kapitola 17

7.5K 238 5
                                    

,,Mám pocit, že niekto mal perný víkend," zasmiala som sa, keď Kata prišla v pondelok rozbitá ako čínsky kolotoč po jednej jazde.
,,Ono bol nejaký víkend?" So zastonaním si sadla vedľa mňa a pokúsila sa o šibalský úsmev. Skôr ale vyzerala ako zranené zviera, ktoré žiada o smrť. V jej prípade o čo najmenej bolestivé umlátenie stoličkou.
,,Dúfam, že to zastonanie nebolo z toho, že máš kamošku rozbitú ako Stalingrad." Zazrela na mňa a potom sa rozosmiala.
,,Nie. Sex bol len raz v piatok a potom som toho popila ako Rus. Divím sa, že nemám ruský prízvuk."
,,To stále nevysvetľuje to zastonanie."
,,Dostala som sa na nejakú svadbu a keď som tancovala na stole, trošku zle som spadla rovno na stoličku. Bol to strašný trapas, ktorý som zakončila vyvrátením obsahu môjho žalúdka na nevestu." Ticho a neveriacky som na ňu hľadela.
,,To nemyslíš vážne."
,,Kiežby," so smiechom mi podala jej mobil plný fotiek zo svadby a aj nahnevanej nevesty s ovracanými šatami. Znechutene som sa pozrela na svoju najlepšiu kamarátku, naprávajúcu si svoju enormne krátku sukňu z ktorej jej trčala riť. Jasný dôkaz, že ešte stále nevzdala snahu o Darling. Vrátila som jej mobil ale skôr než som stihla čokoľvek povedať, niekto ma zozadu objal. Už len podľa vône som hneď vedela kto to je.
,,Tomi, vystrašil si ma."
,,Neklam Lara." Postavila som sa aby sme sa mohli normálne objať a keď som si chcela späť sadnúť, stiahol ma na svoje kolená.
,,Čo tu otravuješ?" spýtala sa Kata podráždene. Asi by bolo na mieste vysvetliť kto Tomáš bol. Bol to Katin bývalí, no keďže ja som s ním aj naďalej veľmi dobre vychádzala, robili sme jej spolu nervy. Popravde, Kata ho tolerovala len kvôli mne. Inak by ho asi podpálila a vyhodila von oknom, totižto sa s ňou rozišiel cez SMS a po čase sa zistilo, že si až pri nej uvedomil, že je vlastne homosexuál.
,,Dozvedel som sa, že tu naša kráska," ukázal na mňa. ,,Že naše slniečko randí so Sebastiánom."
,,Randí, ak je to všetko zmizni," zavrčala Kata. Tomi vrhol zmätený pohľad na mňa a potom späť na Katu.
,,Asi radšej dôjdem, keď nebudeš mať krvavý týždeň." Skôr než po ňom hodila lavicu, utiekol z triedy.
,,Prečo si k nemu taká zlá!?" Zavrčala som po nej, no ona len mykla plecami.

Och, DarlingWhere stories live. Discover now