2. kapitola 11

6.7K 234 2
                                    

,,...a tak som jej proste vysvetlila, že mi nebude jebať s mojím možným frajerom," dokončila Kata dlhý monológ, z ktorého som väčšiu časť chcene prepočula a ostatok nepochopila.
,,Zaujímavé," zamumľala som s prikývnutím, aby to vyzeralo hodnovernejšie a vstúpila do budovy školy.
,,Aj tak si ma poriadne nepočúvala, všakže?" Ospravedlňujúco som sa na ňu pozrela, načo sa iba zasmiala. Otvorila som skrinku a z nej vypadol papierik.
,,Asi tu máme ďalšiu básničku," oznámila som jej, no ona sa už dávno krčila pri mojich nohách a skúmala papierik.
,,Si pre mňa ako voda, ktorú pijem,
  si vzduch vďaka, ktorému žijem,
  si slnko, ktoré dáva lásku kvetu,
  a ja vykričím celému svetu,
  že to čo k tebe cítim nie je láska,
  je to posadnutosť tebou, kráska." Čítala nahlas a pri tom sa zasnívane pozerala na tie slová. Boli krásne, tak ako aj tá básnička predtým. ,,Fakt by ma zaujímalo kto to píše." Prikývla som a pomohla jej postaviť sa.
,,Ale musí sa mu to uznať. Hoci je to silno amatérske, dá sa to čítať."
,,To je pravda. Počuj, ty si sa kamarátila aj s tým Patrikom?" spýtala sa od témy.
,,Nenazvala by som to priateľstvom ale áno, párkrát sme sa spolu rozprávali," odpovedala som jej a predstavila si tú jednu scénu, keď sme v aute preberali čo si má Sebastián obliecť. Vtedy som si myslela, že je homosexuál.
,,No vieš... Hovorí sa, že je na protidrogovom a preto nechodí do školy." Vyvalila som oči a vystrašene na ňu pozrela. To, že nechodí do školy som vedela, no pripisovala som to jeho novo objavenej diagnóze, ktorá však ešte stále bola tajomstvom, a preto som to Kate nemohla povedať.
,,Kto niečo také rozširuje?" vyzvedala som.
,,Mater a jeho kamaráti. Veľa ľudí hovorí, že Patrik si s Materom začal a potom ho nechal tak. Tomáš sa mu chcel len jednoducho pomstiť a tak si začal vymýšľať," zhrnula všetky klebety, ktoré sa dozvedela.
,,Patrik si začal s Tomášom?"
,,Neviem ale úprimne by som sa tomu nedivila."

Och, DarlingWhere stories live. Discover now