13. BÖLÜM

114K 4.2K 369
                                    


Keyifli okumalar. Satır arası yorumlarınızı bekliyorum.

❗️Hatırlatma❗️
Ellerimi yıkadım. Daha sonra tuvaleti kullanıp tekrar ellerimi yıkadım ve lavabodan çıktım. Gece gitmişti. Merdivenlere doğru yürürken ışıklar kapanmış ve bir el tarafından odaya çekilmiştim. Neler oluyor?

--

Enseme değen nefes ürpermemi sağlıyordu.

"Gece..." dedim sorar gibi.

"Şşş," deyince nefesimi düzene sokmaya çalıştım. Nefes nefeseydim.

"Neler oluyor?" diye fısıldadım.

"Sözlerime karşı çıkmamayı ne zaman öğreneceksin?" dedi aksi bir sesle. Hadi ama bu burada konuşulacak bir konu değil.

"Evde konuşsak," dedim.

"Hayır burada konuşacağız," deyince içimden üçe kadar saydım ve üç deyince kapıyı açıp koşarak aşağı inmeye başladım. O da arkamdan hızlı adımlarla geliyordu. Merdivenleri nefes nefese indim. Gece de arkamdan geliyordu. Merdivenleri paldır küldür indiğimiz için Karayel ailesi bizi izliyordu. Yalancıktan da olsa gülmeye çalıştım. Geceyi dibimde hissedince korku ile aileye yaklaşmaya başladım. Gerçi o yapacağını ailesinin yanında da yapardı ya neyse. Kendimi boş bir koltuğa attım. Gece de soluğu benim yanımda aldı.

"Abi kovalamaca mı oynuyordunuz?" deyip güldü Hazan. Ben de kıkırdamıştım. Gece önce Hazan'a sonra bana öldürücü bakışlarını attı. Tabii ben de daha etkili olmuştu. Çünkü Hazan hâlâ kıkırdıyordu.

"Hazan kes!" diye bağırınca sustu. Gece herkese aynı Gece. İnsan biraz kardeşine iyi davranmaz mı? Gece ise davranmaz. Tatlımı geniş sehpadan alıp yemeye başladım. Pek lezzetli değildi. Geri bıraktım.

"Işıkcım hoşuna gitmediyse başka tatlı servis etsinler," dedi Melek teyze.

"Yok yok. Teşekkür ederim. Ben pek hoşlanmam tatlıdan," diye yalan söyledim. Ben bayılırım tatlıya. Gece bana gözlerini kısmış bakıyordu. Neden yalan söylüyorsun deyip rezil etmese bari. Yapar mı yapar. Dudağımın kenarını dişledim. Ayy rezil olurum valla. Neyse ki Gece bir şey dememişti. O da tatlı yemiyordu. Sanırım o da beğenmedi. Yanıma koyduğum telefon titreyince elime aldım.

Kimden; Gece KARAYEL
Sıkıldıysan gidelim.

Neden yüzüme karşı söylemek yerine mesaj attı ki. Mesaj atmakla uğraşmak istemedim. Gözünün içine bakıp başımı salladım. O da işareti almış olacak ki yerinden kalktı.

"Bize müsade," deyince Melek teyze de kalktı.

"Biraz daha kalsaydınız," dedi.

"Kalkalım anne," dedi Gece.

"Yine gelin," dedi bu defa. Gece bir şey demezken ben geliriz demiştim.
Herkesle tek tek vedalaşıp evden çıkmıştık. Gece görevlinin arabayı getirmesini beklerken bir sigara yakmıştı. Genelde benim yanımda içmezdi.

"Sen beni deli etmek için mi uğraşıyorsun," deyince cesaretle yanıtladım.

"Uğraşmama gerek yok sen zaten delisin," dedim. Gözleri kocaman olmuş bana bakıyordu. Ben niye kendimi ezdiriyorum ki? Ezdirmeyeceğim kendimi artık. Geceye ne derse karşılığını vereceğim. Ben onun kölesi değilim. Her dediğine de uyacak değilim.

GECENİN IŞIĞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin