Cap. 26 - Pact cu destinul

1K 47 6
                                    

Urcam trepetele liceului, ingandurata si oarecum somnoroasa. Avusesem cateva vise extrem de intense care m-au facut sa ma trezesc in toiul noptii, usor agitata. La ultimul etaj, usa holului care ducea catre salile de clasa era incuiata. Era ora 07:03. Normal ca nici femeia de serviciu nu ajunsese. Mi-am lasat ghiozdanul intr-o parte si  m-am decis sa o astept.


Acea tacere care manca orice gura de aer pe care o luam mi se parea stranie. Asa ca am inceput sa cobor scarile, oprindu-ma la oglinda ce imi oferea reflexia mea. Indragostita, cu acel iz de buimaceala, iar bretonul meu imi dadea un aer de copila, dar macar reusisem sa il fac sa stea drept. Mi-am rasucit cateva varfuri ce stateau rebele, apoi am privit cum usa acelui etaj era deschisa. O lumina usor rosiatica venea dinspre prima clasa pe dreapta. Am tresarit. Era clasa lui sau mai bine zis clasa lor. Probabil ca si azi miroase la fel. Un miros de parfum barbatesc, fresh si puternic, intepator. Geamurile erau deschise, dar fiind ca acel colectiv beneficia de cativa baieti ce se pare ca folosesc asemenea parfumuri, aerisirea zilnica nu putea sa duca mirosul prea departe, el fiind imbibat in putinele geci uitate peste zi in cuier, in perdele si alte obiecte de tipul acesta. 

Pasii mei au facut ca parchetul sa tremure usor, iar ochii mei au cercetat clasa goala si linistita. Tablele erau pline cu mazgalituri si nume de fete. Ultimele banci erau cu adevarat goale. Niciun caiet sau vreo foaie ratacita, totul strans. Mainile mele au cercetat numele de pe copertile lor. Diana Morarescu, Mihaela, Iustina si lista putea sa continue. Sa inteleg ca prin ultimele isi fac veacul baietii. Am zambit usor, cand creierul meu procesa mica informatie. Am iesit, cand am auzit niste pasi pe scari. Era femeia de serviciu, ce urca treptele, gafaind. 


- Buna dimineata.

- Neata Mayla. Iar ai venit devreme!

- Asa se pare. 


Andrada isi facu simtita prezenta in jurul orei 7 si jumatate. Nu s-a simtit prea bine inca de dimineata asa ca s-a trezit mai tarziu. Insa fiind o buna prietena nu a refuzat oferta mea de a ne plimba si a face iarasi mici cumparaturi din cel mai apropiat magazin mixt. 

Rasufland greu, am patruns in magazinul gol cu un miros specific. Nimeni nu cumpara la ora aceea matinala nici macar o paine. Am inceput sa ne plimbam printre rafturi, ascultand noua melodia a Deliei Matache ce cuprinsese cu asalt toate posturile radio: ''Ipotecat''. Dupa ce am apucat sa privesc cateva pachete de biscuiti, mi-am luat o ciocolata. In drumul nostru spre liceu, Andrada deschisese un subiect destul de serios.


- Stii Mayla m-am tot gandit la ce se intampla. Spusese ea, ganditoare.

- Si? La ce concluzie ai ajuns? Am intrebat curioasa, strangand ciocolata in mana.

- Nu inteleg ce vrea Alex de la tine, insa iti pot spune ca exista ceva intens intre tine si Bogdan.

- Nu e adevarat..E doar.. M-am oprit.

- Joaca? Continua ea.

- Da! Am spus cu vehementa, rece si dura.

- Stii prea bine ca nu e doar atat.

-  Mai bine m-as intoarce la Stefan. Am zis apatica si total dezinteresata.

- La Stefan care nu stie sa socializeze? 

- Macar el nu are iubita. Am raspuns.

- Stim amandoua ca glumesti. Macar Bughi iti da semne! Adica stim amandoua ca iti place de el si cu toate astea iarasi incepi sa bati in retragere. 

Jocul destinului Vol. IWhere stories live. Discover now