SON

2.3K 91 40
                                    

SON SÖZ

Dünyanın çok uzakta olan başka bir köşesinde insanlar çıplak bir şekilde buldukları sakallı garip bir adama yardım etmeye çalışıyorlardı. Bilekleri tahriş olmuştu ve belli ki acı çekiyordu. Bir şeyler mırıldanıyordu, ama ne dediğini pek anlamamışlardı: "Ge... Ge... Gesù..."

BİRİNCİ KİTABIN SONU

Hep kötü adamların kötülük yapabileceğini sanırdım, ama sanırım iyi insanlar da arada kötülük yapabiliyorlarmış – Yeliz

Bir toplumun içinde olman ille de onlarla olduğun anlamına gelmez – Yiğit

Herkes kurtarılmayı bekleyen bir kurbandır aslında bu hayatta – Kerem

Ancak gerek duyuluyorsa bir kurtarıcı gelir ve eğer beni bir kurtarıcı olarak düşünüyorsan insanların bana gerek duyduklarını kabul ediyorsundur – Gökçen

Kitabı belli, yolu belli olan bir kavramdır inanç ve ahlaksızlığa geçit vermez, en azından bunu amaçlar. Bazı insanlar dini kendi amaçları için yontuyor diye tüm inancı kestirip atamazsın – Hüseyin Hoca

Dünya aslında hep böyleydi, yalnızca şimdi hepimiz bu gerçeğin bizzat içinde yaşıyoruz – Alev

YAZARDAN NOTLAR

Varoluş'un ilk kitabı "Duman"ın sonuna geldik. 2013 senesinde çıkarttığım hayatta kalma, macera ve bilim-kurgu türünden beslenen Varoluş serisinin ilk çıkan kitabıydı burada paylaştığım. Sonuna kadar Poyraz ve grubunun maceralarını takip eden herkese teşekkür ederim. Hikaye bitmedi, daha Varoluş savaşı yeni başladı. İlk kitap bir döngüyü anlatıyordu ve hikayenin burada bitirilmesinin nedeni döngünün sonuna gelmiş olmamızdı. Hatırlayacak olursanız Poyraz'ın kızı da buna benzer bir şekilde ölüyordu, Yeliz'in ölümü ilk kitapta anlatılagelen döngünün sonu anlamına geliyor. Hikayenin ilk başında da dile getirilen Kıyamet ile insanın ölümü üzerinden yapılan benzetme ise son bölümde kendini yine göstermiştir. Gemide ortaya çıkan Kıyamet Sayacı ile Yeliz'in ölümü bu bakımdan birbirini tamamlamaktadır. 

Serinin 2. kitabı "Kış" artık kara bulutların dağıldığı ve William'ın gemide insanları uyardığı buzul çağına giriş sürecini anlatmaktadır. Yeliz'in tam öldüğü esnada bulutların dağıldığını ve güneşin kendisinin gösterdiğini fark etmişsinizdir. Yazım süreci devam etmektedir, ama buradan sizlere yeni bölümleri göstermek niyetindeyim. Hiç bir yerde yayınlanmamış bölümler olacak bundan sonrası. Peki, 2. kitapta bizleri neler bekliyor?

YELİZ'İN ÖLÜMÜ

Tabi ki küçük kızın ölümü en çok Poyraz'ı etkiledi. Onu artık geri dönülmez bir sürece sokacak. Elinde sadece katanası kaldı ve Poyraz'a göre katana onun katil kimliğini ortaya çıkartıyor. Bu değişen karakteri liderlik yeteneğini de etkileyecektir doğal olarak. Aynı zamanda ayrıldığı karısı Leyla ile de karşılaşması da eski anıları iyice deşmesine neden olacaktır. 

YİĞİT'İN ÇADIR KENTE YENİDEN GELMESİ

Hüseyin Hoca ne olursa olsun Yiğit'in geri dönmesini kabul etmemişti. Yeliz'in ölümü, askerlerin gelmesi ve Kış'ın geliyor olması bakalım bu konudaki görüşlerini değiştirecek mi? Poyraz, öncesinde Yiğit'i savunmuş ve Yeliz'in güvende olmaması pahasına Yiğit olmadan Çadır Kent'e girmeyi kabul etmemiştir. Ama bundan sonraki süreçte Poyraz, Yiğit'e yardımcı olacak mı belli değil. 

KIYAMET SAYACI

2. kitapta gemideki bölümlere daha çok ağırlık verilecektir. Hem gemideki diğer karakterleri tanıyacağız hem de William üzerinden yeni maceralar yaşayacağız. Kıyamet sayacı olarak dillere yerleşmiş olan gizemin peşine düşeceğiz.

REİS SAVAŞI

Ve tabi ki ilk kitabın son bölümlerinde başlayan bir de savaşımız var. Eski fuar üssünden Komutan Tuncer'in talimatıyla askeri bir operasyon Reis'in bölgesine yapıldı. Poyraz elçi olarak başarısız oldu. Çadır Kent'te bulunan askerleri yönlendiren Büyükelçi Alev de oradan gelebilecek her türlü saldırıya karşı önlemini aldı. Yenileceği belli olan Reis intihar etme niyetindeydi en son ve eşi Meltem onu durdurmak istersen kendisi vuruluyordu. Askerlere teslim olan Reis, artık bir terörist olarak biliniyor ve ölümü bekliyordu. 

SÜRPRİZ GELİYOR.

Ankete önem veriyorum. Bu yüzden oradan fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bir de bir sürprizim var. Başından beri hikayemi takip eden bir sürü kişi oldu, onların bu jestine karşılık vermek istiyorum. Ayrıntılar çok yakında... 

VaroluşWhere stories live. Discover now