2.sezon 3.bölüm

20.4K 807 75
                                    

Alarmın sesiyle uyanıp alarmı kapattım. Bugün dersim vardı. Okul. Evet. Üniversite.

Bu kadar olayın içinde okul hayatımın sadece ufacık bir yerini kaplıyor gibiydi. Ama okula devam etmek zorundayız. Devam ediyoruz da.

Doruk gerçekten yaptıklarından pişmandı. Siz belki ona tekrar inanıp, güvendiğimiz için bize "çok saflar" diyorsunuz ama öyle değiliz. En azından ben öyle değilim. Kendimi geliştirmiştim ve artık insanların ne kadar samimi olduğunu, ne zaman yalan söylediklerini anlayabiliyorum.

Beni saf zannetmeyin. Aa evet orada olduğunuzu biliyorum. Sizinle konuşursam dışardan deli gibi gözükeceğim için; sizinle konuşmamıştım. E biliyorsunuz arada iç sesimle konuşuyorum ve Bartu beni deli sanıyor.

İlayda'nın bana dokunmasıyla irkildim.

"Yine hangi boyuta geçtin sen ya?"

"9.boyut."

"Ha?"

"Aa şey. Ya şu kitap okunulan uygulama vardı ya."

"Ee?"

Bir anda yaptığım salaklığı farkettim ve kafama vurdum.

"Ah be. Gerizekalıyım. Fazla okudum ordaki kitapları heralde. Kafa yaptı. Kendimi hikaye kahramanı gibi görmeye başladım."

Beklemediğim bir şey yaptı ve bir anda kahkaha atmaya başladı.

"Anlatsana şu işi bana biraz."

Gülmeye devam ediyordu. Daha doğrusu anırmaya.

Ne yani olamaz mı?

"Ya sadece kitabı okuyan okurlarla konuşuyordum."

"Ahahaha. Sen kitap kahramanı olsan, okuyan olur mu acaba? Ahaha. Ya güldürdün sabah sabah."

"Ya İlayda ya çok gıcıksın. Niye olmasın?"

Bir anda ciddileşip kafama iki kere vurdu. Kapı tıklatırcasına.

"Bunun içinde beyin var mı? Hala neden olmasın diyor, kızım delirdin sen. Bartu eniştem haklı."

Bir şey demedim ve odadan çıktım. Özlemişim ya kızlarla kalmayı. Artık hangi evde kalacağıma karar veremiyorum resmen. Her yere de kuruldum. Her evde benden bir parça bulabilirsiniz. Bartu'nun evi, abimin koskocaman evi ve lisede İlayda'yla tuttuğumuz bu ev.

Simge ve Çağan evliliğe doğru adım atmaya devam ediyorlar. Onların aşkına gerçekten bayılıyorum. En geç onlar sevgili oldu ama en erken onlar evleniyor. Kıskanmıyor da değilim aslında. Kıskanmamak mümkün mü?

Eğer Bartu, bir süre daha bana teklif etmezse hem sadece benimle oyalandığını ve evlenmek gibi bir niyetinin olmadığını düşünecek hem de evde kalacaktım.Beni ondan başka kim alır (!)

Ha bu arada üniversitenin bitmesini beklemek istemeyen aşıklarımız bir kaç aya evlenmiş olurlar. Hatta hazırlıklar başladı.

Biz de kaprisli gelinimizin kaprislerini çekiyor ve onu hazırlamaya çalışıyorduk. Kına gecesinde de düğününde de en önde göbek atanlardan olacaktım.

İşte bu kadar işin arasından okula da öyle gidiyorduk. Okulda biz bize takılıyoruz. Okulun gözde grubuyuz tabiki. Yani pek hoşlanmasam da hakkımızda bir sürü dedikoduya maruz kalıyor ve bazılarını mecburen duyuyordum. Özellikle kızlar tuvaletinde. Bartu'ya yavşamaya çalışanı ya da onun hakkında tek kelime konuşanı görsem üzerine atlıyordum. Bunu da İlayda'dan öğrendim. Herkesten bir şeyler kapıp öğreniyor ve gerektiğinde kullanıyordum. Bizim kızların taktikleri çok işe yarar şeyler. Özellikle Simge'nin o kapanmayan çenesi. Ah anladınız, daha fazla konuşamayacağım.

DEĞİŞİMWhere stories live. Discover now