Gökçen (8)

1.9K 130 16
                                    

Başlangıç Notu: Reis'in bölgesinde en son neler olduğunu hatırlamak için sırasıyla Gökçen (7) ve Meltem (3) bölümlerine göz atabilirsiniz.


GÖKÇEN (8)

Herkes belediye binasının önünde toplanmıştı ikinci kez. Bir kütüğe kafası konmuş bir şekilde bekletiliyordu yaşlı adam. Ne olacağını herkes tahmin ediyor olsa da kimse bir şey diyememişti, sadece bekliyorlar ve olacakları takip ediyorlardı.

Hiçbir yerde işe yarayacak keskinlikte bir alet bulamamışlardı, bu yüzden yaşlı adamın kasap dükkânından bir kasap bıçağı getirilmişti. Kasap bıçağını eline alan Reis kütükte kafasını koymuş bir şekilde bekleyen Zeynel'e yaklaştı. Önce kalabalığa döndü ve herkese delici gözlerle baktı. Konu hakkında hiçbir konuşma yapmadı, bu işi kendisi yapmak istemişti bilerek ki birazdan yapılacak olan şey insanlar üzerinde daha fazla etkiye neden olsun.

Meltem yoktu etrafta ama yukarıdan, odadaki pencerelerden birinden izlediğini tahmin edebiliyordu. Zeynel ise sessiz bir şekilde birazdan başına gelecek olan şeyi beklemekteydi, bir süre içinden dua ediyordur belki diye Reis sessizce bekledi başında. Hazır olduğunu düşündüğü anda da bir uyarıda bile bulunmadan adamın boynuna elinden geldiğince hızla bıçağı indirdi. Arzusu tek hamlede işi bitirebilmekti ama ancak üçüncü darbede adamın başı bedeninden ayrılabilmişti.

Kafanın kütükten yere doğru düşüşünü ve yerde bir süre yuvarlanışını gördü. Aklına adamın oğlu geldi. Aynı şekilde oğlu da kafası kesilerek öldürülmüştü. O ana kadar bu durum hiç gelmemişti aklına, ama bu tesadüf hoşuna gitmişti nedense. Kaderin bir oyunu diye yorumladı içinden.

İdam işi bittiği zaman bıçağı kütüğün üzerine sapladı ve adamlarına ölüyü düzgünce, saygı çerçevesinde gömmelerini emretti. Vicdanı bas bas bağırıyordu zihninin derinliklerinde ama o onu susturmayı başarmıştı bir süre sonra. Ardından da odasına çekildi. Eşinin nerede olduğunu merak ediyordu, onu görmeye gitmeyi planlamıştı ilk başta ama önce bedenini dinlendirmek istedi. Gözlerini kapadığında ise kâbuslarında boynuna bir döngü halinde sürekli inen bir kılıçla cebelleşmesi gerekmişti.

Varoluşजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें