5. Rész - "Hagyjuk"

4.8K 189 4
                                    

"Hallani valakinek a szuszogását. Arra kelni, hogy fekszik valaki melletted, hogy fogja a kezed, s nem engedi el, akármi történik. Felemelő érzés, még ha egy idegenről is van szó. Aki lassacskán ,de beférkőzik a privát zónámba, onnan pedig elszökik a szívemhez."

Sophie Angel

A nap perzselő sugarai keltettek, mármint azok amik átpréselték magukat a redőnyön. A mellettem fekvő, békésen szuszogó srácra emeltem tekintetem. Mint egy báránybőrbe bújt farkas. Göndör haja hanyagul csapódott homlokára, arcvonásai enyhén ráncolódtak össze. Egy kicsit megmozdultam, mire ő is forgolódni kezdett. Lábai körbefonták az enyémeket, kicsit furcsállva a helyzetet, felpillantottam rá. Még aludt. A falióra reggel 8 órát mutatott. Ideje volt felkelnem.

Kihúztam magam alól az egyik kezem, s feljebb tornásztam a testem.

-Baj van? - ugrott fel Harry, ami egy kicsit meglepett. Én nem lennék ennyire friss egy ilyen sebbel az oldalamon. Elképesztő, hogy ennyire éber. Megráztam a fejem, s beletúrtam rakoncátlan tincseimbe. A göndör megfogta a kezem, s visszahúzott maga mellé. Kicsit erősebben rántott meg, így a csupasz mellkasára huppantam. Teste egyenletesen emelkedett fel-le. Ez mind szép volt, s jó. Egy valamit azonban nem értettem. Miért csinálja ezt?

-Harry, ha most nem kelek fel, akkor egész nap nyűgös leszek - suttogtam.

-Ha most felkeltesz egész nap nyűgös leszek - felelte. Csele egy srác. Ez tény.

-Minek kellek én neked ahhoz, hogy aludj? - tettem fel a sokáig fontolgatott kérdést. Nagyokat pislogva vártam kielégítő válaszát. De nem jött. Egy pimasz mosolyt erőltetett magára, majd megerőltetve felső- és alsótestét (a sebe miatt nehezen mozgott) felült. Megrázta fejét, miközben kócos, göndör fürtjeibe túrt, izmos karjaival. Nem tudom, hogy nekem volt melegem, vagy csak a szoba volt túl fűtve. Minden esetre, tetkós teste láttán a szívem felgyorsul, s verejtékezni kezdtem. Akkor vettem észre, hogy milyen sok tetoválás díszítette karjait, s mellkasát. A bordái körül lévő, teljesen átvérzett kötést kezdte rángatni. Mire feleszméltem már le is vette a gézt.

-Sophie - vetett egy apró, perzselő pillantást felém. Ahányszor így néz felém, akaratlanul is elmosolyodok. Szó nélkül pattantam fel, s már mellette is teremtem. - Idehoznád az elsősegély dobozt? Ha minden igaz ugyanott van, ahova tegnap raktad. - aprót biccentettem, lenyomtam a kilincset. Azonban mikor beléptem a nappaliba nem valami kellemes látvány fogadott.

Lefagyva bámultam a szétszórt cuccokat. Mintha bomba robbant volna, mindenhol párnák és törött üveg darabok hevertek.

-Harry! - kiáltottam remegő hangon. Valami az oldalamba szúrt, egyenesen a bordáim közé. Hirtelen kaptam oda, s leszorítottam, amolyan "elfojtom a fájdalmat" módra.

-Itt meg mi a franc történt? - ráncolta homlokát. Zöld szemeivel gyorsan végig mérte a "csatateret", és ideges tekintettel felém fordult. - Menj vissza a szobába. - suttogta alig hallhatóan. Benyúlt az ajtó mellett lévő komód legalsó fiókjába, és előhúzott egy pisztolyt.

-Mit művelsz? - kiáltottam megfeledkezve Harry utasításáról. A srác gyorsan elhallgattatott, kezeit a számra tapasztotta.

-Menj be a szobába és csukd be az ajtót. Ha valaki van itt akkor...

-Te megőrültél? - szakítottam félbe a mondatát. Mély levegőt vettem, s kifújtam. Harry rezzenéstelen arccal kémlelt. - Hívjuk a rendőrséget. Ha valaki van itt akkor, majd ők elintézik.

-Kérlek szépen, ne kelljen többször mondanom. Menj be abba a rohadt, mocskos szobába és zárkózz be, vagy nem tudom, csak menj be.

Furcsálltam ezt az oldalát. Miért védett ennyire? Akkor azt éreztem, hogy soha nem értem meg ezt a srácot. Igaz nem is ismertem... annyira. Könyörgő szemekkel rám nézett, csak áradt belőle a megóvás energiája.

Just be FREE (Harry Styles AU)Where stories live. Discover now