem. Zaťukala mu na rameno a on se otočil.

"Ahoj Lily!" usmál se. Vypadal šťastně. Nikdy jsem ho tak neviděla. Proč taky. Je mu sedmnáct a jeho přátelé žijí a jsou spokojení.

"Ahoj Johny, tohle je Hermiona Grangerová..." ukázala na mě a usmála se eště víc. Remus John. Už chápu ten nápis na kufru. R. J. Lupin. To už ale určitě došlo každému.

"Ahoj Hermiono, jsem Remus Lupin, což už asi víš..." nervózně se poškrábal na zátylku.

"Ahoj... Bylo mi řečeno, že jsi primus, takže bys mi snad mohl pomoc... Já, no očividně jsem vynechala ročník, takže netuším kde si mám co pořídit..."

"Tak pojď... Kouknem se po učebnicích a všem ostatním..." usmál se.

"Tak se mějte vy dva, já si jdu koupit eště nějaké knížky a pak se uvidíme." rozloučila se Lily a nechala nás tam.

"Měj se!" křikli jsme s Remusem náraz. Chvíli na to jsme se začali trochu smát.

"Takže potřebuješ učebnici na přeměny, bylinkářství, jadnovidectví a na lektvary si je máme letos taky pořídit... Všechny najdeš tady.." usmál se a podal mi je všechny. Sám vzal od každé po třech.

Love between times Where stories live. Discover now