20.

952 43 4
                                    

Určitě si pusťte tu písničku, je skvělá, i když video nesouvisí s timto příběhem. A omlouvám sa za spoiler k seriálu (video).

Jdeme pomalu zase ke starostovi. Culí se na nás, teda hlavně na Lucy. Kéž bych mu mohl jednu fláknout. "Jde to dobře dámy a pánové. Dnešní zkouška bude pro nás obzvláště zábavná." křikl do megafonu. Tak to pro nás nevypadá dobře. "Budeme potřebovat, aby jste si Natsu, Lucy každý vybral jednu osobu která je schopná se o vás postarat, ne, uděláme to lepší..." What? Co to kecá, Lucy mě podvědomě chytla za ruku. "Fairy tail, vyšlete sem ke mně tři ženy či dívky a tři může, kteří jsou našim snoubencům nejbližší!" Rozkázal starosta. Těch šest "vyvolených" se k němu navalilo jako velká voda. Za dívčí pohlaví to byla Wendy, Carle a samozřejmě Erza a za chlapy Gray, Happy a Gajeel. No super, tak to jsem zvědav, co se bude dít. "Tak a teď z vás vylosujeme, kdo bude hlídat Lucy a kdo Natsua." vykřikuje ten kretén. "Počkat! Gajeele, bude lepší, když tu budu já než ty." z ničeho nic se tu objevil Loke a arogantně se na všechny ušklíbl. Co tu dělá, vždyť co když ho bude Lucy potřebovat? "Pff." Odfrkl si Gajeel. "Já nikam nejdu." řekl a vražedně se na ducha podíval. "Klid chlapci, můžete tu zůstat oba, stejně se bude losovat, jak už jsem řekl." ten chlap nemá rád, když mu někdo skáče do řeči. "Poprosim, aby jste napsali svá jmena na tyto papírky."podal jim je a kecá dál. "Tak, teď vytáhnu dvě jména a ty osoby tu zůstanou se mnou a ostatní půjdu zpět do hlediště." Pohlédl na všechny. Papírky se jmeny se začnou točit a skočí do misky, kterou tam asi někdo před tím přichystal. Starosta tam strčí ruku, kéž by mu ji ta miska ukousla. "Lucy bude hlídat ryba Happy? Kdo z vás to je?" ptá se zmateně. Všichni z cechu se smějí. Ale já ne, jasně věřím mu, ale svěřit mu Lucy na hlídání, to nevím...Happy se vítězoslavně posadil na Luciinu hlavu. Musím ho upozornit, že Lucy je jen a je moje. Lucy se směje, je ráda za Happyho. Taky bych asi byl, tak, a teď koho vyfasuju já? Hlavně ať to není Erza, ať to není Erza. "A na Natsua dá pozor Titania." Řekl pomalu se stékajíci slinou. Super, není to Erza. Počkat! Neeeee! Proč musí používat dvě jména! Takhle mě obelstít. Erza si stoupla vedle mě a praští mě do ramene. Ach jo, neudržím rovnováhu a padám. Na Lucy. Jsem o proti Erze strašnéj slaboch. "Promiň, Lucy." Podívám se na obličej pod sebou. Usmívá se? Směje se? Vážně? Sednu si. "Natsu?" SMĚJE SE MI. "Co?" ptám se. "Slezeš ze mě?" Teď se smějí všichni. A jo, já na ní stále sedím. Já si říkal, že je ta zem nějaká pohodlná. Všichni čekají, co se bude dít. Vždyť jsme snoubenci, plácnu si se do čela. Lucy se na mě dívá, ví, na co myslím. Zvedne hlavu, přiblíží své rty k mým a  jemně mě políbí.
"Tak to by stačilo a vrhneme se na zkoušku." Ruší nás starosta. Odtrhnu se od Luciných úst a vražedně se dívám na toho debila s megafonem. Někdo mě chytne za ramena a zvedne z Lucy. Ach jo, bylo to příjemné být u ní tak blízko. Lucy se stále usmívá a taky se zvedne ze země. "Natsu dávej pozor!" vrčí za mnou Erza a pustí má ramena. "Právě jsem se rozhodl, že toto nebude jedna zkouška, ale hned dvě. Bude to zkouška poznání a zkouška věrnosti." Vykřikuje dál starosta. Si ze mě dělá prdel, ne? "Tak, teď oba dva vypijete sud piva a potom vás na chvili rozdělíme." Co to sakra? Měla sem jít za nás oba Cana, ta by to vládla s radostí. Dokutálí se k nám dva sudy. Zastavím je. Erza a Happy si šli sednout za starostou. Už vím, proč vybírali pro nás hlídání. Ach jo, dnešek bude dlouhéj. Lucy si sedne vedle svého sudu, tak udělám to stejný. "Co to je za kravinu, to to vymýšlí za pochodu?" šeptá potichu Lucy a nalije si první půllitr piva. Taky bych měl začít. Zase se zvednu, uchopím sud, zvednu ho nad hlavu a nechám tu tekutinu vtékat do svých útrob. A sud je celkem rychle pryč. Svět se sice trošku točí, ale zatím v pohodě. Tolik jsem toho dlouho nevypil. Země se se mnou začíná houpat. Lucy je teprve v půlce, mohl bych jí pomoc. Jo, pomůžu jí. Dřepnu si, abych si vzal svého prázdného půllitra. Ale nějak neudržím rovnováhu, padám po hlavě na zem. Jauvajs. Co v tom pivu bylo? Vždyť nemůžu být až takhle vopilý z jednoho sudu. Dolezu počtyrech k Lucy. Už to mám taky vypitý a teď leží na zádech a dívá se do nebe. "Lucy je v pohodie?" Ptám se jí. Těžce zvedne hlavu. "Lucy se točí dracku." šeptá. Sesunu se vedla ní. Mám pocit, že toto nedopadne dobře. Ležíme vedle sebe a oba zavřeme oči. "Natsu, pojď ke mě..." volá mě někdo. Prudce otevřu oči. Lissana? Kde? Co? Kde je Lucy? rozhlédnu se kolem sebe. "Je pryč, odešla a nechala tě tady." povídá Lis. "Ne, to by mi neudělala." je to divné, cítím se dobře, už nejsem opilej. Divné. "Ale ano, nemiluje tě, opustila tě, nepoddala se ti." Mele si pořád svou. Jak ví, že mi Lucy nedala? "Co to říkáš za nesmysly!" vyskočím na nohy.  "Natsu, já ti můžu dát všechno, navíc tu Lucy není a nic se nedozví." Usmívá se na mě. "Ne, nemůžeš, nejsi Lucy." odseknu. Sveze se na kolena. "Ty už mě nemáš rád?" oči má plné slz. Mám ji rád? Kleknu si naproti ní. "Ne, stále tě mám rád..." nestihnu to doříct a už mi skáče kolem krku a líbá mě. Do polibku se vůbec nezapojím a snažím se jí odstrčit. Nejde to, je ke mně jako  přilepená. Snaží se polibek prohloubit, ošahává mě. Je mi z ní špatně. Lucy líbá milionkrát lépe. Konečně se ode mě odtrhne. Konečně ji odstrčím a stouppnu si, už se ani jeden neusmíváme. "Lissano! Mám tě rád jen jako kamarádku, já miluju Lucy, ať už se stalo či stane cokoli!" nechápu, nechápu, proč mi to udělala. Jak to teď vysvětlím Lucy? Sedl jsem si zády k Lissaně a začaly mi téct slzy. Kde je? Co se stalo? Odešla? Miluje mě?

Díky ✔Onde as histórias ganham vida. Descobre agora