4.kapitola

1.2K 83 0
                                    

Vzbudilo mě náhlé ochlazení vzduchu kolem mě. Zjistila jsem že to je způsob, kterým Alice budí spolubydlící. Krade jim peřiny! Já pod ní měla takové hezké teplo. Ale jenom jsem se zasmála a šla se upravit.

"Tak jak se ti spalo? První noc na nový škole.. Úžasný nebo hrozný?" ptala se Lily, když jsem vylezla z koupelny.

"Bylo to fajn. Úžasné a pohodlné matrace. Vážně fajn..." samozřejmě jsem vynechala to že jsem většinu času probrečela...

"První hodinu máme obranu... Tak jdeme na snídani.."

"Dobře... Cestou se od vás dvou odtrhnu. Čeká na mě jistá osoba..." pousmála se Alice. Že by Frank? Problesklo mi hlavou.

"Že by Frank? Nebo Callista?" zeptala se Lily. Už chápu proč mi všichni říkali, že jsem Lily podobná. Vzhledem se jí podobá spíš Ginny. Ale povahově já.

"Oba. Ale nejdřív Frank..." prohrábla si své krátké vlasy.

"Tak honem...!" usmála se Lily a tak jsme teda šli. Ve společence seděl mile vypadající kluk s tmavými vlasy, o něco delší než má Alice, ale i tak byly krátké. Jakmile uviděl Alici, usmál se a už natahoval ruce, aby jí objal. Ona udělala to samé co on a už k němu běžela a skoro na něj skočila.

"Vidí se tenhle školní rok poprvé. A to spolu trávili většinu prázdnin..." Řekla Lily potichu.

"Práva láska se prostě nedá popřít. A co ty? Ty máš někoho takového?" zeptala jsem se zvědavě. Je pravda že je to zbytečný, protože vím s kým skončí, ale zajímá mě jestli byl i někdo jiný.

"No, je tu jeden kluk z Havraspáru... Chvíli se mi jevilo že o mě má zájem, ale to asi ne..." Najednou byla rudá jak rajče.

"A kdo je ten šťastný?"

"Jmenuje se Sebastian. Má krásný oči a hrozně roztomilý úsměv." rozplývala se.

"Sebastian Stevenson?"

"Ty ho znáš?" zeptala se Lily šokovaně.

"Vlastně ne, ale je to můj bratranec..."

"No panejo.." Lily se usmívala jako sluníčko.

"Co mi o něm povíš?" zeptala jsem se.

"Má tmavě hnědé vlasy, které si asi moc nečeše, protože je má většinou rozcuchaný. Je chytač kolejního famfrpálového týmu a líbí se hrozný spoustě holek. Je velmi milý a chytrý." zasnila se Lily.

"Tichošlápku, Náměsíčníku, já to věděl! Ona mě miluje!" ozvalo se za námi. Podle hlasu to byl jasně James.

"Moc si věříš. Lily mi vyprávěla o mém bratranci. Sebastianu Stevensonovi."

"Cože? Ten havraspárskej debil je tvůj příbuzný? Tak to tě lituju." zasmál se James.

"Furt lepší než kdybys byl můj příbuzný ty.. Dvanácteráku." zasmála jsem se pro změnu já. James na mě vytřeštil své hluboké hnědé oči, jako bych byla mozkomor, ale pak se mu vrátil výraz na který jsem zvyklá od Harryho. Byl to výraz naprosté lhostejnosti. A s tím pohledem si to namířil přímo ven ze společenky. Sirius na mě po cestě ven koukal a Remus se jen usmál a odešel.

"Panečku holka, ty jsi vážně úžasná. Líp by se ho nezbavila ani Alice.." řekl kluk, kterého dnes vidím poprvé, když jsme seděli u snídaně.

"Děkuju, ale asi jsem přeslechla tvoje jméno..."

"Jmenuju se Robin." usmál se a podal mi ruku. Já jí přijala a usmála jsem se. Zdálo se že se mnou flirtuje, ale byla to příjemná změna oproti : Hefmiomo buheš fo jeftě jíft? Od Rona a :Ta Cho dnes vypadá krásně... Od Harryho. Nebo Zmlkni Grangerová, což jsem nejčastěji slýchávala od Malfoye.

Love between times Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang