Varoluş - Liderler

1.8K 115 45
                                    


LİDERİNİ SEÇ! VAROLUŞ MÜCADELESİNE SEN DE KATIL! Dünya büyük bir felaketin ardından toparlanmaya çalışıyor ve insanlar yaşam mücadelesinde onlara liderlik edebilecek birilerini arıyorlar. Herkesin arayışı farklı... Burada Varoluş serisinde liderlere yer verilecektir. Taraflar tanıtılacaktır.


GÖÇEBE LİDER


Adı: ??? Ayaz

Takma İsmi: Poyraz

Eski Mesleği: Tarih Profesörü

Simgesi: Katana


Arayış mücadelesi boyunca bir yerde uzun bir süre kalmıyor, amacı aslında hiçbir zaman liderlik değil. O aslında huzur içerisinde olabileceği bir yuva bulmaya çalışıyor. Hayatta kalmayı bu yeni dünya düzeninde en iyi başaranlardan biri olarak karakterinin yozlaşmaması için uğraşıyor. Keskin kılıcının dost düşman ayırt etmeden herkese zarar verebileceğinin farkında, bu yüzden iki kimliği birden taşımaya çalışıyor, bir tarafı babacan bir tavır içerisinde ve yoldaşlarının fikirlerine değer veriyor, ama bir tarafı da gerektiğinde soğukkanlı bir katil olmaktan çekinmiyor. Onun liderliğinde hayatta kalabilirsiniz, ama göçebe bir hayata mahkûm kalabilirsiniz ve bir de ne kadar tarafsız kalmaya çalışsanız da hiç alakanızın olmadığı başka grupların savaşında arada kalıp zarar görmeniz de olasılıklar dâhilindedir.


FAŞİST LİDER


Adı: Gökçen Dereağzı

Takma İsmi: Reis

Eski Mesleği: Muhasebe Memuru

Simgesi: Paslı Ayna


Ona sadık bir hizmetkâr olun ve sorgulamadan emirlerini yerine getirin. Gerçekten de düzeni oturtmayı başaran ve hayatta kalmanızı sağlayacak bir liderin yanında emin ellerde olabilirsiniz. Ama baktığı aynada sadece karanlıkta kendisini görür ve çerçevedeki pas gibi olası tehditlerin genelde pek farkına varmaz, farkına varsa bile çerçevedeki o pasın nasıl ki aynaya zar zor ulaşabileceğine inandığı gibi kendisine zarar gelmeyeceğine inanır. Sert ve eleştirilmeye gelemeyen bir yapısı vardır. Kan dökmekten asla çekinmez, gerekirse kendi adamlarına bile sırt çevirebilir, ama siz onu sorgulayamazsınız asla. Maalesef dünyanın yeni düzeninde hayatta kalmayı başarabilen ve kendi sınırlarını çizebilen Reis, en azından bir süreliğine yakınında olmak isteyebileceğiniz bir lidere dönüşebilir. Yeter ki büyüklenip başka gruplara savaş açmaya kalktığı anda olacakları önceden sezip sıvışabilmeyi başarmaya bakın siz oradan.


DİNDAR LİDER


Adı: Hacı Hüseyin Yıldız  

Takma İsmi: Hoca

Eski Mesleği: İmam

Simgesi: Tespih


İnandığı doğrulara göre insanları yönlendirir ve onun için bu felaketten insanları kurtuluşa götürecek olan esas şey ahlaktır. İnsanların kötü yola girmeyi daha kolay göze alabileceklerine inanır, hırsızlık, tecavüz gibi kötü şeylerin insanların başına gelmemesi için de erkenden önlem almayı daha doğru bulur. Bunun için de acımasız tedbirler almaktan hiç çekinmez. Kitleleri ikna etmede de son derece başarılıdır. Gerçekten de felaketin ardından insanların bir arada yaşadığı huzurlu bir ortam olarak görebilirsiniz bu liderin yanında kendinizi, ama maalesef kimsenin öngöremeyeceği şeyler de olabilir. Kendisi değil de bu sefer ona inanan insanlar, başkalarının eleştirilerine tahammül edemeyecektir ve hemen lideri sorgulamaya kalkan dışlanacaktır. Daha da kötüsü insanlar daha çabuk cahilliğin pençesine düşebilecekler ve ahlaksız olarak gördükleri her şeye linçle karşılık vermekten çekinmeyeceklerdir. Kör, sağır ve dilsiz rolünü oynamayı kabul eder, hayatta kalmayı bu şekilde içinize sindirirseniz acımasız dünya düzeninde yaşamanızı garanti altına alabilirsiniz bir ihtimal, seçim sizin.


ASİ LİDER


Adı: Meltem Dereağzı

Eski Mesleği: Kasiyer

Simgesi: Kanlı Gelinlik


Her zaman bir umut olduğuna inanmalısınız ama gerektiğinde savaşmaktan da çekinmeyeceksiniz. İnsanların içindeki kötülüğün perdesinin kaldırılabileceğine ve geçmişin mutlu anılarıyla iyiliğin kazanabileceğine olan inancınız sizin esas silahınız olmalı. Mutlu anılarının üstü kanlanmış olabilir, o leke yıkansa bile hiç geçmez ama siz asla vazgeçmemelisiniz. Sevdiğinize karşı onu geri getirebilirsiniz umuduyla sonuna kadar savaşırsınız. Ama bunu asla unutmayın, siz asisiniz, karşı çıktığınız lider faşist ve zor kullanmaktan çekinmeyen biri olsa bile kötü olarak görülen siz olabilirsiniz. Buna karşı hazırlıklı olun ve savaşınızda zarar verecek hiç silah kullanmamaya özen gösterseniz bile size silah doğrultacaklardır ve acımadan ateş de edeceklerdir. Çünkü siz itaat etmeyensiniz. Yine de sonuna kadar ikna etmeye çalışırsınız, asi ruhunuzu barış hayallerinizle korursunuz. Bu uğurda da ölebileceğinizi asla unutmayın. Amacınız burada sadece hayatta kalmak değil, yanlış olana karşı durup ileride daha çok insanın zarar görmesini engellemeye çalışıyorsunuz.



DİSİPLİNLİ LİDER


Adı: Alev Kurtuluş

Eski Mesleği: Büyükelçi

Simgesi: Ateş



Bir kere gücü tadan insan onu elinde bulundurmak isteyecektir. Başka gruplara da tahammül edemez. Çünkü çok seslilik daima zaman kaybettirir onun anlayışına göre. Ama onları gerektiğinde müttefik olarak kullanır, asla tamamen sırtını dönmez kimseye. Düşmanlarına ise hiç zerre acımaz. Bir kere savaşa girdi mi düşmanını yok etmeden bırakmaz, asla tehditlere boyun eğmez. Onun için kurallar ve disiplin hayatta kalmanın altın anahtarıdır. Ona uymanız için sizi asla zorlamaz. Ancak onun askeri olmayı kabul ederseniz onu sorgulayamazsınız, hatalı emirler verdiğini bildiğiniz halde ateş etmeniz gerekse bile o silahı ateşleyeceksiniz. Bir de unutmayın, verdiği emir yüzünden vahim bir sonuç meydana gelirse bile hatalı olan o değil, yine siz olacaksınız. Hatalarınızdan ders çıkartmaya bakın siz. Hayatta kalmayı istiyorsanız, iyi bir tercih olabilir kendisi ama müttefiki ya da yakınında onun ilgisini çekmeyen bir insan olmayı başarırsanız. İlla gerekirse asker de olurum derseniz, buyurun sizi tutan yok.


SENİN LİDERİN HANGİSİ? Görüşlerinizi bekliyorum, büyük mücadele öncesi herkes tarafını seçsin. Yakında Varoluş dünyasında acımasız bir savaş bizleri bekliyor!

VaroluşWhere stories live. Discover now